reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A chcialybyscie znac plec maluszka przed porodem? :)
Bo jak tak :tak:

oj co do plci dziecka to powiem szczerze ze przyzwyczailam sie tu do tego ze nie mowia plci i dzis nie chcialabym wiedziec - takie niespodzianki sa chyba najlepsze :) wole poczekac ;-);-)

hej
właśnie wróciłam od lekarza, choć wizyty nie było ... koleżanka poleciła mi swojego lekarza bo ponoś dobry i bliziutko do niego mam, spóżniliśmy sie z mężem 5 minut i i tak czekałam bo mial pacjentke po czym wyszedł i sie spytał na którą byłam umówiona, mówie że na 9:15 ale sie spożniłam 5 minut, a on do mnie że w takim razie prosze sie umówić na inny dzień i poszedł po czym wyszedl i mówi no chyba że pani poczeka z godzine to może sie załapie, masakra gburowaty i bezczelny oczywiście wyszliśmy i nigdy moja noga tam nie postanie, ale.. znów szukanie lekarza i czekanie na wizyte, załamka ;(

matko kochana co to za lekarz:szok::szok::szok: rozumiem ze to bylo prywatnie??? rece opadaja...:angry::angry::no:
Witajcie dziewczynki!
Ja już po lekarzu. Wszystko jest w najlepszym porządku. Doktor się uśmiał jak mu powiedziałam, że na ostatniej wizycie jeszcze nic nie było widać, a trochę się martwię, bo nie mam żadnych objawów ani dolegliwości. Mam piękne zdjęcie mojej prawie 4 cm Kruszynki. Niestety nie mogłam posłuchać serduszka, bo na włączenie dopplera dzidzia musi mieć conajmniej 6cm. Tak się przejęłam wszystkim, że zapomniałam zapłacić za wizytę :-D Ale wtrównam to za 3 tygodnie :-D
Z dobrych wiadomości jeszcze taka, że jak skończę opakowania luteiny i duphastonu to już nowych nie dostanę. No i że mogę sobie bez problemów jezdzić na rowerku. Byle z umiarem :-)
A tak poza tym to ja za wizytę płacę stówkę + 20 zł za usg.
No i dostałam skierowanie na badania oczywiście, ale nie jest tego dużo :-)
mag ciesze sie ze u Ciebie wszytsko wporzadku hahah niemozliwa jestes:-):-):-) oby tak dalej :-):-)

reklama
To cieszę się, że wszystko ok :-)

Mag bardzo się cieszę, ze wszystko z dzidzią dobrze:-D

I tak by Ci nikt nie pozwolił odejść od nas:-p

ojj, to dobrze że wszystko ok :):*

Mirosia ma rację :) nikt nie pozwoli Ci odejść. Najwyżej później pierwsza oznajmisz nam dobrą wiadomość :-)

Kochana, mi według USG też wychodzi 28 luty :) Ale lekarz jednak zostaje przy 6 marca :) Zostań u Nas :) Nigdy nie wiadomo kiedy dzidzia dokładnie się urodzi :) a tu jest przyjemnie :) no i od 28 lutego do 1 marca nie ma daleko :)

Spróbuj tylko zniknąć ;-)

mag ciesze sie ze u Ciebie wszytsko wporzadku hahah niemozliwa jestes:-):-):-) oby tak dalej :-):-)

Bardzo Wam wszystkim dziękuję :tak: Kochane jesteście :tak:
Swoją drogą to ja się najbardziej cieszę, że to nie będzie rok przestępny. bo jestem na 100% pewna, że Dzidzia wywinęłaby mi ten numer i urodziła się 29 lutego :-D

A chcialybyscie znac plec maluszka przed porodem? :)
Bo jak tak :tak:
Oczywiście:tak::-)

Ja również chciałabym znać płeć :) marzy mi się córeczka, ale z synka również będę zadowolona :-) A ile chciałybyście mieć dzieci?
Hmm.. dwójkę albo trójkę:tak::-D

A ja zaraz idę do lekarza. Proszę, trzymajcie kciuki, bo jakoś się denerwuję tą wizytą:-(
Kciuki zaciśnięte Kochana:tak:

