reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja mam strasznego lenia, ale w domu ciś codziennie ogarne a to obiad a to jakieś delikatne sprzatanie, ale jak wyjde na pół godzinny spacer to musze koniecznie brac cieplutką kąpiel bo w innym wypadku bym chyba nie zasneła tak mnie wszystko ciagnie dołem. Ostatnio nawet juz myslalam ze poród sie zaczął po spacerku bo normalnie aż się wiłam z bólu.
No u mnie brzuchol co chwila twardy ale nie aż tak boleśnie i nieregularnie. Ja przysznice 4 w ciągu dnia cieplutkie biorę na te spinania brzucha. Nie wiem ile to potrwa jeszcze nim sie uregulują??

tak apropo prania... ja ostatnio wpadlam na genialny pomysl wyprania wszystkich ubranek dla mojej córci... no a potem wyprasowanie itp.. myslalam ze sie wykoncze... prasowanie lacznie zajelo mi 6 godzin rozlozone na 3 dni bo kregosłup... nie wytrzymywal...:-D nigdy wiecej...prasowania !! :-D:-p

No u mnie brzuchol co chwila twardy ale nie aż tak boleśnie i nieregularnie. Ja przysznice 4 w ciągu dnia cieplutkie biorę na te spinania brzucha. Nie wiem ile to potrwa jeszcze nim sie uregulują??

No i ja sie zastanawiam kiedy w końcu będe miała Kubolka w ramionach, ale coś czuje ze we wtorek będą mi wywoływać...

A właśnie mam pytanko... Tylko nie wiem czy byl poruszany ten temat :-/ Jakie dokumenty sa potrzebne do macierzyńskiego i czy to sie załatwia w zakładzie pracy czy w ZUSie?

aneczka ja 2 tyg. temu też miałam szyjkę 1,5cm ale nie wiem czy się skróciła:eek:

dziś na spacerze mnie tak ciągnęło że nie mogłam iść i nogi dosłownie ciągnełam za sobą:cool:

koza twardzielka, oby Hanka sie w nią wdała:laugh2:

No i ja sie zastanawiam kiedy w końcu będe miała Kubolka w ramionach, ale coś czuje ze we wtorek będą mi wywoływać...

A właśnie mam pytanko... Tylko nie wiem czy byl poruszany ten temat :-/ Jakie dokumenty sa potrzebne do macierzyńskiego i czy to sie załatwia w zakładzie pracy czy w ZUSie?
Oj nie pamiętam dokładnie. Zadzwoń do pracy tam ci powiedzą. Albo gdzieś w necie.

Kurcze dziewczyny... ja sie na tym nie zna,.. niedoswiadczona jestem ale jak to jest z tym twardniejacym brzuchem... jak jest taki twardy i mnie troche boli albo kluje to sa juz skurcze jakies przepowiadajace czy co? bo juz sie pogubiłam..:zawstydzona/y:

oki dziewczynki ja spadam lulu bo jutro do gina a jeszcze trzeba dokonać "świniobicia " czyli depilacji :-D krew się znów poleje coś czuje :tak: spokojnej nocki i do jutra :tak:

aneczka ja 2 tyg. temu też miałam szyjkę 1,5cm ale nie wiem czy się skróciła:eek:

dziś na spacerze mnie tak ciągnęło że nie mogłam iść i nogi dosłownie ciągnełam za sobą:cool:

koza twardzielka, oby Hanka sie w nią wdała:laugh2:
No i mnie właśnie wszystko ciągnie i to juz od jakichś dwoch miesięcy już sie nauczyłam żyć z tym bólem i od dwoch mniesiecy nie ma tak żeby mnie nic nie bolalo.

Wczoraj kupilam sobie maść na chartowanie brodawek :-] I koperek i cherbatke na laktacje:-]

reklama
Kurcze dziewczyny... ja sie na tym nie zna,.. niedoswiadczona jestem ale jak to jest z tym twardniejacym brzuchem... jak jest taki twardy i mnie troche boli albo kluje to sa juz skurcze jakies przepowiadajace czy co? bo juz sie pogubiłam..:zawstydzona/y:
Dokładnie wtedy brzuch twardnieje i troszke pobolewa.

Do góry