missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
mag, mirosia dzieki zaraz polece po cos do jedzenia i do apteki ... na szczecie apteke i sklep mam zaraz przy wejsciu na klatke.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To bardzo tanio, bo zwykle kosztuje 120 - 250 złJeśli chodzi o yo usg genetyczne to płaciłam za nie 50 zł. Spodziewałam się, że będzie więcej, zwłaszcza że mój lekarz do tanich raczej nie nalezy. Natomiast co do refundacji to nie orientuję się kompletnie, bo wszystko robie prywatnie.
Bardzo możliwemoze to zalezy w jakich szpitalach bo mi lekarzmowil w opolu ze cesrka jak blizniki za pierwszym razem... kuzynka z opolskiego tez byla w strzelcch oplskich i to samo jej powiedzieli...
No ładniedziewczyny robie odmulanie pralki kwaskiem cytrynowym i ... kurde nie moglam sie powstrzymac... zjadlam chyba lyzeczke kwasku na raz..... pyyyycha :-):-)
dziewczyny robie odmulanie pralki kwaskiem cytrynowym i ... kurde nie moglam sie powstrzymac... zjadlam chyba lyzeczke kwasku na raz..... pyyyycha :-):-)
hmmm, biorę witaminy dla kobiet w ciąży(feminatal) i tam między innymi jest magnez...,Kochana może magnezu masz zamało i stąd te skurcze. Ja odkąd biorę magnez, to skurcze, ból i drętwienie nóg znikło jak ręką odjął, a nawet bóle podbrzusza mam dużo mniejsze (tylko czasem)
Zgadzam się . Ja co prawda nie zostałam nacięta, ale za to pękłam. Nie poczułam tego w ogóle, jak położna się zabrała za szycie to byłam zdziwiona, że trzeba szyć . Niby miałam ZZO, ale wydaje mi się, że w czasie parcia ono już nie działało, bo zszywanie mnie bolało jak cholera (nie znieczulili mnie miejscowo, tylko podali jakiś preparat do tego cewniczka od ZZO, ale on za bardzo nie zadziałał ). Później musiałam uważać przy siadaniu, ale nie było wcale jakoś strasznie. Szwy miałam rozpuszczalne, po 2 tygodniach już się wszystko wygoiło. Tak na prawdę to najgorzej wspominam skurcze rozwierające i oczekiwanie na ZZO, które trwało godzinami.Dziewczyny - nacinania krocza sie w ogole nie czuje (jest znieczulenie, ktorego podania w ogole tez sie nie czuje) , potem zszywania tez nie czulam. Balam sie sciagania szwow ale po stwierdzilam ze chyba bylam stuknieta - nic a nic nie bolalo