reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Rybka biedna ciebie to nic nie oszczedza.A ty i tak optymistycznie nastawiona.Podziwiam cie i trzymam kciuki.

MoniSkaBe super ze z dzidzia jest ok.

Moniazuber rzeczywiscie tu w Stanach lekarz bezposrednio dostaje wszystko,ale z tego co widzialamto potem przed samym porodem kobieta dostaje kopie kartoteki wiec nie jest tak zle.

Kamikaa a moze przejdz sie do starego gabinetu lekarza lub do tego nowego gdzie przekazal pacjentki tam napewno maja twoje kartoteki i moze ci skseruja.Dobrze by lekarz mial jednak wglad,a wydaje mi sie ze tego nie moga ci odmowic.Masz prawo wyboru lekarza.

Wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora niedawno rodzila i powiedziala mi ze tu wszystko daja wiec niemal nic nie trzeba:podklady,majtki,koszule(potem mozna miec swoja jak sie chce)podobno tylko wkladki laktacyjne nie daja bo ona miala swoje,a ciuszki dla dzidzi dopiero na wyjscie wiec moja torba nie bedzie wielka.
Jeszcze dopytam sie 7 stycznia mojego gina.

reklama
brzuszki mam pytanie, czy można rozgrzewac sobie(jak bolą plecki)termoforem-bo dziś sobie taki fajniusi kupiłam, i tak zaczęłam si,e zastaanwiać czy można??

uff.. nadrobilam :-)

Rybcia trzymam bardzo mocno kciuki za Mateuszka. Wierze, ze bedzie dobrze. Ze nozki jeszcze wystrzela :-)

Bylismy w Rossmanie nakupowalam dzidzi wszystko czego potrzebuje. No prawie, zostala mi butelka, smoczki, aspiratorek, nozyczki. Ogolnie pierdółki.
Zdecydowalam sie jednak na Johnson's Baby i oliwke i plyn do mycia. Jakby co bede zmieniac cala serie. Kremik do buzi z Ziajki. Pieluszki Pampers Premium Care. Chcialam Huggies i Pampers mala paczuszke, ale nie bylo. Musialam kupic Pampers az 78 sztuk.

Jejciu !!!! jakie te pampersiątka maluńkie... jak Karol pięść :-D

hej :-)
najpierw napisze, potem doczytam :-)

bylismy na USG. Facet co mi je robil... srednio fajny.
Ale z komorami ok :-)
dzidzia wazy 1500 i lekarz stwierdzil, ze to duze dziecko.
Dzisiaj mam 28 tydz i 3 dzien, a dzidzia jest duza jak na 30 tydzien :-D
termin z 20 marca mam na 10 marca. Ehh.. :-)
ogolnie wszystko ok :-)

Cieszę się, że wsio ok:-) Dzidzia rośnie, najważniejsze żeby zdrówko dopisywało:-)

Ja zupełnie zapomniałam, że z PZU dostanę kaskę. Mamy grupowe ubezpieczenie w firmie. Jakiś czas temu były podwyższone składki ale nie pamiętam ile kasy jest za urodzenie dzidziusia:-) Muszę dopytać.

Ja też jestem ubezpieczona przez zakład pracy w PZU, z tego co się orientuje za urodzenie dziecka wypłacają 1000zł, ale nie wiem ile trzeba być u nich żeby dostać kasę, ja mam to ubezp. ponad 3 lata więc chyba nie będzie problemu...do tego jeszcze dochodzi becikowe:-) ale wkurza mnie to że tyle z tym załatwiania, bo to nam się należy:wściekła/y:

Mag- kurcze ale jak mogą ini jeszcze odliczać od najniższej krajowej:wściekła/y:przecież to normalny miesiąc pracy tak jakby, kurka wodna, co za banda złodziei:wściekła/y:

reklama
marti8- to normalne oni ze wszystkiego potrafią zedrzeć, masz rację że to banda złodziej ale nie daj Boże jak im jesteś coś winien to zawsze sobie przypomną,ostatnio moja teściowa dostała pismo że zle jej wyliczyli emeryturę oczywiście na jej niekorzyść:wściekła/y:

Do góry