reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

20 tygodni + 2 tygodnie dodatkowe które należy zgłosić tydzień przed zakończeniem 20 tygodni. no i urlop niewykorzystany którego napewno każdej z nas trochę się zbierze.

ale z tym prądem beka :) no ale tak to bywa dlatego rachunki płacę ja, mój to by o wszystkim zapomniał na bank.

reklama
20 tygodni + 2 tygodnie dodatkowe które należy zgłosić tydzień przed zakończeniem 20 tygodni. no i urlop niewykorzystany którego napewno każdej z nas trochę się zbierze.

ale z tym prądem beka :) no ale tak to bywa dlatego rachunki płacę ja, mój to by o wszystkim zapomniał na bank.

dokładnie...20tyg+2tyg dodatkowe....:tak:

Dziewczyny ja przemywałam pepol w szpitalu gencjana przy kazdej zmianie pieluszki a w domu spirytusem- chyba po 8 dniach kikutek odpadł. Teraz jeszcze czasami srodek pepka przemywam, najczesciej po kapieli.

U nas zaczeły sie problemy z brzuszkiem :-( Hankok wczoraj usypiał ponad 3 godziny a w nocy nawet jak po karmieniu zasneła to budziły ja w nocy gazy :-( wiec miałam pobudke co godzine ech. No i teraz tez od 12 do 16 nie spała bo ciagle przy cycu- jak tylko zasneła to ja kładłam ale brzuch budził po paru minutach i jedyne co pomagało to lekki masaz i cyc :baffled: Teraz (tfu tfu ) spi i mam nadzieje ze do tej 19 wytrzyma.
Nie sa to kolki ale takie wzdęcia które ja budza. Co na to poradzic? Masaz brzucha chwilowo pomaga, na brzuchu lezec nie chce. Herbatki podobno mozna sobie w buty wsadzic. Mam jeszcze lek na kolki ale to wole traktowac jako ostatecznosc... macie jakies pomysły? Boje sie troche ze lada moment moga sie zaczac kolki...

Koza, moja też bąki puszcza takie, że się przy tym budzi ;)
ale zanim puści, to pręży się, stęka i widać, że ją boli :(

robimy jje masaż brzuszka- palcem na około pępka i pomaga :)

Ja spadam.:happy: Pewnie odezwę sie dopiero w czwartek bo jutro i pojutrze w ciagu dnia nie będę miała neta. Zajżę dopiero wieczorem na wiadomości z porodówki, ale nie wiem, czy będę miała czas by coś napisać;-)

Dziewczyny ja przemywałam pepol w szpitalu gencjana przy kazdej zmianie pieluszki a w domu spirytusem- chyba po 8 dniach kikutek odpadł. Teraz jeszcze czasami srodek pepka przemywam, najczesciej po kapieli.

U nas zaczeły sie problemy z brzuszkiem :-( Hankok wczoraj usypiał ponad 3 godziny a w nocy nawet jak po karmieniu zasneła to budziły ja w nocy gazy :-( wiec miałam pobudke co godzine ech. No i teraz tez od 12 do 16 nie spała bo ciagle przy cycu- jak tylko zasneła to ja kładłam ale brzuch budził po paru minutach i jedyne co pomagało to lekki masaz i cyc :baffled: Teraz (tfu tfu ) spi i mam nadzieje ze do tej 19 wytrzyma.
Nie sa to kolki ale takie wzdęcia które ja budza. Co na to poradzic? Masaz brzucha chwilowo pomaga, na brzuchu lezec nie chce. Herbatki podobno mozna sobie w buty wsadzic. Mam jeszcze lek na kolki ale to wole traktowac jako ostatecznosc... macie jakies pomysły? Boje sie troche ze lada moment moga sie zaczac kolki...

Koza ja dawałam Julkowi Infacol miał wtedy jakies 3 tyg i przeszlo jak reka odjal, a wczesniej tez strasznie sie meczyl..

no - mi tez przyszedl do glowy masaz brzuszka w sumei tylko. No i wielu rodzicow chwali sobei cieple oklady na brzuszek (nagrzana pieluche tetrowa albo strumien suszarki) - ale t ow sumie na kolki. moze te wzdecia to bedzie wsyztsko co jej dolega - nie ktore dzieci nei maja kolek :-)
Pameitma ze Jasiowi alsnie pomoagaly masaze brzuszka i herbatka na trawienie. Wiem ze Ty koza karmisz tylko piersia i w sumie nie powinnas dopajac, ale moze pogadac z lekarzem - mzoe ci pozowli herbatka z kopru wloskiego - tak po 2-3 lyzeczki chociaz?

koza - Milkshake jest w szpitalu o ile dorbze pamietam i wydaje mi sie ze do porodu jej nie wypuszcza.

patrze na ten kalkulator macierzynskiego i samo mi zaznaczyl oze mam 3 dzieci naraz :-D i az sie zdziwilam ze urlop potrwa do konca pazdziernika :-D Ale mam do koncal ipca. No i potem jeszcze wypoczynkowy. Ja sobei skracam 9wracam do pracy we wrzenisu jelsi wszystko bedzie w porzadku) i to co zostanie wezme sobei tak na raty (po tygodniu pewnie ze 3-4 razy)

Dziewczyny mam pytanko, własnie odebrałam wynik GBS i jest ujemny, robila mi go moja lekarka 2 tyg temu. Czy te bakterie mogą mi sie jeszcze do porodu jakos pojawić czy moge juz byc spokojna i sie nie martwić o to GBS? Pytam bo juz kilka razy o tym pisalyscie i niektore sie obawiaja zeby to swinstwo do porodu sie jeszcze przybłąkało!
Czytam Was regularnie ale mniej się udzielam, przeważnie wtedy gdy mam jakies pytanie.
Gratuluje rozpakowanym marcóweczkom i obawiam sie że na końcu zostanę sama i nie bede miała kogo podczytywać na tym wątku:tak:

reklama
No moi rodzice w poludniowej Szkocji mieszkaja..na codzien to nie tesknie za nimi jakos strasznie, nie powiem, ale wiem z doswiadczenia ze mama sie przydaje przy takim bobasku małym (matko jaka ja straszna jestem:sorry2::sorry2:)
Mysz a do jakiego przedszkola posyłasz synka? mój Julek wlasnie konczy ostatnia grupe wprzedszkolu nr 63 u nas tutaj na Pilotów i powiem ze calkiem fajnie sie wspolpracowalo z tymi babkami i Julkowi i nam;-) troche zbyt infantylna dyrektorka, ale coz:sorry2:

a teraz od wrzesnia jul idzie do szkoly..to dopiero masakra..przezywam to chyba bardziej niz zbluizajacy sie porod:sorry2: te szkoly na Zaspie ach........:dry:

Widzę, że nasze starsze dzieci sa z tego samego roku. Ty juz dajesz synka od września do I klasy czy do "zerówki"? Ja zostawiam moją córcie w przedszkolu w "zerówce". jestem ciekawa czym sie kierowałaś żeby dac synka juz od tego roku?

Do góry