reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

słuchajcie, a ten Pan Cz. to odchodzi długo??
bo cos tam było, a teraz nic uffff :zawstydzona/y:
aż do kibelka boje się chodzić :zawstydzona/y:
bo to chyba nie tak, że chlup i cały poszedł? :confused2:

jem lody i zaraz znowu bedzie mi zimno, ale popatrzę za okno, a tam jak latem heheh ;-)

wiecie, pochodziłam troszkę dziś i teraz to odczuwam :sorry: krzyż mi napiernicza i takie ciśnienie czuję TAM, że szok :sorry:

same radości :-D :-p

reklama
ionka z tego co wiem to odrazu cały odejść nie musi , może stopniowo i jak odejdzie cały można sie spodziewać porodu za tydzien lub 2 a nawet w dzień odejścia , spoko jak ci cały nie wypadł to nie ma powodu do obaw.. mi troszkę odeszło w 26 tyg. i na tym koniec ;-) na szczęście , też się bałam

Oj kochane, ale mnie olałyście hehe.

Moniazuber, wszystkiego NAJ :*

Kochane, co do przytulanka to tęskni mi sie troche za tym no ale tak jak wczoraj pisałam to lepiej sie wstrzymac..

Co do Pana Cz. to ponoć to różnie jest i sama czasem się zastanawiam czy mi nie odchodzi tak stopniowo ;/

Że też nie ma jakiejśc jednej reguły na poród.. Czyli odchodzenie wód, czopa, itd.. Mogłby być jeden konkretny opis i każda przechodzić tak samo.. A nie że jedna skurcze wcześniej, druga dopiero przed samym porodem.. Jednej czop odchodzi 2 tyg przed, drugiej tuż przed godziną zero.. Jednej wody się sączą, drugiej chlustają.. Ja to bym chciała tak np:
* 2 tyg przed porodem odchodzi czop, wygląda tak a tak, nie da się przeoczyć.
* Wody odchodzą 10 godzin przed przyjściem dziecka na świat, wyglądają tak a tak, nie da sie przegapić.
* Skurcze zaczynają się zaraz po odejściu wód.
* Skurcze parte trwają 10 minut i zaraz jest z nami dzidziuś :)

...eh, dobrze że marzyć wolno ;)

widze, ze Ty tez masz roznicy 2 tygodnie.
ja termin na 20 marca, a z usg w 30 tyg wyszlo, ze termin na 5-6 marca.

o kurcze... no i co w zwiazku z tym rozwarciem i skurczami? wrocilas do domu? nic Ci nie dali?

Ja mam termin tez na 5 marca wg ostatniej @ , a wg usg na 9-10 marzec. zobaczymy jak bedzie:-) moze urodzimy tak samo;-)

Oj kochane, ale mnie olałyście hehe.

Moniazuber, wszystkiego NAJ :*

Kochane, co do przytulanka to tęskni mi sie troche za tym no ale tak jak wczoraj pisałam to lepiej sie wstrzymac..

Co do Pana Cz. to ponoć to różnie jest i sama czasem się zastanawiam czy mi nie odchodzi tak stopniowo ;/

Że też nie ma jakiejśc jednej reguły na poród.. Czyli odchodzenie wód, czopa, itd.. Mogłby być jeden konkretny opis i każda przechodzić tak samo.. A nie że jedna skurcze wcześniej, druga dopiero przed samym porodem.. Jednej czop odchodzi 2 tyg przed, drugiej tuż przed godziną zero.. Jednej wody się sączą, drugiej chlustają.. Ja to bym chciała tak np:
* Wody odchodzą 10 godzin przed przyjściem dziecka na świat, wyglądają tak a tak, nie da sie przegapić.

nie ma tak dobrze... ale z drugiej strony ...
... by było za nudno:laugh2: a tak to przynajmiej ciekawie jest :-p

..a myślę że ci raczej wody nie odeszły bo by była mokra plama :sorry:

mi sie wydaje że mi sie troszkę sączą , ale to nic , aby urodzić to nie wystarczy, bo skurczy ani odejścia wód czy czopa nie miałam :sorry:

nie ma tak dobrze... ale z drugiej strony ...
... by było za nudno:laugh2: a tak to przynajmiej ciekawie jest :-p

..a myślę że ci raczej wody nie odeszły bo by była mokra plama :sorry:

mi sie wydaje że mi sie troszkę sączą , ale to nic , aby urodzić to nie wystarczy, bo skurczy ani odejścia wód czy czopa nie miałam :sorry:

Ile czasu wody tak mogą się sączyć tak żeby nic się dzidziusiowi nie stało? Dziś gdzieś tu na forum przeczytałam że dziewczyna pare tygodni bez wód była i urodziła później..

Ja to bym chciała tak np:

:-D:-D:-D dobre, dobre :-D:-D:-D

Moj M wrocil z pracy, a mnie tak na slodkie ciagnelo, ze myslalam, ze zwariuje, dawno juz nie jadlam, a w domu jk nigdy nic nie bylo :sorry: No i mowie, ze mam ochote... M wyszedl, wrocil za 5 min. i co widze? Ptasie mleczko - waniliowe, rafaello, czekolada, delicje, malaga i kasztanki :szok::szok::szok: Jeszcze jestem w szoku :-D Oczywiscie juz zaznaczylam, ze to na tydzien ma wystarczyc.
Ale jest dobrze miec polski sklep pod blokiem :laugh2:

Ja to bym chciała tak np:

tak tak, doskonały pomysł :tak: :-D

ja właśnie zjadłam, dziś szef kuchni serwował spaghetti aglio olio ;-)

Witan=m popołudniowo. Dziś zaczęłam37 tydzień i baaaaaardzo obniżył mi isę brzuch:baffled::baffled::baffled: Boje się:-( i martwię. Chcę donosić ciążę do końca i boję się porodu:szok::szok::szok: Coś mnie na strach zebrało:-(

reklama
Do góry