reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rybka - sliczny jest Twoj syneczek :tak::tak::tak: Jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki za szybki przyrost wagi i zdrowie :-)

candy - to lipa z tym ze nie mozesz sobei ugotowac nic ze wzgledu na pozna pore... Biedna jestes :no:

Zgage mam po pascie anchois :confused2:ide spac

reklama
Będę tam właśnie rodzić. Chciałabym SN ale wiadomo ze róznie może być. Z opowieści położnych (ze szkoły rodzenia) wiem ze te nasze kliniki naprawde mają niskie ceny w porównaniu do reszty Polski że wiele dziewczyn z okolic decyduje się na przyjazd na sam poród do naszego miasta. Logistycznie nie wiem jak to rozgrywaja ale chyba sie im oplaca

wiecie ale h... sobie ugotuje bo i tak nie ma cebuli:wściekła/y::wściekła/y: .. no chyba ze pójdę do sklepu teraz po nią a tak mi się nie chce holera no:sorry:

tata poszedł po tą cebulę i głupia zapomniałam powiedzieć mu że kartę jeszcze do tel. więc i tak chyba muszę pójść , na brak pamięci to nie narzekam ://// skleroza w tym wieku ..;)

fajny film na tvn leci :)

Ostatnia edycja:
to mój musi być wygięty w "chińskie 8" - od dawna jest w ułożeniu główkowym (główką w dół) - wczoraj to gin potwierdził....a często się zdarza że mam jedna bulwę po lewej a drugą po prawej stronie w jednym czasie :-D
To na pewno musi być pupsko i nóżki:tak::-)

fiołkowa dobrze że upadłaś na kolanko i brzusi nic sie nie stało :tak: nie martw sie ja też cały czas się ślizgam aż cud że jeszcze orła nie wywinełam :tak: ale na tych śliskich i zaśnieżonych chodnikach to o to akurat nie trudno :wściekła/y:
Też się cieszę, że nic się więcej nie stało. Ale ciśnienie to mi z wrażenia podskoczyło chyba do 200;-) Okropnie się przestraszyłam. A chodzę powolutku i ostrożnie, a i tak musiałam wyrżnąć:no:

rybko, przesłodki ten Twój synek:-):-) I jakie ma włoski długie:tak::tak:
Niech szybciutko przybiera na wadze:tak:

Ostatnia edycja:
witam marcóweczki

ja na momencik

my już w domku z małym ok tylko za dużo stracił na wadze musimy do poniedziałku przybrać 300g bo inaczej do szpitala ale damy rade:tak:

a oto mój synek
O matko jaki śliczny!!!:-D Niech dobrze przybiera na wadze:tak::-)

A my dzisiaj byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia :-)
Dzisiaj było już ostatnie spotkanie ... w sumie to szkoda jakoś tak uspokajająco na mnie te zajęcia działały :tak:

Dzisiaj była pani pediatra i dowiedziałam się, że jeszcze przed wyjściem ze szpitala musimy podać im namiary na przychodnie do której zamierzamy biegać z Maleństwami (a wszystko po to, żeby szpital wysłał karte szczepień Dzidziusia- mają na to 6 tygodni) - mnie to zaskoczyło więc pisze i Wam ;-)

Generalnie uważam, że taka szkoła rodzenia powinna być refundowana przez NFZ, mam racje? :-) :-) :-)
ja tez dziś byłam na szkole rodzenia:) I tez o tym nam dzis mówiła połozna:-D Nasze zajęcia to trwają i trwają:-) Ja od listopada chodzę i jeszcze nam 3 zajęcia zostały:tak: No ja pewnie tylko na jednych zdążę byc jeszcze albo 2;-) Dzis dostaliśmy gryzak, śliniaczek, album dla dziecka do wklejania zdjęc, zapisywania dat itp, taki bombowy:rofl2: książeczki iw iele róznych ulotek o szczepieniach itp;-) No i moja szkoła rodzenia kosztuje UWAGA! 100zł:-)

Dziewuszki lecę już spac bo normalnie padam na twarz.;-) Do jutra!!

A ja dzis bylam u gin i powiedzial ze jest wszysko ok:) Nastepna wizyte mam na 10 marca chyba ze wczesniej urodze. Juz sie zaczyna bac, bo jak sama myslalam o wczesniejszym porodzie to tak jakos inaczej a jak mowi to gin to pewnie cos w tym jest i juz sie boje.

o kurka a ja zapłaciłam za szkołę 350 zł i nic nie dostałam :crazy: i w ogóle te zajęcia takie na odpieprz , tylko gimnastyka na zwykłej wykładzinie i gadanie i tak w kółko a i jeden film oglądaliśmy phi:confused2:

candy6, u mnie jest tylko szpitalna szkoła rodzenia. Wprawdzie darmowa, ale my tam tylko teorii wysłu****emy. Prowadzą to dwie położne na zmianę, w tym jedna jest taka beznadziejna, że szok:szok: Raz "uczyła" nas oddychania przeponą, a polegało to na tym, że wstała i cytuję: "Ja mam takie wypracowane mięśnie przepony, że jak idzie lekarz i patrzy, która położna jest gruba, to ja wciągam brzuch i nic nie widać".
Fajna nauka, nie?
A w dodatku siedzimy te prawie 2,5 godziny na malutkich, drewnianych krzesełkach, które są do dupy i nijak nie przystosowane dla kobiet w 8-9 miesiącu ciąży.
O gratisach to chyba pomarzę:-D

fiołkowa to też do d...., ale ja nie wiem za co ja zapłaciłam te 350zł :eek:

nio ja po kolacji nareszcie :tak: i jak zwykle na wieczór mnie suszy i zamieniam się w cysternę:-p

reklama
fiołkowa uśmiałam się z tej położnej:-D:tak::-Da ja sobie wcinam zapiekankę pieczarkową z salami i mozarellą,i pewnie zaraz mnie zgaga dopadnie:cool:

A mi się spać oczywiście nie chce....jutro wizyta u gina,już się doczekać nie mogę...a za tydzień USG:)))))))

Ostatnia edycja:
Do góry