O tak u mnie było po terminie tydzień czasu, gdyby samo się nie zaczęło odesłali by mnie do domu, ale wiecie co, lekarz stwierdził, że Natalka jest z 38 tc według niego ponieważ była cała w mazi porodowej, a z kolei łożysko miałam stare :/ Więc sama nie wiem, a tu moja księżniczka od razu po narodzinach
Edit: Młoda mamuśka, u nas niestety również nie starcza jej cyca, po zjedzeniu z cycek jeszcze wciągnęła 30 ml, ale co zrobić, mam nadzieję, że będzie więcej pokarmu lada dzień!! Na razie nie pozostaje nic innego jak dokarmianie, nie będę głodziła malutkiej.
Podobno właśnie po mazi lub wysuszonej skórze oceniają wiek ciążowy dziecka...jak w mazi, to w terminie, jak skóra wysuszona i pomarszczona to przenoszone a czemu tak długo chcieli czekać? przecież przed narodzinami nie wiedzieli, że dziecko jest młodszeja jutro mam się stawić i już zostać w szpitalu, a termin minął w poniedziałekchociaż też podejrzewam, że mała jest młodsza niż wynika z OM, bo tak pierwsze usg wskazywało na tydzień różnicy
a swoją drogą, to chyba niedługo ten wątek też wyląduje w archiwumjak się wszystkie rozpakują, to zaglądać będą na ten o rozwoju i pielęgnacji noworodków, co?
Ostatnia edycja: