reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie kochane:tak:Ja właśnie po wizycie u gin, wszystko dobrze z szyjką, mały ma 1,6 kg:-) i ogólnie spoko tylko że jak robił mi usg powiedzał że główka jest dość nisko ale nie zagraża to przedwczesnym porodem więc mam nadzieje że naprawdę to nic poważnego:confused:
Przede mną była pacjentka, która miała pierwsze usg potwierdzające ciąże, wyszła cała roztrzęsiona bo okazało się że bedą bliźniaki:szok::-) była w wielkim szoku a tatuś w jeszcze większym;-)

To super, że wszystko w porządku:tak:

U mnie 60 dni:-):-) zresztą już dziś o tym pisałam:tak:

U mnie 54:szok::szok:

reklama
Hej :)

Witam się porannie :) Jejku, ale mróz.. Przecież to tragedia.. Dziś drzwi nam zamarzły ;/ dodam że sa bardzo grube.. Ale najnormalniej tak po prostu zamarzły.. Na szybce aż lód jest.. I to taka gruba warstwa.. Bramka zamarzła, nie da się otworzyć.. Nawet klucza się nie da wsadzić.

Kochane, a teraz z innej beczki.. Mi chyba odchodzi czop śluzowy.. Najpierw w to nie wierzyłam, ale poczytałam troche i może to jest ten śmieszny czop.. Wczoraj 3 razy na wkładce miałam tak sporo takiej mazi przeźroczysto żółtawej, no lekko mlecznej.. Takie to gęste było i rozciągliwe. No i dziś rano znów takie cudo na bieliźnie.. heh. Czytałam że czop może odchodzić dużo przed porodem i stopniowo.. To zależy od tego w jakim tempie się szyjka otwiera.. Ale nie wiem.. Nie chce dzwonić do lekarza z tym, bo jak to nieprawda z tym odchodzeniem czopa na 'raty' to głupio mi bedzie ;/ hehe. Może Wy coś możecie mi doradzić?

Ja wczoraj też się przestraszyłam,że czop mi odchodzi...ale dalej nic nie leci....myślę,że czop powinnien być podbarwiony krwią:confused:ale ja jestem w pierwszy raz w ciąży i ekspertem nie jestem. Może to są zwykłe uplawy?

Ja wczoraj też się przestraszyłam,że czop mi odchodzi...ale dalej nic nie leci....myślę,że czop powinnien być podbarwiony krwią:confused:ale ja jestem w pierwszy raz w ciąży i ekspertem nie jestem. Może to są zwykłe uplawy?

No właśnie wcześniej takiego czegoś nie miałam.. Dopiero wczoraj i dziś.. Ale może to faktycznie nie czop ;]

a co do witaminek to jak urodzicie to już nie bedzięcie brać? He he mi jeszcze dużo witaminek w opakowaniu zostało, więc myśle ze nawet do końca ciąży spokojnie mi wystarczy :)

Nadia, idziemy łeb w łeb ;p mi też tyle zostało :)

No właśnie wcześniej takiego czegoś nie miałam.. Dopiero wczoraj i dziś.. Ale może to faktycznie nie czop ;]

Ja wczoraj miałam białą wydzielinę o konsystencji budyniu....ale dziewczyny mnie tutaj uspokoiły...żółta wydzielina jest prawidłowa ja taką mam i nic się nie dzieje:cool2:
Poobserwuj swoją wydzielinę i jak zauważysz jakieś plamienie, paseczki krwi lub coś zielonego to zadzwoń do lekarza:tak:

reklama
Jeżeli to czop to nie wiem co mam teraz zrobić. Ale może to nie to :)

Ciężarówki moje sliczne, czy Wy bierzecie jeszcze witaminki?

Ja biorę i to jeszcze kazała mi gin kupić takie z kwasami tłuszczowymi bo brałam zwykły feminatal N i mam ich jeszcze 30 ale kazała zastąpić tym niby lepszym i ma mi M dziś kupić.

Idę chyba wezmę się za robote- tzn w planach placek drożdżowy ale co z tego wyjdzie :-D

Do góry