reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Blueberry, tak mam w standardowej wizycie w cenie 150 pln standardowe usg. Pani doktor co wizyte mnie bada, waży, mieży ciśnienie i robi usg....nie takie super dokładne, ale sprawdza czy dzidzia rośnie i nic złego się nie dzieje.
A na takie to usg w 12-14 tyg, w 20tyg i w 36 tyg muszę chodzić gdzie indziej i wtedy chodzę do takiego dr Makowskiego, który w Wawie ma bardzo dobrą opinie:tak:Ale o tym to już się chyba powtarzam;-)
No to jeszcze da się przeżyć, ja też z reguły tyle kasy zostawiałam. Wiadomo, że to niemało, ale nie jest to 160 euro na szczęście ;-). Ja miałam taką doktorkę, która robiła mi wszystkie USG u siebie, tylko te genetyczne kosztowały 90 zł. Teraz mam ten pakiet w Luxmedzie i to jest bardzo fajne, bo nie płacę za nic, ale jednak w prywatnym gabinecie czułam się bardziej zaopiekowana ;-)

widze tylko WR, grupa krwi, mocz, glukoza i toxoplazmoza.
powinnaś mieć jeszcze morfologię i HBs (zap wątroby typu B)

Poza tym przesunął mi się termin na 28 lutego, ale mam nadzieję, że pozwolicie mi zostać na marcóweczkach, bo się juz do Was przywiązałam :tak:
Spróbuj tylko zniknąć ;-)

reklama
dziewczyny mam pytanie.
po slubie moi rodzice chca ufundowac nam wycieczke. Tylko ja nie chce za granice, a w pazdzierniku pogoda zbyt ladna moze nie byc.
dlatego pomyslalam o jakims osrodku typu SPA. Z sauna, masazami, basenem silownia itp.
tylko powiedzcie mi czy ja w 17-18 tygodniu bede mogla w czyms takims brac udzial?
no nie mowie o saunie czy fitness, ale np o masazach, zabiegach na twarz i cialo, basenie itp

Iza moze i to inne literki, mowie, tak tu nabazgral ze nie moge doczytac :-D
A tarczyce nie pisze sie TSH?
na mdlosci mi przepisal lek Torecam. tylko w necie napisali, ze nie mozna brac w ciazy :baffled:

Iza moze i to inne literki, mowie, tak tu nabazgral ze nie moge doczytac :-D
A tarczyce nie pisze sie TSH?
na mdlosci mi przepisal lek Torecam. tylko w necie napisali, ze nie mozna brac w ciazy :baffled:

Też to dostałam na mdłości. Pomagało mi przez 2 dni, a później było gorzej i przestałam brać. Mi lekarz powiedział że powinnam to brać raz dziennie albo nawet co dwa dni. Tak, tarczyca to TSH :)

reklama
Do góry