reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

widze ze Ccaroline napisala to co ja mialam napisac - jak sie dokarmia butelka (sztucnzym) to witaminy K sie dziecku nie podaje.

Ja sie nie stresuej karmieniem - wiem, ze nie mam za wiele mleka i ze jest ono jakies malo tresciwe wiec zanim zachorowalam (na biegunke - bralam do wczoraj leki wiec odciagalam mleko i wylewalam) to dawalam mu swoje sciagniete ale tylko 2-3 razy dziennie bo tylko tyle go udoilam kazdego dnia. Przystawialam tez czasem Adasia na chwile ale to raczej po to zeb yzasnal albo czyms sie zajal - i tak wiedzialam ze pociumka, pociumka troszke wypije ale ze sie nie naje jakso bardzo...

reklama
moj tez takie krostki ma na twarzy i faktycznie szybko znikaja. Wprawdzie nazajutrz pojawiaja sie nastepne ale mam nadzieje ze wszystkei kiedys sie skoncza :-)

Marciaa - wierzyc mi sie nie chce zebys miala do 14 nie urodzic :-) Zlikwidowalas wprawdzie swo jsuwaczek wiec nie wiem na kiedy dokladnie masz termin ale to chyba tuz, tuz???

madzia84 - my tez dzis bylismy na balkonie. jutro tez planuje a w piatek moze jzu krotki spacer :-) o ile pogoda dopisze...

Ostatnia edycja:
a moj maluch caly czas tylko na cycu i nie wyobrazam karmic go z butelki jakos wiecej zachodu kolo tego mycie wyparzanie przygotowanie mleka a tak wyciagam cycka i jedzenie gotowe :) wydaje mi sie ze pokarmu mam wystarczaco i maly dobrze radzi sobie z jedzeniem z piersi

mam pytanko jak wychodzicie na spacer z dzieciaczkami to bude od wozka macie zwiniętą czy rozłożoną??? bo ja jak jest ladne sloneczko i nie wieje to mam zwiniętą i sie zastanawiam czy to tak dobrze

siema :-D

dziewczyny masakra jakaś...
byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry... młody przybrał na wadze KILOGRAM :szok: w 3tygodnie...
fakt ze jest żarty...w szpitalu potrafił w ciagu jednej doby 200gram przytyć...ech

to przez to dokarmianie...miałam manie że mam mało pokarmu w piersiach i go dokarmiałam...zwłaszcza w Święta...2 dni tylko butle w sumie jadł a tylko nocą cyca...
wczoraj doszłam do wniosku ze koniec... podawałam mu cyce na każde żądanie - nawet co godzine - i w sumie się najadał bo nawet mu sie ulewało.

dronka my stosujemy VitaK - i VitaD :tak: takie w kapsułkach do wyciskania
a na to łuszczenie to kąpiemy go w Oilatu i Musteli na zmiane.:-)

Dronka witaminę K możesz kupić w aptece bez recepty i podaje się ją od 8 dnia życia do końca 3 miesiąca, mnie przynajmniej tak mówiła położna w szpitalu no i położna na wizycie domowej.
A jeśli chodzi o bekanie to może Twoja małą nie łyka powietrza, podobno jak dziecko je piersi to rzadko mu się odbija, częściej natomiast po butelce.Ja znam to z autopsji, bo mój Jaś jak je piersi to rzadko mu się odbija natomiast po butelce zawsze.
a moj malec je tylko piers i beka, nie zawsze ale przewaznie beka.
siema :-D

dziewczyny masakra jakaś...
byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry... młody przybrał na wadze KILOGRAM :szok: w 3tygodnie...
fakt ze jest żarty...w szpitalu potrafił w ciagu jednej doby 200gram przytyć...ech

to przez to dokarmianie...miałam manie że mam mało pokarmu w piersiach i go dokarmiałam...zwłaszcza w Święta...2 dni tylko butle w sumie jadł a tylko nocą cyca...
wczoraj doszłam do wniosku ze koniec... podawałam mu cyce na każde żądanie - nawet co godzine - i w sumie się najadał bo nawet mu sie ulewało.

dronka my stosujemy VitaK - i VitaD :tak: takie w kapsułkach do wyciskania
a na to łuszczenie to kąpiemy go w Oilatu i Musteli na zmiane.:-)

Pawel rowniez przez 3 tygodnie przytyl kilogram, no prawie -> 950 gram.

mam nadzieje, ze jutro uda nam sie do lekarza dojsc z wynikami badan, to bede wiedziala ile wazy po skonczeniu 5 tygodni :-)

a mój niunio sie chyba przejadł cycem bo zaczął kwikać i póżniej straszny płacz :///, w sumie jak nie śpi to zawsze płacze ,czasem smoczek ratuje:)

..chyba na butle przejdę bo ja juz nie moge z tym karmieniem albo sie przejada albo nie wiem już ..

Witam Was w ten piekny słoneczny dzien.Troszke nie wyspana Bartus w nocy daje popalic ma te nieszczesne kolki daje mu herbatke koperkowa.Dzisiaj była połozna dała mi skierowanie do jego lekarza na bioderka za tydz w srode ogólnie podobał sie jej Bartus jak skonczymy mleko Bebilon to mam dawac Bebiko.Dzisiaj lub jutro małego wystawie na balkon przez 10min a potem moge sobie spacerkowac.Akurat mu dałam herbatki koperkowej lubi ja.Dobrego dnia zyczymy;-)

Mój mały tez miał kolki. Teraz juz mu się bardzo rzadko zdarzają bo daję mu kropelki Sab Simplex. Można tez spróbować Espumisanu w kroplach. Maja ten sam skład. Po co się męczycie - sama herbatka koperkowa nie wiele daje.

Patinka1985 - teraz zauwazylam ze nasze dzieci sa w tym samym wieku dokladnie - mam racje - Ty tez urodzilas Wiosennego Barana??? :-D
oj tak ja tez mam wiosennego baranka GŁODOMORKA ;)))))

dziewczyny czy ,któraś z Was brała mże tabletki antykoncepcyjne AZALIA.
ja nie brałam nigdy żadnych a teraz karmie i lekarz przepisał mi właśnie te.

Ja sie dowiem jakie 5 maja. wtedy mam wizytke i bedziemy ustalac.

kamikaa nasz Mały tez ulewa ssiadłym mlekiem hehe ;)

Mój Adaś ważył dzisiaj 4910 g, czyli od najniższej wagi przybrał 1320 g (dzisiaj ma równy miesiąc). Karmię tylko piersią i czasem też się zastanawiałam czy młody się najada, bo np wszędzie mówią, że dziecko powinno ssać co najmniej 15 minut, a on się najada w 5 min :confused:. A tu proszę - waga mówi sama za siebie...

reklama
Do góry