reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

czesc brzuszki i mamuski

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku samych radosnych chwil i szczęśliwego rozpakowania we właściwych terminach

tyle napisalyscie po tych swietach ze 3 dni was nadrabialam ale juz mi sie udalo wszystko przeczytac

my w poniedzialek bylismy u lekarza z malym wszystko ok, ja przez caly grudzien odpoczywalam bralam nospe ale ona wogole na mnie nie dzialala bo brzuszek mi twardnial nawet jak lezalam, a jak zmienialam pozycje lezaca to juz pewne bylo ze bedzie twardy, po chwili odpuszczal a potem znowu twardnial no i lekarz przepisal mi fenoterol, teraz jest juz ok i nie sztywnieje moj brzuszek Krzysio sie po tym wiecej rusza a mi sie rece trzesa jak staremu pijakowi :-D

na swieta dostalismy sporo ubranek dla maluszka ale i tak jeszcze duzo rzeczy musmy zakupic, moja mama wczoraj kupila nam rozek jakis kocyk i kilka pieluch tetrowych, sie kobita przejela rola babci, az mi glupio ze tyle nam kupuje

od poniedzialku do srody moj brat z tatem skonczyli nam robic ostatni pokoj teraz trzeba w nim troche ogarnac i posprzatac w calym domu troche duzo kurzu sie nazbieralo, ale czekam meza ma wrocic po 14 i mi pomagac, tzn on bedzie robil a ja jemu bede pomagac :)
z remontow to sie zostal nam tylko przedpokoj, ale to juz mezus za tydzien bedzie robil i musi sie sprezyc bo 14 stycznia kolęda u nas wiec dobrze by bylo miec juz wszystko zrobione i posprzątane

ogolnie to musze powtorzyc moja glukoze :( mialam isc dzisiaj ale troche mi sie nie chcialo i pojde w poniedzialek moja pierwsza glukoza wyszla tak:
na czczo 84
po 1h 178
po 2h 149

lekarz mowi ze one sa tak w tych gornych granicach i jednoznacznie nie mozna stwierdzic czy mam problem z cukrzyca czy nie dlatego musze to powtorzyc, przeraza mnie tylko wizja picia jeszcze raz tego cud napoju

reklama
Cześć brzuszki:-)

Ja sylwestra spędzam w domu z mężem i z moimi rodzicami:-) Faceci sobie wypiją wódeczkę, mamuśka jakieś winko a ja mam picollo truskawkowego;-) Przygotowujemy właśnie jedzonko, jakieś sałatki, jajka za mojonezem, flaki, rosół, kurczaka itd. Także będzie wyżerka.

polka zdrówka życzę.. angina okropna rzecz..

A poza tym to spać mi się chce.. kolejny dzień szary, pada śnieg, ciśnienie masakrycznie niskie.. chyba sobie kawkę wypiję.. Chociaż ja piję taką 3 w 1 i jeszcze sobie mleka do niej dolewam, bo nie wiem czy możemy pić taką zwykła parzonączarną, którą ja zawsze lubiłam, a teraz tylko czasem zrobięsobie taką z jednej łyżeczki płaskiej i ponad połowę mleka:baffled:

W nocy mia.łam ucisk na pęcherz i latał siku często, więc się średnio wyspałam i nie wiem jak ja wytrzymam do 24:-p
co do kawki to ja pije codziennie raz na dzien jedna parzona kawke wlasnie taka z jednej lyzeczki slabiutka z duza iloscia mleka, wczesniej pilam rozpuszczalna, ale ta parzona jest podobno mniej szkodliwa niz rozpuszczalna bo one podobno za duz chemi w sobie mają

a my sylwestra spedzimy u tesciow niedaleko od nas mieszkaja takze problemu z powrotem do domciu nie bedzie

Witam w ostatnim dniu starego roku :happy2:
My jednak nie pojechalismy po lozeczko, bo nam sie nie chcialo :-D A to jednak 200km jest. W przyszlym tygodniu raczej :happy2:
Ja z bolem w biodrach mam tak samo w nocy. Klade sie na lewy bok i po jakims czasie budzi mnie bol i musze sie przekrecic. No i to spojenie mnie boli, ale tylko w nocy i jak wstaje z lozka, poza tym jest dobrze. Zapytam za tydzien gina.
Siare mam od 20tc, na poczatku mnie to przerazalo, a teraz nie zwracam juz na to uwagi. Nie nosze wkladek, bo jest jej malo, choc widac czasami na biustonoszu i pizamkach. Schodzi w praniu na szczescie :-D
Alexik dzis spokojniutki :szok: Poruszy sie kilka razy i daje mi spokoj, obym nie wykrakala :-D Chciaz uwielbiam te jego kopniaczki, ale ilez mozna?! Musi chlopak czasem odpoczac przeciez ;-)
Zaraz musze sie pozbierac do sklepu po walek do ciasta, bo makowca mi sie zachcialo :-p Bede robic pierwszy raz :szok:
No i po jakiegos szampanika bezalkoholowego trza uderzyc ;-)

