reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczyny!!!

Ja nie ruszałam się z domu od czwartku, dziś musiałam odprowadzić dzieci do przedszkola masakra. Dobrze, że za tydzień ferie.
Widzę, że wiele z Was wizyta u gina czeka, a ja dopiero za tydzień.
No, ale wytrzymam chyba:) do USG nie mogę się doczekać.

A miałam się pochwalić M. wreszcie wymalował sypialnie i urządzamy kącik maluszkowi. Dziś łóżeczko przywieziemy :) Moje starsze szkraby już nawet rysunki do oprawienia w ramki nad łóżeczko Franka zrobiły :) Jej jak się cieszę, że M. wreszcie ruszył się z remontami. Wbrew pozorom czas ucieka nie ubłagania. Jak wszystko skończymy wrzucę fotkę naszego dzieła.

Dziś muszę jechać po wypłatę wreszcie mam nadzieję, że będzie w pracy wszyscy po już. A do mnie nikt nie raczył zadzwonić, wiem tylko z ZUSu, ze Szefowa dostała za moje zwolnienie i to ona ma się ze mną rozliczyć, dziwne jakieś....

reklama
Cześć Dziewczyny!
Dla mnie i M znów dzień zaczął się kiepsko, bo wstaliśmy rano obydwoje chorzy :-( ja katar i czuje się strasznie słabo, a M gardło, głowa, mięśnie- nie wiem czy to nie grypa, w każdym razie idziemy dziś wieczorem obydwoje do lekarza:wściekła/y: Mam tylko nadzieje,ze mojemu dzieciątku nic nie jest ...

Witajcie brzuszki,
ja pobuda o 8 :szok:, zjadłam zupę mleczną i dalej spać do 11. Jakoś tak dziwne dla mnie było wstać o 8. Śniegu napadało, chociaż wg mnie miesiąc temu sypnęło więcej, ale na trojmiasto.pl czytam, że na drogach masakra. Moje osiedle też jest trochę w dołku, oprócz tego wyjazd górę tylko na jeden wóz,więc trzeba się rozpędzić no i liczyc że baran jadący góry Cię puści, bo jak nie, to trzeba cofać i zabawa od nowa. Ja też idę wóz odśnieżać, bo dzisiaj na szkołę rodzenia, muszę ruszyć dobrą godzinę szybciej, a nie wiem czy mąż zdąży dojechać w tych korach, także może sama pojadę.
Koza nie jesteś sama w swym lenistwie. Ja mam do końca stycznia oddać pracę, mam jeden rozdział i codziennie ważniejsze rzeczy do roboty. Oprócz tego jakieś dwie prace i zadania z rachunkowści na przyszły weekend muszę przygotować, tu akurat muszę tylko dokończyć, ewentualne poprawki wprowadzić i wydrukować.
Mcgosia ja już biorę żelazo od kilku miesięcy dwa razy dzennie i dopiero niedawno stierdziłam, że ono mi tą zgagę okropną powoduje. Nie biorę już pół godziny przed posiłkiem (niby tak daje najlepsze efekty) tylko góra 10min szybciej i stwierdzam, że jest poprawa.
Czaruszka czekamy na dobre wieści!
A ja mam usg czwartek, ciekawe ile mój Ignaś waży, na połówkowym 17 listopada ważył 440g.
Dobra idę trochę auto odśnieżyć. Na obiad ja mam lasagne ze szpinakiem , a mąż gołębie,też mam zamrożone jak Agus.
To do potem pa pa

Witajcie!!
Ja wpadam powiedziec, że M zabiera dzis laptopika do pracy bo siostra zakonna, która prowadzi świetlice dla dzieci w której pracuje mój M chce jakies zdjęcia poukładac.. eh.. No i nie będę miec kompka do 18:-( Dobrze, że tylko 5 godzinek.. bo ja to juz uzależniona normalnie jestem:-D

Dzien doberek :))
Ja dzis w łozku sie z Wami witam :) ( dla odmiany:-D )
Na 13 wizyta wiec trzymajcie kciuki zeby bylo ok wszystko....
tak sie boje buu:-( nie chce isc do szpitala ale podejrzewam ze ednak pojde bo cos tam sie dzialo jednak przez weekend nic strasznego ale czulam takie cisnienie w dol....wczoraj...
ide sie doprowadzic do porzadku ;-)
kciuki zaciśnięte Kochana!!:tak::-)

Ja mam jutro wizyte u gina i własnie tez mam zamiar zwiedzic sobie porodówke, mamnadzieje ze sie uda. No i mam nadzieje ze zobaczymy nasza niunie, dawno jej nie widzielismy:tak:
Lece do banku, po wyniki badan, do ksiegowej..itp...do potem!
Dronka nie pozwole czekac długo ;-)hee
Ja tez mam jutro wizytę:tak: Ale kurka bez usg:-( usg dopiero 22 stycznia..eh.

