reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzięki dziewczyny

ale ta nasza główka od początku była duża i większa ale teraz jest coraz większa a nóżki coś nie rosną:no::no::no:
oni nam juz dawno mówili że tam coś jest nie halo ale my dobrej myśłi nadal jesteśmy:tak::tak::tak:

mam pytanko

chodzi mi o firmy ubezpieczeniowe w których można się ubezpieczyć i dostać kaskę za urodzenie dziecka kiedyś był taki temat ale nie wiem kiedy i gdzie szukać:-(

a chodzi o moją bratową:tak::tak::tak: jest w 10 tygodniu i chcieliby się ubezpieczyć jak gdzieś zdążą:tak::tak::tak:

reklama
chodzi mi o firmy ubezpieczeniowe w których można się ubezpieczyć i dostać kaskę za urodzenie dziecka kiedyś był taki temat ale nie wiem kiedy i gdzie szukać:-(

a chodzi o moją bratową:tak::tak::tak: jest w 10 tygodniu i chcieliby się ubezpieczyć jak gdzieś zdążą:tak::tak::tak:
Rybka, ja mam takie ubezpieczenie w PZU, ale jest niestety karencja 9 miesięcy, więc trzeba się zapisać jeszcze przed zajściem w ciążę. Poza tym to jest ubezpieczenie grupowe, nie wiem czy są takie oferty indywidualne :sorry2:

dzięki dziewczyny

ale ta nasza główka od początku była duża i większa ale teraz jest coraz większa a nóżki coś nie rosną:no::no::no:
oni nam juz dawno mówili że tam coś jest nie halo ale my dobrej myśłi nadal jesteśmy:tak::tak::tak:

mam pytanko

wiem ze w PZU jest takie ubezpieczenie ale trzeba miec 9 miesiecy karencji no ale to zalezy bo wyczytalam w necie kiedys ze starczy tylko 6 nawet moj maz ma takie ubezpieczenie z pracy i dostanie kasiore za to ze mu sie bejbi urodzi :-D i to chyba 600 zł wiec akurat na wozek taki ktory chcemy:-D

wiem ze w PZU jest takie ubezpieczenie ale trzeba miec 9 miesiecy kadencji no ale to zalezy bo wyczytalam w necie kiedys ze starczy tylko 6 nawet moj maz ma takie ubezpieczenie z pracy i dostanie kasiore za to ze mu sie bejbi urodzi :-D i to chyba 600 zł wiec akurat na wozek taki ktory chcemy:-D
A ja mam z PZU 2000 :baffled: I mój m ma takie samo ;-)

hej :-)
najpierw napisze, potem doczytam :-)

bylismy na USG. Facet co mi je robil... srednio fajny.
Ale z komorami ok :-)
dzidzia wazy 1500 i lekarz stwierdzil, ze to duze dziecko.
Dzisiaj mam 28 tydz i 3 dzien, a dzidzia jest duza jak na 30 tydzien :-D
termin z 20 marca mam na 10 marca. Ehh.. :-)
ogolnie wszystko ok :-)

to super że z komorami wszystko dobrze, ufff....
no faktycznie duuuuży chłopczyk, moja mała w 28 tygodniu miała 1233:)

super że wszystko ok:tak::tak::tak::tak:

taaaaaa???to moze moj tez takie dostanie:-D bo ma dosc duzo placone wiec nieiem...ale by bylo jakby 2 tysiaki :szok:
Powiem ci, że stawki się bardzo różnią... Agenci mają sporo swobody w ofertowaniu, szczególnie jak trzeba odbić klienta konkurencji. Mój m miał w poprzedniej pracy ubezpieczenie też z PZU i dostał 1000 zł po urodzeniu Karola, a my mieliśmy (mój pracodawca) wcześniej z Commercial Union i było też 1000, a potem PZU zaproponowało nam lepsze warunki żeby nas przejąć od CU i stąd te 2000 pewnie.

reklama
hej girls:tak:
u mnie nic ciekawego dzisiaj się nie działo...
wkurzyłam się tylko bo znów dostałam mniej kasy z ZUS-u:wściekła/y:wrrr nie dość że najniższą krajową dostaje to jeszcze mi z niej ucinają:wściekła/y:

Marti, a jeśli moge spytać to ile dostałaś i za jaki okres?
Bo ja też mam najniższą i też coś mi się widzi, że mało jakoś :dry:

Do góry