reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jestem Kochane!!

Widziałam pęcherzyk tylko na usg...:-( 6 mm.. robił mi przez brzuch usg, nie dopochwowo.
Powiedział, że mam się zglosic za dwa tygodnie bo teraz to bardzo wczesna ciąża i nie widac za dużo.
Dał mi skierowanie na różne badania i za dwa tyg mam się u niego pojawic. Powiedział, że coś mu nie pasuje ten pęcherzyk co do ostatniej miesiączki. Może jest za mały.. nie wiem:-(
Bedzie dobrze, ty sie nie zamartwiaj.:tak: Po prostu jest jeszcze za wczesnie i pewnnie za duzo nie moze zobaczyc. Moze sie owulka przesunela . Widzisz ja tu musze czekac az do 12 tygodnia na usg, nie wiem jak ja to wytrzymam.

Jakie macie dolegliwosci??

Ja miałam tak.
Przed tą pseudo @ bolaly mnie strasznie ale to strasznie piersi,tak ze nawet tabletki i zimne oklady byly potrzebne.Urosły mi o 1 rozmiar.Gruczoly mialam twarde jak skała.Stopniowo przestawało boleć.

Dodatkowo mialam bole brzucha jak na @ gdzies z 5 dni przed tym plamieniem.A nigdy tak nie mialam.

Teraz mam duzo bialego serkowatego sluzu.

Bole brzucha szczegolnie wieczorem nawet w nocy.Ostatnio bylam na koncercie i podskoczylam raz i juz mnie brzuch bolal.

Częste gazy:baffled::baffled::baffled::baffled: i dziwne bulgotania w brzuchu!! jakby sie tam woda gotowała.

Jednak to prawda ze kazda z nas jest inna, i inaczej moze to przechodzic. U mnie na tydzien przed @ bol brzucha, ale taki delikatny, inny troszke jak na @. Nic wiecej. Dopiero teraz powiekszyly mi sie piersi i bola, wyskoczyly zylki na nich. No i jestem spiaca caly czas, moze to i przez to ze calkowicie rzucilam kawe. Poza tym nic wiecej, nie mam zadnych mdlosci, zachcianek nic… Gdyby nie pozytywne testy to ciezko byloby mi uwierzyc w ciaze.

reklama
Ja też nie mam na razie żadnych znaczących objawów. Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży bardziej mnie brzuch bolał i piersi.

Agniesiak, no właśnie - pewnie miałaś po prostu o kilka dni później owulację :tak:. Ja miałam @ 1 czerwca, ale owulkę gdzieś koło 20-go dopiero, więc jestem o tydzień do tyłu ;-)

Mazia, wpiszę Cię na listę :-)

Agniesiak85 a wiesz mniej wiecej kiedy mialas owulke? ja np @ mialam 27 maja a owulke 8/9 czerwca wiec jestem juz m-c od zapladnienia mam nadzieje ze w czwartek zobacze. Serduszko składające się z dwóch zrośniętych rurek zaczyna pompować krew (zaczyna bić już 23 dni po zapłodnieniu!). ja na wizycie bede miala 30dni od zapladnienia, denerwuje sie ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy wy tez macie taki apetyt bo ja poprostu jestem jak opetana, moj M wyzywa na mnie ze bede gruba jak swinka bo mi sie buzia nie zamyka ;-) a na owoce to mam poprostu dzikie oczy chlone na kilogramy az sie boje co bedzie dalej

Agniesiak gratuluję obejrzenia niuni, a że lekarz musi cos przetrawić to normalne ja z Jaśkiem też miałam zaniżony wiek ciąży o 2 tyg z usg więc nic się nie martw
Mazia a dostałaś jakieś tabletki, mnie też bardzo boli brzuch i też mnie to martwi, ale też wrzucam na luuz ;)
co do objawów to ja niestety już witam się z wodnikiem szuwarkiem i to strasznie mocno :/ w poprzedniej ciąży wymiotowałam codziennie aż do porodu, więc się nastawiam na najgorsze ;)

więc teraz spokojnie odpoczywamy nie stresujemy się i dupki do góry lezymy :p

Riterka nie dostalam zadnych tabletek,ogolnie to nie jakis taki straszny ból brzucha,ale ciągle go czuję.Owoce to jedyne cos procz lodów o czym mogę mysleć bez wstrętu.W ogole mam straszny jadłowstręt.Moj lekarz jedynie mnie zbadał ginko ,przy badaniu spytał sie czy często sikam.I powiedział,ze może to być ciąża.Nic więcej.No i kazał za 10 dni przyjśc.:baffled::baffled::baffled:Więc nie wiem już sama .Pozostaje mi jedynie czekać.Bety i testów nie robię.Co ma być to będzie...

hej dziewczyny

my też po wizycie i jest cudowny pęcherzyk 5,1mm więc jest ok ładnie usadowiony
po badaniu zasłabłam potem plamiłam ale ogólnie jest ok:-):-):-)

mam grzecznie leżeć i tyle więc się zwinęliśmy i jesteśmy nad jeziorkiem ja leże rodzina łobuzuje:tak::tak::tak::tak:

