reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzięki dziewczyny

ale ta nasza główka od początku była duża i większa ale teraz jest coraz większa a nóżki coś nie rosną:no::no::no:
oni nam juz dawno mówili że tam coś jest nie halo ale my dobrej myśłi nadal jesteśmy:tak::tak::tak:

mam pytanko

chodzi mi o firmy ubezpieczeniowe w których można się ubezpieczyć i dostać kaskę za urodzenie dziecka kiedyś był taki temat ale nie wiem kiedy i gdzie szukać:-(

a chodzi o moją bratową:tak::tak::tak: jest w 10 tygodniu i chcieliby się ubezpieczyć jak gdzieś zdążą:tak::tak::tak:

reklama
chodzi mi o firmy ubezpieczeniowe w których można się ubezpieczyć i dostać kaskę za urodzenie dziecka kiedyś był taki temat ale nie wiem kiedy i gdzie szukać:-(

a chodzi o moją bratową:tak::tak::tak: jest w 10 tygodniu i chcieliby się ubezpieczyć jak gdzieś zdążą:tak::tak::tak:
Rybka, ja mam takie ubezpieczenie w PZU, ale jest niestety karencja 9 miesięcy, więc trzeba się zapisać jeszcze przed zajściem w ciążę. Poza tym to jest ubezpieczenie grupowe, nie wiem czy są takie oferty indywidualne :sorry2:

dzięki dziewczyny

ale ta nasza główka od początku była duża i większa ale teraz jest coraz większa a nóżki coś nie rosną:no::no::no:
oni nam juz dawno mówili że tam coś jest nie halo ale my dobrej myśłi nadal jesteśmy:tak::tak::tak:

mam pytanko

wiem ze w PZU jest takie ubezpieczenie ale trzeba miec 9 miesiecy karencji no ale to zalezy bo wyczytalam w necie kiedys ze starczy tylko 6 nawet moj maz ma takie ubezpieczenie z pracy i dostanie kasiore za to ze mu sie bejbi urodzi :-D i to chyba 600 zł wiec akurat na wozek taki ktory chcemy:-D

wiem ze w PZU jest takie ubezpieczenie ale trzeba miec 9 miesiecy kadencji no ale to zalezy bo wyczytalam w necie kiedys ze starczy tylko 6 nawet moj maz ma takie ubezpieczenie z pracy i dostanie kasiore za to ze mu sie bejbi urodzi :-D i to chyba 600 zł wiec akurat na wozek taki ktory chcemy:-D
A ja mam z PZU 2000 :baffled: I mój m ma takie samo ;-)

hej :-)
najpierw napisze, potem doczytam :-)

bylismy na USG. Facet co mi je robil... srednio fajny.
Ale z komorami ok :-)
dzidzia wazy 1500 i lekarz stwierdzil, ze to duze dziecko.
Dzisiaj mam 28 tydz i 3 dzien, a dzidzia jest duza jak na 30 tydzien :-D
termin z 20 marca mam na 10 marca. Ehh.. :-)
ogolnie wszystko ok :-)

to super że z komorami wszystko dobrze, ufff....
no faktycznie duuuuży chłopczyk, moja mała w 28 tygodniu miała 1233:)

super że wszystko ok:tak::tak::tak::tak:

taaaaaa???to moze moj tez takie dostanie:-D bo ma dosc duzo placone wiec nieiem...ale by bylo jakby 2 tysiaki :szok:
Powiem ci, że stawki się bardzo różnią... Agenci mają sporo swobody w ofertowaniu, szczególnie jak trzeba odbić klienta konkurencji. Mój m miał w poprzedniej pracy ubezpieczenie też z PZU i dostał 1000 zł po urodzeniu Karola, a my mieliśmy (mój pracodawca) wcześniej z Commercial Union i było też 1000, a potem PZU zaproponowało nam lepsze warunki żeby nas przejąć od CU i stąd te 2000 pewnie.

reklama
hej girls:tak:
u mnie nic ciekawego dzisiaj się nie działo...
wkurzyłam się tylko bo znów dostałam mniej kasy z ZUS-u:wściekła/y:wrrr nie dość że najniższą krajową dostaje to jeszcze mi z niej ucinają:wściekła/y:

Marti, a jeśli moge spytać to ile dostałaś i za jaki okres?
Bo ja też mam najniższą i też coś mi się widzi, że mało jakoś :dry:

Do góry