reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rybka_24ja też będę robiła test PAPA, a Ty miałaś skierowanie, z racji wieku, czy jakiś iinny powód?
Ja dlatego iż u nas w rodzinie występuje zespół downa
Ale trochę boję się robić, bo czytałam na forum że ten test często wychodzi źle i wtedy dają skierowanie na amnipunkcję, a na to to nie wiem czy zdecydowałabym się..

ja ze względu na wywiad położniczy 5 ciąża 3 poronienia z Natalka też miałam:tak:czekanie na wyniki jest kiepskie:-(ale wierze że będzie ok
u ciebie też ja potem mam jeszcze miedzy 16-18tyg test potrójny

reklama
ja ze względu na wywiad położniczy 5 ciąża 3 poronienia z Natalka też miałam:tak:czekanie na wyniki jest kiepskie:-(ale wierze że będzie ok
u ciebie też ja potem mam jeszcze miedzy 16-18tyg test potrójny

I pierwszym razem testy wyszły Ci dobrze? Bo słyszałam że jak się bierze jakieś leki lub też ma się kwiaka jak w moim wypadku, to testy wychodzą źle.I sama nie wiem czy iść na te testy, przezierność wyszła mi poniżej 1 , więc dobra. A miałąs amnio?

Czesc dziewczynki.
Witam sie z mojego rana.Wlasnie wtrynilam sniadanko i wybieram sie do pracy.Zajrzalam tylko co tam u was.
Tutaj w stanach to troche dziwnie podchodza do ciazy. Mam zrobic tylko badania krwi.Nie robia zadnych pomiarow ani nic.Najblizsze usg mam w 20 tyg.
Wydaje mi sie ze powinni mi zrobic badania szczegolowe tymbardziej ze ja mam 32 lata.Ale trudno,trzeba sie modlic aby bylo wszystko dobrze z dzidzia.
Ok spadam do pracy bede za kilka godzin. Trzymajcie sie zdrowo i zeby wszystkie bole wam minely:-):-):-)

Ja właśnie czytam trochę inne forum dotyczące właśnie przezierności, testu PAPA I amnio. Na razie mam termin na testy PAPA na 3 września, raczej chyba pójdę. Chociaż wiem że amnio nie będę robić, chyba że tet testy wyszłyby bardzo źle, np. ryzyko ZD 1:5, czy coś takiego. Bo jak sobie pomyslę o tej igle wbijającej się w mój brzuch...brr Nie mogę patrzeć jak mi krew pobierają , a co dopiero to

OwIren czasami mniej badań to mniej nerwów. Mi dziś w nocy śniło mi się że właśnie miałam amnio i że wyszła dobrze:) Chyba za duż o tym myślę:)

hej dziewuszki.
zawijam kiece i lece do gina, moze mnie przyjmie bez kolejki.
chcialabym juz znac jakas diagnoze. czy to opryszczka i zaczac ja leczyc czy tez jakies cos innego...

lece, napisze po powrocie. buziaki :*

aaa.. i trzymajcie kciuki by nie bylo to nic powaznego.

owrlene - moze inaczej by podeszli jakby to byla Twoja pierwsza ciaza w tym wieku, chociaz chyba dopiero od 35 roku zycia zleca sie dodatkowe badania.

W sumie to czasem im mniej sie mysli (mysli czyli zamartwia na zapas...) tym lepiej...
W pierwszej ciazy jakos tak optymistycznie podchodzilam do sprawy, a teraz nic tylko sie zamartwiam. Przed USG balam sie czy wszystko ok i czy nie bedzie Zespolu Downa, teraz dla odmian ysie martwie czemu to dziecko ma takie dlugie nogi i boje sie ze bedzie jakims gigantem... Jakby bylo male to tez bym sie martwila... :szok:

Krzyze mnie potwornie bola :-( Za duzo czas spedzilam dzis na stojaco i kucajac (cielam tapete)

reklama
moniSkaBe daj znać co i jak

ja właśnie czekam na mojego kochanego M, który - mam nadzieję - przywiezie mi pierogi ze szpinakiem - mniam, mniam:-D
dzisiaj nie mogłam doprawić zupy, smaku nie mam jakoś
a jak piję colę, to czuję sam cukier:tak:
dziewczyny, mówiłyście już w pracy o ciąży?
jesli tak, to jak szefowie zareagowali?
ja zamierzam powiedzieć w poniedziałek

pozdrawiam

Do góry