reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam serdecznie ja dzis pierwszy raz sie zebralam zeby was poczytac i zobaczyc co u was slychac... ja sie dzis strasznie czuje... mam wstretny katar... na dodatek brzusio mnie bardzo boli co jakis czas mam skurcze jak na @ jesli mi do jutra nie przejdzie to sie przejade do szpitala...
ja pierwsza wizyte mam 13go w czwartek ale i tak nic sie nie dowiem bo pierwsze badanie jakie tu jest robione to w 20 tygodniu ppierwsze USG:(

a jak wam dzionek mija mamusie??;-);-)
pozdrawiam

reklama
A ja myślałam, że to ze mną jest juz coś nie tak. W poprzedniej ciąży też chodziłam chyba do czwartego miesiąca w normalnych ubraniach - a teraz szok:szok: Niby przytyłam ok. 0,5 kg, ale dopiąć się nie mogę. Piersi tez mam większe niż w pierwszej ciąży - tak jakbym miała już karmić:baffled:
oj ja w pierwszej ciazy to wygladalam bardzo dobrze... dlugo miescilam sie w swoich rzeczach, nawet za wiele nie przytylam mialam tylko wielgachnego brzusia;-);-)
a teraz z drugim jestem w 6 tygodniu i jak wchodze na wage to co chwila coraz wiecej kurna
heheh ale przynajmniej nie jestem sama :-):-)

A co do wagi i wzrostu;-)
Ja mierzę 163 a ważę 63, 600 - ważyłam się na ostatniej wizycie 21 lipca:tak:Także masakra;-)No ale co poradzic;-):-p:-D

Ja jeszcze mam pytanko co do tych pasów ciążowych.. je się nosi na ubrania?:sorry2::zawstydzona/y::-)

ko co do tych pasów ciążowych.. je się nosi na ubrania?:sorry2::zawstydzona/y::-)

Pas ciążowy można nosić i na ubrania i pod :) moja siostra używa i bardzo poleca, rodzi w listopadzie, gdy nie mogła się dopinać w spodniach kupiła se pas, w tym wypadku spodnie nie spadną, można go też nałożyć na bluzkę, gdy jest za krótka aby brzuszek nie był goły :)

A co do wagi i wzrostu;-)
Ja mierzę 163 a ważę 63, 600 - ważyłam się na ostatniej wizycie 21 lipca:tak:Także masakra;-)No ale co poradzic;-):-p:-D

Ja jeszcze mam pytanko co do tych pasów ciążowych.. je się nosi na ubrania?:sorry2::zawstydzona/y::-)

no wlasnie te pasy sa SUPER - nidy dotad o nich nie slyszalam zaraz sprawdze czy tutaj mozna kupic cos takiego...
Agnieszko te pasy mozesz nosic i pod i na ubrania ;-);-)

reklama
Dziewczynki ja nie nadazam z czytaniem :-D:-D:-D
A co dopiero z odpisywaniem ;-)
U mnie coraz lepiej, brzusio sie zaokraglil :tak: mdlosci przechodza (podejrzane, nie ma co sie za szybko cieszyc :zawstydzona/y:). Dzis mnie po pracy tylko na chwile dopadlo, ale ogolnie apetyt mi sie poprawil, piersi nie bola i ogolnie dobrze sie czuje :-) Tylko chcialabym pospac do 10-tej przynajmniej, a tu codziennie rano pobudka o 7 :szok:
Co do bicia sie z myslami czy juz czas na dzidzie, napisze tak: tez sie czasem zastanawiam, czasem mnie to przeraza, czasem jeszcze nie dociera. Tak jak Ionka bodajze napisala, ze nie ma dobrego czasu na rodzenie dzieci i umieranie...
I z tym sie zgodze. My podjelismy decyzje, ze sprobujemy teraz... i udalo sie za pierwszym razem, a kilka dni pozniej poszlam do pracy i okazalo sie, ze moze mnie awansuja... no i mialam troche dola, bo pomyslalam, ze moglismy troszke jeszcze poczekac. Ale teraz sadze, ze tak po prostu mialo byc, to jest dar, ktory otrzymalismy od zycia i pojawil sie w odpowiednim dla niego czasie :-) A reszta sie sama ulozy :-)

Do kolezanek z wyspy - dostalam list ze szpitala, ale o wizycie i USG nic nie pisza :-( Pewnie wysla jeszcze jeden. Zaczyna mnie to wszystko przerazac :szok: szpital mam na mysli...:confused: i porod :szok: czasem mysle, ze dam rade, a pozniej totalna panika :-D

Dobra, zmykam zaraz spac, ale sprobuje jeszcze troszke nadrobic w postach :-)
Spokojnej nocki Kobitki ;-)
ps. a jak nasze dwupaki-blizniaki sie miewaja? Mam nadzieje, ze dobrze ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry