reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja to dalej nie wiem, jak liczyc, ale zaraz się położę i na spokojnie będę obserwować swoje bóle.
Też masz cały czas twardy brzuch??

całą noc miałam twardy...zjadłam teraz śniadanie i trochę puścił...:sorry2: nie wiem jak to będzie...chyba usiade na bolca bo czopa mam

jeszcze coś...podczas tych skurczy to czułam jak mi się pipka kurczy i rozkurcza, i chyba jak sie rozwiera :laugh2:

reklama
Witam kochane!!!
U mnie nocka w miarę tylko raz do kibelka:-)
mcgosia, sylviontko u was to chyba dzisiaj będzie już po wszystkim. Zazdroszczę, ja z niecierpliwością wypatruje jakichkolwiek sygnałów zbliżającego się porodu, a tu nic... Mam wrażenie że będę chodzić w ciąży wiecznie:-(

całą noc miałam twardy...zjadłam teraz śniadanie i trochę puścił...:sorry2: nie wiem jak to będzie...chyba usiade na bolca bo czopa mam

jeszcze coś...podczas tych skurczy to czułam jak mi się pipka kurczy i rozkurcza, i chyba jak sie rozwiera :laugh2:

Co do pipki, to ja czuję kucia.
Może jeszcze tak się zdażyć, że się spotkamy na porodówce :) Gdzie rodzisz??

moniska polecam CI kupić lampke nocną...my mamy taką stojącą z regulowaniem przyciemniania :tak::tak::tak:

u nas oprocz lampy sufitowej, tez jest lampa stojaca ze sciemniaczem

a dodatkowo nad lozeczkiem powiesilismy lampke z ikea:
Ikea Smila: Lampka dziecięca księżyc gwiazdka (907146457) - Aukcje internetowe Allegro
cos takiego - ksiezyc
daje fajne swiatelko, takie zolte, i kosztuje grosze, w ikea placilam jakies 26zl:tak::tak::tak:

tylko wlasnie nam chodzi o lampe sufitowa.
w nocy swieci sie lampka mala.
No a przeciez jak sie sciemni to nie bedziemy w mroku siedziec.
dlatego musimy zmienic to swiatlo to boje sie o oczka Pawełka.

Ja to dalej nie wiem, jak liczyc, ale zaraz się położę i na spokojnie będę obserwować swoje bóle.
Też masz cały czas twardy brzuch??
ja liczylam to od konca skurczu do poczatku nastepnego :-)

ale przeciez czop moze Ci wyleciec razem z wodami. To nie jest chyba regula ze czop musi odejsc przed porodem.

Dziewczyny ja jak zwykle noc nieprzespana :-D spalam moze ze 2-3 godziny.
zaraz sie zbieram i jade na zdjecie szwow. Tylko musze meza obudzic, zeby sie Niuniem zajal.

pozdrawiam i czekam na kolejne rozpakowania :-)

moniska wiem ze czop może mi z wodami odejść...dlatego nie panikuję i nie jadę ze skurczami do szpitala, mimo że te wczorajsze co 8-10min były czeste....poczekam aż mi wody odejdą :-D

czaję sie jak tu mojego J dosiąść hahaha:dry::-D:-D:-D

dzien dobry!!!! :-)

witam bezobjawowe (jak ja) i objawowe wspoltowarzyszki :-) No ciekawe komu sie dzis rozkreci :-D
Ja poki co czekam na opowiescz porodowki AniSkrzat - niech wreszcie zdradzi tajemnice ekspresowego porodu :-D

Milego dnia zycze wszystkim :-) I pamietajcie - na IP tylko jak przez godizne skurcze sa regularne co ok. 5 minut, boinaczej jeszcze Was odesla i wtedy szlag was trafi...

reklama
no to tylko na zwykla lampe na zwykle zarowki (no - lepiej energooszczedne...) najlepiej z mozliwoscia wlaczenia (i wylaczenia) czesci z nich - np. jedna wlaczona, a dwie wylacozne, albo na odwrot, albo wlacozne wszystkei 3... No wiesz o co mi chodzi...
I najlepiej zbey moze na takiej listwie byly albo czyms innym zeby mozna regulowac gdzie swiatl oma padac...

ale namacilam, co??? cos w ty mstylu Massive Phara piękna dekoracyjna listwa art deco (946347871) - Aukcje internetowe Allegro
Lampa syfitowa ZP3/PG - DELUX od firmy **BASSTOM** (943144907) - Aukcje internetowe Allegro
NOWOŚĆ lampa sufitowa ZP3/PT od firmy *BASSTOM* (940497856) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry