reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A według mnie to zależy tylko i wyłącznie od dziecka - taka jest moja teoria:-p
Mój był w pamperchach chowany. Jak miał 8 miesiecy to ładnie robił rano kupkę na nocnik. Jak miał rok to coś mu sie odwidziało i nawet siłą nie dało by sie go posadzić na nocniku. Jak go widział to sie prężył i wyginał. Jak miał około 2 latka, to puszczaliśmy go bez pieluchy że niby jak sie zsika i będzie miał mokro to mu bedzie przeszkadzało i będzie wołał. Guzik. Jemu to nie przeszkadzało wcale. Niektóre dzieci ryczą jak sie przesikają, a mój mógł tak łazić i nic (moze dlatego ze uwielbia wode ;-)). No i zrezygnowaiśmy z oduczania go.
Jak miał 2 latka i 2 miesiące pewnego pieknego dnia poprosił zebym mu już pieluszki nie zakładała. Obiecał ze będzie wołał i od tego czasu bez pieluch chodzi. Na początku jeszcze jak w trasę jechaliśmy to mu zakłądaliśmy. Teraz jeszcze na noc jest pielucha, ale juz duży krok do przodu. Bez zadnego uczenia, proszenia, krzyczenia, przekupiania czy przekonywania. Sam zdecydował ze to już.
A z papmków chcieliśmy zrezygnować bo ciągle miał podrażnione jąderka i sugerowali ze od tego. Okazłao sie ze nie ma to związku, bo jak bez chodził, czy nawet teraz to też mu się te uczulenia zdażają.

reklama
Będęwiedziała w sobotę:-D Wszystko mi powie o oddychaniu i o parciu.W sumie już raz rodziłąm ale bez ZZO.
No to ciekawa jestem :-). Ja miałam po ZZO taką silną potrzebę parcia, że nic mi nie musieli podpowiadać :-). Mało tego - sama zadzwoniłam po położną i powiedziałam że mam już skurcze parte :-D

Ja chce rodzic na ujastku tam jest bezpłatne????;-) Jak tak to moze sie skusze:-)
Z tego co wiem to jest bezpłatne :tak:. Tak samo w Siemiradzkim, MSWiA, Rydygierze, podobno nawet na Kopernika juz dają. Ja będę rodzić w Rydygierze.

Ważne!!!!!
Ja wiem jedno. Trzeba dziewczyny słuchać położnej. Ja w pewnym momencie nie słuchałam bo bolało. Ale trzeba siię ja bym to powiedziała wkurwić i wziąć sie w garść i kurw.....a przec i nie dac się. Ja miałam ciężki poród ale jak dowiedziałam się ze dziecko już jest niedotlenione to się tak wkurwi....łam że się zawzięłam i parłam i w końcu ona wyleciała:crazy:

Sorry za ostresłowa ale inaczej nie umiałam:-D

ej no ja byłam w chinach i nie widziałam takich akcji:-) chyba ze na wsiach..tam nie spotkałam maluchow wiec kto wie:-)

a co do pampersów kontra wielorazówek, dla mnie to troszeczke na wyrost dorabianie idei ( a propos wielorazówek) . Przeciez pieprzesz je tez w proszkach (syntetycznych ) a nie żródlanej wodzie. poza tym juz nawet nie tylko pieluchy ale tez ubranka. Same ubranka ktore maja kontakt z dzieckiem sa barwinone itd..no po prostu tak jest..no chyba ze ktos kapałby dziecko w stumykach górskich i ubierał w świeżo tkany len...

reklama
Do góry