reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Asiulaa - pryzjac to cie na pewno przyxjma do spzitala bo przeciez rodzacej nei zostawia samej sobie...
No ale moga sie czepiac... W koncu papierki sa dla nich bardzo wazne... :-D

A u mnie rewelacyjne samopoczucie. Smiac mi sie chce jak sobei przez cala ciaze marzylam o Adasiu jako o prezencie na Dzien Kobiet... Jak sobei narysuje to bede miala...:baffled:

patinka chyba nie dala znac - ostatnie wiesci od niej byly bodajze 2 dni temu i chyab czekala na swojego lekarza ale juz nie jestem pewna...

karolajna pewnie urodzila :-)

no i wciaz nie wiaodmo co z Miloszkiem Candy... :confused:A Bartus od madzi84??????:confused:

No ciekawe jak to dzis bedzie z porodami - czyzby lekki zastoj????? nie wierze :-D

MILEGO DNIA!!!! :tak::tak::tak:

reklama
Witam w ten piękny dzionek:-)

Czarnuszka się wreszcie doczekał swojego maleństwa, szybko się uwinęła:-)

Ja wybieram się na małe zakupki, piękne słoneczko świeci choć troszkę mrozkowato:-)

Ciekawa jestem czy będzie jakaś 8 marcowa mamusia:-)

ech...a mi J właśnie zakupy przywiózł (wyskoczył w czasie pracy)... myślałam że chociaż kwiatka kupi a tu nic... zamknęłam za nim krate a on odwrócony do mnie plecami powiedział "wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet" :-(

no nic...na pewno swoje koleżanki z pracy lepiej potraktował :-:)-:)-(

mobilizuję się do sprzątania... na obiad zrobie placki ziemniaczane ..a dla siebie chyba ryż na mleku

ech...a mi J właśnie zakupy przywiózł (wyskoczył w czasie pracy)... myślałam że chociaż kwiatka kupi a tu nic... zamknęłam za nim krate a on odwrócony do mnie plecami powiedział "wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet" :-(

no nic...na pewno swoje koleżanki z pracy lepiej potraktował :-:)-:)-(

mobilizuję się do sprzątania... na obiad zrobie placki ziemniaczane ..a dla siebie chyba ryż na mleku

Kochana ale mi narobiłaś smaka na te placki :-p Ale nie mam ochoty na tarkowanie ziemniaków :confused: Ale może zrobię kopytka :-p Zrazy mam z wczoraj i do tego zupka jarzynowa, trzeba korzystać puki możemy jeszcze jeść większość rzeczy.
A M się nie przejmuj, może później coś Ci przyniesie.

Ja czhyba zaczynam łapać depresję przedporodową, wczoraj cały dzień chciało mi się płakać. Kiedy ja urodzę?????
asiula ja tez nie mam książeczki ubezpieczeniowej i bezproblemu przyjeli mnie do szpitala, i po wyjściu miałąm tydzień na dostarczenie zaświadczenia że jestem ubezpieczena
Ja też zauważyłąm że po sprzątaniu, myciu okine, to mam lekkie skurcze i twradnienie brzucha i jak poleże to przechodzi

Witam :-)

Wszystkiego naj, naj z okazji Dnia Kobiet tym co chcą się już rozpakować (jak jak:-D) żeby nastąpiło to choćby i dziś, a tym co chcą jeszcze poczekać to póki co dni bez skurczyków.

Asiulaa Miałam podobną sytuację z tym że ja jestem ubezpieczona w ZUS ale prowadzę własną działalność i mam też taką legitymację ubezpieczeniową a w niej nie ma miejsca na pieczątki. Jak trafiłam 3 tyg temu znienacka do szpitala to podałam im tą książeczkę ale nie miałam dowodu wpłaty. Babka na IP powiedziała mi że w ciągu 7 dni muszę donieść dowód wpłaty bo sama książeczka nic nie daje. Także myślę że będą mniej problemu robić nawet jak będziesz mieć sam dowód wpłaty składki niż gołą książeczkę.

A mój synio siedzi sobie w brzuchu mamy w najlepsze, przeciąga się, wypycha z jednej strony brzucha na drugą i tyle. Nie wiem czy on sobie zdaje sprawę że za 3 dni powinien wyjść, wydaję mi się że ma to głęboko w nosie :dry: Hmm no cóż ja tez bym pewnie miała gdybym widziała tą pogodę za oknem a tu takie fajniutkie cieplutkie lokum. Ponad 3 tyg. temu wylądowałam w szpitalu z wpisem "zagrożenie przedwczesnym porodem", tak się wystraszyłam, że po powrocie do domu chuchałam i dmuchałam na siebie. M nie kazał mi nic robić i tak się dziecko wyciszyło łącznie ze skurczami że pewnie przenoszę. Z dwojga złego lepiej że dojrzewa sobie w brzuszku, ale na tym etapie mógłby już wyjść do mamusi i tatusia.:tak:
No to się rozpisałam, ale już taka garstka została że stwierdziłam że trzeba trochę kartek zapełnić w historii marcówek. :tak: Jeszcze raz wszystkiego dobrego kobitki szybkich i lekkich porodów. Ooo słoneczko, no synio wychodź. :-D

ajentka słońce jest, ale mroźno, u nas dziś rano było -13 stopni, może nasze dzieciaczki czekają na wiosnę???? Idę zaraz chyba na spacer, chociaż najchętniej to bym leżała w łózku

A u mnie dzisiaj nawał telefonów:tak::tak::tak: Z pracy były 3, od rodziny 2, mój mąż chyba ze 4 razy. Zwariować można. Wszyscy myślą, ze jak ma się termin to w tym dniu trzeba rodzić:-D
U nas słońce pięknie świeci, tylko mróz duży, pewnie krótki spacer będzie wskazany. Ciekawa jestem, której z nas dzidzi zrobi prezent w Dniu Kobiet?:happy2::happy2::happy2:

reklama
Witam,
u nas tez niby słoneczko świeci, ale zimno jest. A ja musze isc po jakies kwiaty dla mojej mamy od męża bo jak on z pracy wróci to juz wszystko zamkniete będzie. Tak mi sie nie chce wychodzic na dwór. Chetnie bym sobie poleżała cały dzień w domku.

Do góry