reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mirosia co do tego badania bioder ja mialam wczoraj i moj lekarz mi to pokazywal na monitorze i w ksiarzeczke dziecka wpisal 66 mowil cos ze liczba 60 jest idealna chodzi o ....ja piernicze nie moge sobie przypomniec jak sie moei po polsku nie odleglosc jejku no nie przypomne sobie a w kompie nie mam slownika ,moze sie dogadamy jaka tobie wpisali liczbe

Kamika mi żadnej liczby nie wpisał... Powiedział mi tylko, że lewe bioderko jest słabe, a na kartce napisał mi że jest dysplazja lewego stawu biodrowego. W książeczce też mi nie napisał.

reklama
mirosia moze sie myli ja bym poszla jeszcze do innego ,co dokladnie robil ,jak przebiegalo to badanie u ciebie u mnie polozyl mala raz na lwym boku i usg jej robil bioderka potem to samo z prawej i mi pokazywal na monitorze co jest co a potem gadal o tej liczbie ze 60 jest idealne a my mamy 66 i ze wszystko w porzadku ,wszedzie robia inaczej zglupiec idzie noooooooo

w niemieckiej ksiarzeczce jest taka specjalna strona na to badanie i pelno okienek i tam wlasnie powpisywal to wszystko a nawet nie wiedzialam ze malej juz te bioderka kontrolowali w szpitalu i ze nic sie nie zmienilo ,niby to przeswiwtlenie nie jest obowiazkowe ale tutaj pediatrzy polecaja .

mirosia moze sie myli ja bym poszla jeszcze do innego ,co dokladnie robil ,jak przebiegalo to badanie u ciebie u mnie polozyl mala raz na lwym boku i usg jej robil bioderka potem to samo z prawej i mi pokazywal na monitorze co jest co a potem gadal o tej liczbie ze 60 jest idealne a my mamy 66 i ze wszystko w porzadku ,wszedzie robia inaczej zglupiec idzie noooooooo

to u mnie tak samo badał, tylko jeszcze recznie badal na pleckach i brzuszku tam cos patrzył. w ksazeczce napisał tylko ze wizyta byla, kontrola za 6-7 tygodni i tyle :confused: tylko jeszcze taka kartke dal i tam jest napisane ze ma dysplazje lewego stawu biodrowego i tyle.. bez zadnego numeru.

to u mnie tak samo badał, tylko jeszcze recznie badal na pleckach i brzuszku tam cos patrzył. w ksazeczce napisał tylko ze wizyta byla, kontrola za 6-7 tygodni i tyle :confused: tylko jeszcze taka kartke dal i tam jest napisane ze ma dysplazje lewego stawu biodrowego i tyle.. bez zadnego numeru.
dokladnie moj tez badal reka po pleckachi brzuszku ,ja bym na twoim miejscu poszla jeszcze do innego wiadomo ze lekarze tez dosc czesto sie myla i falszywe diagnozy stawiaja a my przezywamy stres

Dziewczyny pomozcie! Co zrobic z tym katarem????? Ja juz nie daje rady :-:)-:)-( Karmienie to koszmar, a pozniej ulewa straszliwie :-:)-:)-(
Ciagle psikam woda morska i odciagam frida, pod materacykiem jest kocyk, w dzien prawie caly czas na brzuszku lezy i nic lepiej, ja juz mam dosc :-:)-:)-( To juz prawie drugi tydzien!
Mój Kubek też ma katar, wprawdzie "dopiero" od poniedziałku, ale też się męczy. Lekarka zleciła Nasivin 0,01% i dość zadziałał, bo już o wiele mniejszy. Powiedziała, że można też rozgnieść czosnek i zawiesić tak, żeby dziecko tym oddychało, ale szczerze to tego nie próbowałam. No i niestety powiedziała, że katar u takiego malucha może trwać nawet do 3 tygodni...

dziewczyny - a na katar nie mozecie masci majerankowej stosowac??? smaruje sie nia odrobine pod noskiem zeby sie lepiej oddychalo. Nie wiem czy u takich maluszkow mozna, ale moze spytajcie???

mirosia - wspolczuje problemow bo wyobrazam sobei jakie to uciazliwe dla Olka moze byc... No ale dobrze ze wczesnie t owylapane zostalo i leczenie bedzie w miare krotkie - trzymam kciuki!!!
My na USG bioderek idziemy 6 maja - Adas akurat bedzie mial 6,5 tygodnia.
Mamy tez USG glowki zlecone i sie boje - dzis bylismy u neurologa i wzystko jest ok, no ale i tak sie boje...
Wiem ,ze tak juz sie bac bede o dzieci (i ich zdrowie) do konca zycia... straszna jest taka swiadomosc...:eek:

reklama
Do góry