Tylko ja bym uważała jednak na kąpiele w basenie, niestety jesteśmy teraz narażone na infekcje dużo bardziej niz zwykle. raczej się odradza kąpiele w basenie przez środki do dezynfekcji. Już bezpieczniej jest kąpać się w jeziorach, które są zbadane przez sanepid.
A ja słyszałam, że kąpiele w basenach są zdrowe:tak: Fakt, chlor itp, ale dobrze to wpływa na dzidzię i mamę:tak:Zresztą w basenach przez chlor to bardzo rzadko sa bakterie:tak: Kochana baseny równiez musza byc badane przez sanepid i to częściej niz myślisz no i woda zmieniana tez musi byc co jakiś czas:tak::-)

Myślę o szpitalu Rydygiera, bo tam pracuje mój lekarz. I tam podobno znieczulenie dają za darmo, tak samo w Siemiradzkim, w MSWiA, podobno nawet w Żeromskim (chociaż nie bardzo w to wierzę, bo to jakaś nowość). Na Ujastek chyba też już jest za darmo. Synka rodziłam w klinice SPES i tam znieczulenie kosztowało wtedy 300 zł, ale wydaje mi się że potem też wprowadzili darmowe. Konkurencja działa nawet na rynku porodówek :-D.
:-) jakbym byla w PL, to chyba wybralabym Ujastek. Bylam kiedys odwiedzic tam kolezanke i powiem szczerze, ze szczeka mi opadla :-D Bardzo ladnie tam jest i uwazam, ze kobieta ma swoja prywatnosc :)

Mag bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze :-)
Ja wybieram sie do ginekologa okolo 20-tego sierpnia, na USG :-) oczywiscie z mezem :tak:
Dzis bylam na pobraniu krwi i musze czekac na wynik. Jak nie mam nic przeciwko kluciu iglami, to jakos dzisiaj mi bylo niezbyt komfortowo i bolalo troszke...
Co do basenow, to kolezanki z forum irlandzkiego bardzo sobie chwalily. A co do infekcji, to pisaly, zeby sie wystrzegac siadania na tych laweczkach w przebieralniach i uwazac w toalecie, bo tam najczesciej mozna cos zlapac :baffled: Ja na pewno bede chodzic na basenik za jakis czas ;-)
Mdli mnie mniej, nie caly dzien na szczescie :blink:

A ja słyszałam, że kąpiele w basenach są zdrowe:tak: Fakt, chlor itp, ale dobrze to wpływa na dzidzię i mamę:tak:Zresztą w basenach przez chlor to bardzo rzadko sa bakterie:tak: Kochana baseny równiez musza byc badane przez sanepid i to częściej niz myślisz no i woda zmieniana tez musi byc co jakiś czas:tak::-)

Baseny są nawet bardzo zdrowe i świetnie wływają na mięśnie Kegla ale nieststy są w nich bakterie, mimo senepidu itp. Mi lekarz kazał zakładać tampon jak idę na basen:) Tak też będę robić jak tylko minie dla mnie ten niebezpieczny 1 trymestr:(

Czesc Dziewuszki :)
Ja juz po wizycie u lekarza.
Wczoraj była no i jestem w 7 tygodniu jutro sie zacznie 8 i termin mam na 27 marca takze pomyliłam sie o jeden dzien z wyznaczoną datą.
Na bol brzuszka dała mi no-spę i jezeli by bardzo bolało to mam brac Luteinke przez 2 tygodnie bo ona jedzie na urlop.
Widziałam na usg moją malą kruszynke i jej bijące serduszko!!!
A powiedzcie mi czy moge byc matka chrzestna jak jestem w ciazy...bo sa jakies tam zabobony i troche sie boje zeby nic sie nie stało mojej dzidzi

no właśnie zabobony... :-) juz na jednym watku kobitki sie wypowiadaly i ja tez nie wierze w takie pierdoly :tak:

kurde zaczynam sie martwic coraz bardziej ... zaczal mi sie kryzys finansowy ostatnimi czasy :zawstydzona/y::-(

reklama
A powiedzcie mi czy moge byc matka chrzestna jak jestem w ciazy...bo sa jakies tam zabobony i troche sie boje zeby nic sie nie stało mojej dzidzi

Oj też słyszałam, że niby coś tam się stanie dziecku. Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy, ale teraz coś mi się zmienia jeżeli chodziłoby o moje dziecko... Jak masz obawy to pogadaj z matką tego maleństwa co miałaś być chrzestną-na pewno zrozumie...

Do góry