reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

To z czystym sumieniem będę ją dokarmiać.Caroline czy możesz założyć wątek:jak wstawić suwaczek...bo wstyd się przyznać ale nie pamiętam i coś mi nie wychodzi.
Kochana mi to zajęło prawie 2 tyg., bo wg instrukcji też mi nie wychodziło.
wejdź w swoje ustawienia-edytuj sygnaturę- w ramce pierwszej daj wklej obrazek- wklej adres twojego suwaczka- zapisz sygnaturę. Powinno wszystko wyjść.
Ja wczoraj próbowałam werandowania, ale był chyba zły moment, bo mała zaczęła się drzeć, że wózek nie jedzie. Wniosek- dzisiaj idziemy na 15 min na zewnątrz. Temp. na zewnątrz prawie taka jak w domu. Zobaczymy jak pójdzie.

reklama
Hej marcówki :) w końcu znalazłam chwilkę. Mamy problem, mam za mało pokarmu, dzisiaj mija 5 dzień, ja nie czuję pełnych piersi, jedynie gdy przyciskam co nie co cieknie, wczoraj musiałam dokarmić córcię, bardzo płakała, denerwowała się ciągnąc cyca, że nic nie leci, jadła z jednej piersi 20 min później z drugiej 20 min, a następnie jeszcze wsunęła 30 ml mleka z butelki. Kiedy dostałyście nawału pokarmu, nie mam pojęcia co mam robić chciałam karmić piersią, ale widzę, że mogę mieć taki sam problem jak przy Dawidzie, miałam mało mleka, może należy wybrać się do poradni laktacyjnej?
Ja zaczęłam dostawać nawału w 5-6 dobie. Wcześniej to przystawiałam małą co chwilę, jak tylko płakała.

moj maluch dzisiaj przespal całą noc polozylismy go spac cos kolo 23 i musialam go obudzic o 7 rano na jedzonko bo sam pewno by sie nie dobudzil pojadl jakies 10-15 minut i znowu zasnął gdzie normalnie to tak kolo poł godz je ale kolejny posilek juz normalnie wszamal ciekawe co bedzie jak teraz sie obudzi

Aaaaa no i sluchajcie....bylam w aptece i spotkalam pania pielegniarke od dzieci z naszej przychodni i zagląda do Krystiana do wózka i mi mówi ze za grubo go ubrałam.A miał na sobie Kaftanik, Pólspochy , pajacyka i wsadzony w kombinezon no i spiworek w wozku oczywiscie i powiedziala ze to za grubo. Ze nie musze kombinezona. To potem po poludniu go ubralam podobnie tylko ze ubrałam mu taka bluzo kurteczke i cieńsza czapke niz ta co miał i chyba bylo ok. Bo ja nie mialam pojecia jak ubierac takie malenstwo. No ale jak u nas 15 stopni to wsumie tez myslalam ze to za grubo.

echh, to ja też przegrzewam :baffled:
wczoraj było tak ze 12stopni, ale wiało bardzo i ubrałam Olę: body z krótkim, na to pajac welurowy, ale jakis nie bardzo gruby (wiem, bo mam tez inne), kombinezon i przykryłam kocem i na to jeszcze taka osłona do gondoli. cienka czapka i na to grubsza.
no ale jesli ja miałam na sobie cienka bluzkę, na to sweter bez rękawów i kurtkę i było mi akurat, to może i dobrze ubrałam? :confused:
bu, ale dylematy :zawstydzona/y:

A i czy Wasze też czasem kichają? U nas jest 21 stopni więc raczek ok. , mała ma ciepły kark a kicha. Temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi?

tak jak dziewczyny pisały, nosek sie oczyszcza :tak:
u mojej czasem- szczególnie po spacerze- nosek jest tak zatkany, że słychać, jak ciężko jej oddychać. wtedy wpuszczam trochę soli fizjologicznej, czekam minutkę-dwie i odciągam marimerem. i zawsze wielkie kozy wychodzą ;-)

no dziś u lekarza się zapytam co jest bo jak on tylko nie śpi straszliwieee płacze i nie można go uspokoić nawet przez 4-5 godzin szok!

Candy, a może Twój Synek ma taki charakter po prostu? :sorry2: przecież dzieci są różne, tak samo jak dorośli :sorry2: moja sie wkurza, jak sie nudzi, wtedy zaczyna "skrzypieć" ;-), potem stęka i jesli to nie pomaga- zaczyna ryczeć ;-) wczoraj musiałam ją na chwilkę zostawić, żeby wózek znieść, to taaaak się rozdarła i to tez był inny rodzaj płaczu: taki rozpaczliwy :sorry2: biedulka, myslała, że sama na spacer idę :sorry2:

u nas ok, Olcia w końcu zasnęła, to pójdę sie ogarnąć ;-) a potem na spacer :tak:

czesc dziewczyny , mam do was pytanko..
Lekarz kazal mi zakladac malej dwa pampersy na raz ze wzgledu na prawidlowy rozwoj bioderek, wolalabym jednak zakladac na pampersa tetrowa pieluszke ale nie wiem jak ja skladac. please poradzcie.
Dwa pampersy? Kogo na to stać? Pieluchę musisz złożyć w prostkąt. Czyli tak: dwa brzegi ze szwami do siebie i je szcze raz do środka. Potem na pół. I taką pieluszkę wkładasz między nóżki.
Mam nadzieję, że pomogłam.:-)

To z czystym sumieniem będę ją dokarmiać.Caroline czy możesz założyć wątek:jak wstawić suwaczek...bo wstyd się przyznać ale nie pamiętam i coś mi nie wychodzi.

Na górze na zielonym pasku wchodzisz w Twój profil
następnie na tym samym pasku wyskoczy Panel kontrolny i z lewej strony musisz kliknąć na zakładki edytuj sygnaturę i tam wklejasz gotowy suwaczek :)

hej ja mam pytanie z innej beczki,czy którejs z Was partner poszedł na l-4 na opiekę na was? gdzie to zalatwic?Ja bede po cc przyda mi sie jakas pomoc przez kilka dni.

jak czytam problem ccaroline85 to martwie sie bo chyba mamy ten sam problem, wszyscy mnie straszyli nawalem pokarmu a to nici:baffled: moj mlody tez zjada z 1 piersi a potem z drugiej, wydaje mi sie ze ledwo mu wystarcza... ale czekam z butelka do jutrzejszej wizyty u pediatry bo zobacze po wadze co i jak, bo kup robi sporo i sika tez duzo, aha moj tez sie przesikuje czasem, w niedz byl moj brat z rodzicami i osikal mojego brata:-)

wlasnie jutro wizyta i mysle ze wybierzemy sie pieszo bo to bliziutko, myslicie ze to nie za wczesnie?? pogoda sliczna w domu mam caly czas okno uchylone, tylko wlasnie myslalam jak go ubrac, body z krotkim, pajac plus kombinezon byloby oki?? plus kocyk do wozka?? plus oczywisce czapeczka;-)

reklama
Do góry