reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam brzuchatki i matulki :-)

Ale pięknie mi sie dzisiaj spało. Brzusio bolał tylko jak wstawałam z łozka:-) miałam caaaaaaałe łozko dla siebie bo M w pracy był...może to o to chodzi hm? :sorry:
Dzisiaj w kwestii obiadu eee zupka jarzynowa. Namęczyłam sie jak cholera :-D wrzuciłam do wrzącego bulionu (tej nowej fajnej bulionetki z Knorr'a) warzywa zamrozone w woreczku ze sklepu i dorzucilam moja zielona fasolke i ryż i zupka gotowa mniaaaaaaam ale pieknie pachnie!!!:-)

Dzisiaj na 14-15 mamy być na usg. Kurcze zrobi mi usg za darmo nawet bez skierowania. Po prostu wczoraj powiedział że mamy przyjechać i już na jego dyżur. Chce wszystkie ciąze moje u niego prowadzić:-) Fenomenalny lekarz!!:-)

A teraz postaram sie was nadrobić..chociaz wstal mój męzulek i musze sie nim zaopiekować. Jeśli nie teraz to popołudniu po usg dam wam znac co i jak i poczytam...Tylko nie wariujcie z postami.
A mamuśki, którym juz termin sie zbliza wypakowywać sie!!!:-) Ileż mozna czekać hihihi:-):-):-)

Ale dzisiaj mam świetny humor:-) To słonko i ciepełko na dworze taaaaaaaaaak dużo daje!!!!:-)
Buźka:*

reklama
Zazdroszczę Wam - mycie okien? Ja umyłam wannę i czuję się, jakby mnie czołg przejechał:eek:
A okna swoją drogą, wołają o pomstę do nieba. Ale pogoda coraz ładniejsza, poczekam do 38 tyg i też umyję - akurat będzie na święta i może się coś ruszy ;-)

hej ,
co za okropna noc spalam z godzinie i nie wiem co mi było cały czas piłam!! wypiłam w nocy 2 litry napoju:szok:

co do wibratorka to wczoraj sie bawiłam i chyba za mocno i troche wody mi się posączyły:zawstydzona/y::zawstydzona/y: dostałam stracha jak nie wiem! no i poszedł w odstawkę, dopiero po porodzie sie pobawimy :zawstydzona/y::-D

Ja za mycie okien też bym sie nie brała:-), w przyszłym tygodniu zmobilizuję swojego A. Ostatnio dopadł mnie wprawdzie syndrom wicia gniazda, ale kondycja niestety już nie ta i szybko sie męczę:-D

Hej dziewczyny, ja mam takie pytanko do mamuś :-p:-p:-p Jak to jest z tym macierzyńskim? Pracodawca dzwonił do księgowej by powiadomić ją o tym, że urodziłam, a ona że potrzebuję ze szpitala zaświadczenie, najlepiej od ordynatora, dla pracodawcy, które muszę wysłać zusowi, że urodziłam dziecko. I teraz nie wiem, czy mam jechać do szpitala by wystawili mi takie zaświadczenie, czy wystarczy jak wyślę odpis aktu urodzenia????? Pomóżcie!!!

Hej dziewczyny, ja mam takie pytanko do mamuś :-p:-p:-p Jak to jest z tym macierzyńskim? Pracodawca dzwonił do księgowej by powiadomić ją o tym, że urodziłam, a ona że potrzebuję ze szpitala zaświadczenie, najlepiej od ordynatora, dla pracodawcy, które muszę wysłać zusowi, że urodziłam dziecko. I teraz nie wiem, czy mam jechać do szpitala by wystawili mi takie zaświadczenie, czy wystarczy jak wyślę odpis aktu urodzenia????? Pomóżcie!!!

(4) zakład pracy Matki
Do załatwienia - urlop macierzyński
Dokumenty potrzebne:
icon_arrow.gif
wniosek o urlop macierzyński,
icon_arrow.gif
akt urodzenia dziecka,
icon_arrow.gif
oświadczenie o urodzeniu pierwszego lub kolejnego dziecka,
icon_arrow.gif
PESEL dziecka (z reguły mozna podac później).

(5) zakład pracy Ojca - poinformowanie Kadr o urodzeniu dziecka
icon_arrow.gif
akt urodzenia dziecka,
icon_arrow.gif
PESEL dziecka.

Jedno z rodziców ma obowiązek złożyc oświadczenie woli o zgłoszeniu dziecka jako członka rodziny do ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego, formalności w ZUS dopełnia zakład pracy tego rodzica.

reklama
MASAKRA!!!
Burdel w papierach i niekonsekwencja w przekazie informacji!!!
Wrocilam do domu :angry::angry::angry:
:angry::angry::angry:Jutro mam sie wstawic ponownie:angry::angry::angry:
A to bedzie moje 3 podejscie do porodu!!!
Juz mam dosc!!!!
Do du..!!!

Do góry