Zobaczcie:-)
Jedna dziewczyna z innego wątku wkleiła linka. Podobno bardzo dobre są:tak: No i na mokro mozna aplikowac i jaki wybór kolorów;-) ja chyba pare sobie zamówię:cool2:
MAC PIGMENTY 0,5ML GLITTERY gratisy -nowe kolory (881244397) - Aukcje internetowe Allegro

Witam mamuśki:-) Nocka przeleciała. Chociaz koszmary mnie męczą od paru dni i to takie strasznie realne...jakieś duchy itd. Grrr Ale to nie wątek na ten temat hihi ;-) Mój bąbelek dzisaj grzecznie spał w nocy. Obudzilam sie rano o 6 na tabl i oczywiście leże w łóżku i myśle...Myszko śpisz? Porusz sie chociaż troszke ;-) I czuje jak głowka sie rusza...I myśle no teraz moge iść dalej spać hehe
Aguś tak byłam w tym sklepie i ja o nim pisałam:-) A ceny tych wszystkich rzeczy są takie w miare? Bo akurat jak wtedy byliśmy to nie patrzzałam na te wszystko przybory itd. Ciuszki faktycznie są drogie ale niektore taaakie śliczne:zawstydzona/y::-)
Ja tam z instynktem nie mam najmniejszego problemu hehe Przy mojej pracy z noworodkami i niemowlętami wykształcił sie w 100% :-) Już czekam na te chwile ale z drugiej strony tak strasznie sie boje tych wszystkich zmian w zyciu!!
Czarnuszka trzymam kciuki!! Daj później koniecznie znać co i jak!!
Ja jutro też mam wizytke u gina. Ciekawe jak wejde na wage hehe. W szpitalu pewnie przytyłam bo tam tylko jadłam i lezałam :-D:-D
Ja dzisiaj nie sprzątam. Stwierdziłam że kurze pościeram dopiero w środe. Ileż mozna ;-) Muszę się oszczędzać.

Witajcie!!
Ja wpadam powiedziec, że M zabiera dzis laptopika do pracy bo siostra zakonna, która prowadzi świetlice dla dzieci w której pracuje mój M chce jakies zdjęcia poukładac.. eh.. No i nie będę miec kompka do 18:-( Dobrze, że tylko 5 godzinek.. bo ja to juz uzależniona normalnie jestem:-D

kciuki zaciśnięte Kochana!!:tak::-)

Ja tez mam jutro wizytę:tak: Ale kurka bez usg:-( usg dopiero 22 stycznia..eh.

Zobaczcie:-)
Jedna dziewczyna z innego wątku wkleiła linka. Podobno bardzo dobre są:tak: No i na mokro mozna aplikowac i jaki wybór kolorów;-) ja chyba pare sobie zamówię:cool2:
MAC PIGMENTY 0,5ML GLITTERY gratisy -nowe kolory (881244397) - Aukcje internetowe Allegro

Ja niestety też bez usg...dopiero po wizycie się umówię na usg, więc teraz nawet jeszcze nie wiem, kiedy ono będzie:-:)-(

Cześć Kochane ja wpadam tylko się przywitać i lecę dalej sprzątać:baffled:jak ja tego nie znoszę...masakra.
czarnuszka-trzymam mocno kciuki:-)będzie dobrze Kochana:tak:
Zaglądne na BB pózniej jak już się z tym po weekendowym saigonem w domu ogarne:wściekła/y:

reklama
A ja muszę się wam pochwalic. ; )).
O 18:00 mam wizyte u gina z USG:-D. Dowiem się jakie duże są niuńki. I czy wszystko jest ok.

Do góry