reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dronka witaminę K możesz kupić w aptece bez recepty i podaje się ją od 8 dnia życia do końca 3 miesiąca, mnie przynajmniej tak mówiła położna w szpitalu no i położna na wizycie domowej.
A jeśli chodzi o bekanie to może Twoja małą nie łyka powietrza, podobno jak dziecko je piersi to rzadko mu się odbija, częściej natomiast po butelce.Ja znam to z autopsji, bo mój Jaś jak je piersi to rzadko mu się odbija natomiast po butelce zawsze.

reklama
Dronka83 ja po Oliatumie stosowałam oliwkę tak do 2 tygodni jak się urodził bo też się łuszczył jak wąż ale teraz już nie potrzebujemy.

a i jescze jedno do tych co stosują OILATUM do kąpieli!! Bojuz po nim ni epowinna sie stosowac oliwki a pomimo tego małej strasznie skóra schodzi-zwłaszcza na przegięcinkach jak wąż zrzuca skóre..czy wam też lnieją dzieci?? Bo dzis posłalam M po oliwke i bede kremowac bo patrzec nie moge na tego węża:sorry2:
Ta skórka musi się złuszczyć, więc najlepiej daj jej spokój ;-). A jak ci bardzo przeszkadza, to polecam kremik Oilatum Soft - o wiele bardziej skuteczny niż oliwka :tak:

Dronka - z witaminą K to tak jak Burza pisze. Od 8 doby do 3 miesiaca:tak:. A w wypisie ze spzitala nie zapisali ci tego?
Mojej małej też sie nie odbija i sobie odpóściłam. Tez karmię tylko piersią
No i moja mała też sie łuszczy. Nam lekarka przepisała robioną maść. Dzisiaj ja odbiorę. ALe powiedziała, ze to sie poprostu musi złuszczyć. A do kąpieli kazała dodawać oliwę z oliwek (razem z Oilatum które uzywamy na stałe). No i tak ja kąpiemy :sorry2:

Dziewczyy wielkie dzieki:-)
Burza dzieki nie wiedzialam ze wit K jest bez recepty:dry: juz zamawiam;-)
Mrozik nam nic nie przepisali w szpitalu:-(a ta krweka leciala 5 dni wiec dzis musze kupic i zapodac malej wit!! bo dzis mala ma 9 dni:sorry2:
Carroline ja tylko piersia karmie-wczoraj byl wyjatek bo sobie wkrecialam ze nie mam pokarmu ale JEST:-D

Własnie robie zakupy na doz.pl i nie wiem jakiej firmy zamowic ta wit K:confused: bo niektore sa z wit D a wy jakiej macie firmy??

Dronka- my stosujemy Oilatum i na początku tezOli skórka schodziła- podobno to normalne- a teraz jest śliczna i dobrze nawilżona i nie stosuje żadnych oliwek. tylko puder w fałdkach, bo jej się okropnie odparza :/

moje dziecię ma już swoją "rutynę dnia" ;) budzi się ok.9:30, je śniadanko, potem sie bawimy i około 11:30 znowu odlatuje ;) śpi godzinkę i około 13 znowu je ;) a ja w czasie tej godzinki lecę sie myć, jeść, ogarnąć dom itp ale słabo mi się to udaje :/

Witam Was w ten piekny słoneczny dzien.Troszke nie wyspana Bartus w nocy daje popalic ma te nieszczesne kolki daje mu herbatke koperkowa.Dzisiaj była połozna dała mi skierowanie do jego lekarza na bioderka za tydz w srode ogólnie podobał sie jej Bartus jak skonczymy mleko Bebilon to mam dawac Bebiko.Dzisiaj lub jutro małego wystawie na balkon przez 10min a potem moge sobie spacerkowac.Akurat mu dałam herbatki koperkowej lubi ja.Dobrego dnia zyczymy;-)

reklama
dziękuje dziewczynki za pocieszenie. dzwonilam do poloznej i powiedziala ze mam nie dokarmiac tylko przystawiac tak jak dziecko chce nawet co chwile. No a ja sie jej pytam a co jak gdzies musze isc i mnie nie bedzie dluzej niz pol godziny to powiedziala ze wtedy jak musze to zebym mu dala mleko.
No nic jakos to bedzie. Dam rade. Jeszcze z dwa miesiace bym chciała karmic jezeli mi sie uda. Sebusia 4,5 miesiaca karmilam ale z dokarmianiem jakos wytrwalam tak długo teraz mam nadzieje ze jeszcze troche pokarmie.
Ale wiecie co ....mam ochote przestac karmic i wziac sie za siebie w sensie ze za swoje ciało:baffled:Nawet wstyd mi jest sie przed mezem rozebrac. Chowam sie jak sie przebieram. Niekiedy spalismy sobie nago a teraz spie w koszuli jak babcia i nie daje sie dotknąc. Straszna mam traume przez to :(:baffled::-:)-:)-(

Do góry