Kochane Mamusie i Brzuszki,
zycze Wam wspanialego 2010 Roku, abysmy wszystkie zaczely sie rozpakowywac dopiero w lutym, nie wczesniej! I szampanskiej bezalkoholowej zabawy
:-D

happy-new-year-31.gif

Cześć dziewczyny!!!
Piszecie tak dużo, że chyba nie dam rady wszystkiego uzupełnić bo ostatnio jestem przy kompie tylko z doskoku.
Byłam we wtorek na wizycie, lekarz powiedział że szyjka mi się otworzyła i jak mnie badał to mówił że palec wchodzi do kanału, trochę się przestraszyłam, ale powiedział że na szczęście szyjka jest w długa więc nie muszę się martwić.Kolejna wizytę mam na 19 stycznia no i wtedy da mi skierowanie na USG żeby zobaczyć Jasia no i oczywiście ocenić stan szyjki.Teraz mam dużo leżeć i odpoczywać.

Dziewczyny chciałabym Wam życzy wszystkiego dobrego w nowym roku, samych pogodnych dni, wkoło samych przyjaznych ludzi no i oczywiście szczęśliwego, lekkiego rozwiązania oczywiście w terminie;-). Buziaki

ja też WAM życzę samych pięknych chwil w NOWYM ROKU,zero stresów i zmartwień,szczęśliwych rozwiązań, i pociechy WIELKIEJ Z SKARBECZKÓW:-):-):-)

Ja dziś idę do koleżanki na chwile na sylwestra, niestety sama bo M ma dyżur:-(

Dziewczyny życzę Wam spokojnego 2010 roku, szczęśliwego rozwiązania - oczywiście w terminie a nie wcześniej;-) no i szampańskiej zabawy dzisiaj!!!
p.s. mam nadzieje że wytrzymam do 24.00:sorry2:

Cieszę się razem z tymi, które na ostatnich wizytach u lekarza usłyszały dobre nowiny. Glukoza faktycznie niezbyt przyjemna, ale lepiej powtórzyć niż ryzykować nie stwierdzoną cukrzycę:tak::tak:
A teraz póki nie rozpoczął się jeszcze sylwestrowy szał:
Płoną sztuczne ognie,
płynie już muzyka,
idzie Nowy Rok,
stary już umyka
więc wznieśmy puchary,
tańczmy do rana,
niech los nam nie
szczędzi kawioru i szampana.
Rok się już kończy,
rok się zaczyna,
otwórzmy więc nową butelkę wina
i razem wypijmy
za nasze zdrowie,
aż się zakręci nam
troszeczkę w głowie.
Szampańskiej zabawy,
szalonych chwil,
udanego Sylwestra i
Szczęśliwego Nowego Roku 2010 i oczywiście wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrowych dzieci:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Kochane ja tylko wpadam Wam złozyc życzonka.

Niech petardy zabłysną
wysoko na niebie,
niech Nowy Rok szczęściem .•*.
spłynie na Ciebie, .•*.
a los nigdy nie zostawi .•*..•*.
Cię w potrzebie. .•*..•*.
_¸.•*´¨)_________..*._____¸.•*.
___¸.•*._______.$____¸.•´¸.•*)
¸.•´¸.•*)______$_.$__.*.¸¸.•*´*
*.¸¸.•*´*_____.$__$____....*.
___...*.______$____$_____.$
____ $_____.$$$$$$$$$$__$__$
___$__$______$____$___$____$
__$____$_____$$$$$$__$______$
_$______$____$___ $_$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$___$$$$$$___$____$
__$____$_____$____$___$$$$$$
__$$$$$$_____$$$$$$___$____$
__$____$_______$$_¸.•*_$$$$$$
__$$$$$$_______¸.•*´¨)_$____$
__$____$_____¸.•¸.•.*.)__$$$$$$
__$$$$$$______*.¸¸..•*´*__.$$
____$$_¸.•*´¨)____¸.•*´¨)__$$
____$$___¸.•*___¸.•*______¸.•*
____$$¸.•´.•.*.)___¸.•´¸.•.*.)¸.•´.•.*
____$$*¸..•*,.*__*.¸¸..•*´*_*_
____$$...*.._______..*.._..*.¸¸..
Upojnego Sylwestra .•*.
oraz
pomyślności i szczęścia .•*.
w "Nowym Roku 2010".*

Wszystkim marcóweczkom , każdej z osobna , życzę:

Niech petardy zabłysną wysoko na niebie
Niech Nowy Rok szczęściem spłynie na Ciebie
A los nigdy nie zostawi Cię w potrzebie!

A szczególnie jeszcze życzę Wam znośnego bólu porodowego :-D i zdrowych dzieciaczków! :cool:

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2010 ROKU!! :-)

reklama
________•(▒▒▒▒)•
_________•(▒▒▒▒▒▒)•
______•(▒)_(█)(█)(█)_(▒)•
____•(▒)(█)_____ ___(█)(▒)•
__•(▒)(█)______XII____(█)(▒)•
_•(▒)(█)______\_|______(█)(▒)•
•(▒)(█)________\|__ _____(█)(▒)•
•(▒)(█)_IX______O____III_(█)(▒)•
•(▒)(█)_________________(█)(▒)•
_•(▒)(█)_______________(█)(▒)•