Agniesiak spokojnie idealnie jest ja miałam @ od 2 czerwca owul 12 czerwca więc jest ok mój dzidziuś ma 5,1mm twój 6,6 mm bobma;-);-);-);-)

no i czekanie to to co lubimy najbardziej my następną wizytę mamy 22 lipca:-):-)

gratuluje wszystkim mamą kolejnego pięknego ciążowego dnia

co do objawów to ja mam piersi już znacznie większe sikam średni 3-5 razy na godzinę:-):-):-):-)

lekkie mdłości i póki co zapachy mnie denerwują i tyle oby do 9 marca:-):-)

Cześć dziewczynki! Chciałabym do was dołaczyć. Dziś rano robiłam test i wyszły mi dwie kreseczki. Nadal nie mogę w to trochę uwierzyć, jutro idę na bete

Agniesiak85 a wiesz mniej wiecej kiedy mialas owulke? ja np @ mialam 27 maja a owulke 8/9 czerwca wiec jestem juz m-c od zapladnienia mam nadzieje ze w czwartek zobacze. Serduszko składające się z dwóch zrośniętych rurek zaczyna pompować krew (zaczyna bić już 23 dni po zapłodnieniu!). ja na wizycie bede miala 30dni od zapladnienia, denerwuje sie ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ;-)
Ostatnią miesiączkę miałam 30 maja. Robiłam testy owulacyjne i nie pamiętam dokładnie kiedy mialam owu:zawstydzona/y:. Na pewno ujrzysz bijące serduszko, jestem tego pewna, trzymam kciukasy:tak::-)

Agniesiak gratuluję obejrzenia niuni, a że lekarz musi cos przetrawić to normalne ja z Jaśkiem też miałam zaniżony wiek ciąży o 2 tyg z usg więc nic się nie martw
Mazia a dostałaś jakieś tabletki, mnie też bardzo boli brzuch i też mnie to martwi, ale też wrzucam na luuz ;)
co do objawów to ja niestety już witam się z wodnikiem szuwarkiem i to strasznie mocno :/ w poprzedniej ciąży wymiotowałam codziennie aż do porodu, więc się nastawiam na najgorsze ;)

więc teraz spokojnie odpoczywamy nie stresujemy się i dupki do góry lezymy :p
Uspokoiłas mnie troszkę:tak::-) Dziękuję:tak:

Riterka nie dostalam zadnych tabletek,ogolnie to nie jakis taki straszny ból brzucha,ale ciągle go czuję.Owoce to jedyne cos procz lodów o czym mogę mysleć bez wstrętu.W ogole mam straszny jadłowstręt.Moj lekarz jedynie mnie zbadał ginko ,przy badaniu spytał sie czy często sikam.I powiedział,ze może to być ciąża.Nic więcej.No i kazał za 10 dni przyjśc.:baffled::baffled::baffled:Więc nie wiem już sama .Pozostaje mi jedynie czekać.Bety i testów nie robię.Co ma być to będzie...
Ja też mam jadłowstręt:baffled: Normalnie dopóki mi nie zaburczy w brzuchu to mogłabym nic nie jeśc..:tak:

hej dziewczyny

my też po wizycie i jest cudowny pęcherzyk 5,1mm więc jest ok ładnie usadowiony
po badaniu zasłabłam potem plamiłam ale ogólnie jest ok:-):-):-)

mam grzecznie leżeć i tyle więc się zwinęliśmy i jesteśmy nad jeziorkiem ja leże rodzina łobuzuje:tak::tak::tak::tak:

Agniesiak spokojnie idealnie jest ja miałam @ od 2 czerwca owul 12 czerwca więc jest ok mój dzidziuś ma 5,1mm twój 6,6 mm bobma;-);-);-);-)

no i czekanie to to co lubimy najbardziej my następną wizytę mamy 22 lipca:-):-)

gratuluje wszystkim mamą kolejnego pięknego ciążowego dnia

co do objawów to ja mam piersi już znacznie większe sikam średni 3-5 razy na godzinę:-):-):-):-)

lekkie mdłości i póki co zapachy mnie denerwują i tyle oby do 9 marca:-):-)
Kochana mój pęcherzyk ma równe 6mm:tak: Termin mi obliczył na 7 marca - tak jak ja sobie obliczałam:tak: Miejmy nadzieję, że za dwa tygodnie bedzie już widac cosik więcej na usg:tak::-D Mnie piersi to troszeczkę pobolewają i nic poza tym, no moze sennośc:tak:Własnie niedawno wstałam:zawstydzona/y::-D

Cześć dziewczynki! Chciałabym do was dołaczyć. Dziś rano robiłam test i wyszły mi dwie kreseczki. Nadal nie mogę w to trochę uwierzyć, jutro idę na bete
Kochana super:tak::-D Witamy wśród marcóweczek:tak:;-):-)

reklama
Do góry