reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny, wybaczcie, ale nie mam pojęcia, o czym teraz piszecie, zupełnie nie jestem w temacie forum ;)

chwilka o znieczuleniu- ja nie miałam jako takiego- tylko ten gaz, który mnie otępił, ale bóle czułam nadal.
ale jak leżałam w szpitalu, to 2 laski obok były po tym znieczuleniu w kręgosłup, jedna ok, żadnych dolegliwości większych, ale drugiej zaczęły dokuczać takie bóle głowy, że podawali jej morfinę i musieli jej do kręgosłupa wstrzyknąć jej własną krew... przepraszam, jesli straszę, ale nie jest to moją intencją... także jak dacie radę bez znieczulenia, to nie bierzcie niepotrzebnie :)

zaraz karmienie :)
dopiero dzis dostałam pokarmu w cyckach i jak to boooooooooliiiiiiiiiii :(
bedę odciągać i dawać z butli.

reklama
Też nie planuje Hankiego przykrywać. Ale dlatego że mam posciel spora wiec dziecko bym stłamsiła taka kołdra. Mam śpiworek i przez jakis czas bedzie w tym spac+ ewentualnie kocyk.

ionka nie strasz tym bólem przy karmieniu bo ja juz jestem negatywnie nastawiona a jak to ma jeszcze bolec to ja podziekuję :eek:

Ach no i chyba Haniór chce złamac umowę i chyba planuje wyjsc przed obroną :wściekła/y: Jeszcze licze ze wytrzymamy ale juz strasznie nisko główka, gmera i dziabie i wcale to nie jest przyjemne :eek: No i dzisiaj ta wydzielina nie jest juz biała tylko rózowa... jeju ja jeszcze nie chce rodzic, nie mam czasu, niech sie wstrzyma do czwartku :sorry:

Kurcze dziewczyny poczytałam Wasze opowieści z porodówki, są piękne, kończą się największym cudem na ziemi :tak: ale postanowiłam że nadrobie je dopiero jak sama urodze bo jakoś mnie strach obleciał :sorry:

Też nie planuje Hankiego przykrywać. Ale dlatego że mam posciel spora wiec dziecko bym stłamsiła taka kołdra. Mam śpiworek i przez jakis czas bedzie w tym spac+ ewentualnie kocyk.

ionka nie strasz tym bólem przy karmieniu bo ja juz jestem negatywnie nastawiona a jak to ma jeszcze bolec to ja podziekuję :eek:

Ach no i chyba Haniór chce złamac umowę i chyba planuje wyjsc przed obroną :wściekła/y: Jeszcze licze ze wytrzymamy ale juz strasznie nisko główka, gmera i dziabie i wcale to nie jest przyjemne :eek: No i dzisiaj ta wydzielina nie jest juz biała tylko rózowa... jeju ja jeszcze nie chce rodzic, nie mam czasu, niech sie wstrzyma do czwartku :sorry:

oj koza, wszystko masz zaplanowane :-D:-D:-D będzie 1:0 dla Hanki :-p szykuj się na poniedziałek :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Hejka!
A ja od rana jeździłam po lekarzach:wściekła/y:Obudziłąm sie z wysypką na rękach, taką swędzącą.. na brzuchu już miałam dawno ale rozdrapałam i jeszcze bardziej swędziało:zawstydzona/y: Byłam na IP dali mi tam skierowanie do innego miasta do dermatologa bo nasz pani dermatolog jest h**a warta. Eh.. Pojechaliśmy a tam mi mówią, że nie wiedza co to:eek: i że dermatologa nie ma, że dopiero w poniedziałek:eek: Eh.. Normalnie szok. Kupiłam sobie wapno w aptece i mam wszystkich w doopie:-D Tyle jeżdżenia i nici to może zwykłe wapno pomoże do wtorku. We wtorek ide na ktg i z wynikiem do gina więc mu znów pokarzę ten brzuchol.
Poczytam teraz te opowieści z porodówki:tak:

koza przyszła kolej na Cibie:-p:-p Jak ci różowe leci, to może to czop odchodzi:szok: obrona w środę, kurde przecież to prawie w termin porodu;-) Gadaj do Hanki, żeby jeszcze poczekała.. Dzieci w brzuszkach naprawdę czasem słuchają swoich mam:tak::tak:

Ja dzisiaj miałam zrobić prasowanko, ale już nie daję rady. Jestem wypompowana po sprząniu pokoju. Całe szczęście Ł dzisiaj w domu, to posprzątał resztę mieszkania. Zrobiłam na szybko obiad, nastawiłam jedną pralkę dziudziusiowych rzeczy i to tyle na co mnie dzisiaj stać. A prania napewno jeszcze ze 3 pralki mi zostało. Nie wiem kiedy ja to poprasuję.

Jutro jadę na giełdę kupić koszulę do szpitala, klapki i gacie. Ogólnie jestem ciągle w proszku... Ale ja nie mam zamiaru rodzić przed terminem:-p;-) Oby Olek się posłuchał mamy i się wcześniej nie szykował;-)

No to prawda ze ja zawsze wszystko mam zaplanowane i to tez bym chciała :-D
I prosze mi tu takich zakładów nie robic bo umowa to umowa i nie powinna jej łamać ;-) No kurcze tylko 4 dni niech mi da :sorry:

dopiero by bylo jak tam im na obronie dostalabys skurczow;-)

mialam kolezanke ktora w 9 miesiacu z ogromnym brzucholem przyszla na egz ustny, wyszla po 5 minutach z 4:-)

powodzenia zycze i trzymam kciuki zeby sie wszystko udalo

na pewno sie uda:tak::tak::tak:

Miałam z synkiem takie plamienia lekko różowe, lekarz stwierdził, że to sączące się wody były, później mi odeszły i pierwszy strumień był z krwią podobno dlatego, że czop mi wcześniej nie wypadł.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry