reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A mam takie pytanko do Was dziewczynki: czy Wy też macie problemy z cerą? Bi u mnie jest dosłownie MASAKRA! Nigdy w życiu tak nie wyglądałam :eek:

reklama
Ja w poprzedniej ciąży miałam wysypaną całą twarz i dekold w przyszczach...teraz na razie nic......
Ale tak to podobno jest, ze jedne pięknieją w ciąży, a drugie mają problemy z cerą....

Maborka, myślę, ze paracetamol możesz spokojnie wziąć...poczujesz się lepiej:tak:Ale wizyta u internisty nie zaszkodzi:tak:

Dziś moja koleżanka, która jest w 5tc była u ginka i ta nie zrobiła jej usg i powiedziała, ze na usg coś konkretnego widać dopiero wtedy, gdy beta przekroczy 10000

U mnie tez się prychole pojawiły:baffled: i wydaje mi się, że od Duphastonu mam jeszcze więcej, no i włosy się nie układają, podobno to przepowiada dziewczynkę:-D

U mnie tez się prychole pojawiły:baffled: i wydaje mi się, że od Duphastonu mam jeszcze więcej, no i włosy się nie układają, podobno to przepowiada dziewczynkę:-D

Oby choć raz takie przepowiednie się spawdziły :-D Strasznie bym chciała, bo w mojej rodzinie same chłopy sie rodzą. I w tym wyzszym pokoleniu też: jestem tylko ja z siostrą i sami faceci. Czas na dziewuszkę w końcu :-)

Mag349 ja wizyte mam 6 sierpnia.

Co do cery to u mnie bylo na odwrot. Gdy chodzilam z synem to wiele sie nie zmienilo(zawsze mialam problemy z cera-tradzik),natomiast z corcia to tak mi sie wszystko wygladzilo,ze wszyscy sie dziwili.Niestety po wszystko wrocilo. Teraz na poczatku strasznie mnie zsypalo ale teraz ok.

Pozdrawiam wszystkie ciezarowki.

pozwolę sobie się wtrącić ;-)
z żalem :-(
ja miałam USG w 5t1d i żadnego serduszka nie było widać :-(
myslicie, że wszystko ok? następne badanie za miesiąc. albo kiedykolwiek mi zaproszenie przyślą ze szpitala...
Kochana nic się nie martw:tak:ja byłam na pierwszym usg w 5 tyg i byl tylko pęcherzyk 6mm:tak: A poszłam teraz we wtorek i dzidzia ma juz ok 1cm:tak::-DM się śmieje, ze na usg to wyglada jakby piłke kopał (choc jeszcze nie za bardzo widac tam co i jak, no ale my widzimy i jak ktos się bliżej przyjrzy to też zobaczy główkę, ogonek kijankowy i kikut niby ręka;-):-D)

czesc
jestem juz po wizycie, niestety widzialam tylko pęcherzyk 6mm, obok cos tam jest ale jeszcze za wczesnie zeby stwierdzic czy jest jednoo czy blizniaki, kolejna wizyte mam 3 sierpnia, wiec juz wtedy powinno byc serduszko i bedzie dobrze widac czy jest jedna dzidzia.
Nie martw się Kochana, następnym razem zobaczysz duużo więcej:tak:pęcherzyk masz taki jaki ja miałam a we wtorek moja dzidzia miała serduszko i mierzyła ok 1cm:tak:

Witajcie dziewczyny, dopisuję się do waszego grona mamusiek w marcu 2010. Mój termin to 12.03.2010:)
Pozdrawiam serdecznie
Witaj:tak:

Wkleję wam linka do artykułu o wadach cewy nerwowej.
Kwas foliowy a wady cewy nerwowej :: MediWeb.pl

Z tego wynika że kwasu foliowego nigdy za wiele, chyba kupię sobie ten feminatal 800.
Ja biorę go od wczoraj:tak::-)

ja byłam u gineokologa na pierwszej wizycie to mnie nie zbadał, powiedział,że to za wcześnie i nie będzie nic widać.Kazał przyjść za 10dni dla pewności ale traktować się jako kobiete ciężarną.byłam w ten wtorek i widziałam moje maleństwo(6mm) i bijące serduszko;)a widać u mnie było fasolkę 6t3d.
Pozdrawiam was dziewczynki;)

reklama
Hej dziewczyny!
Obudzilam sie dzisiaj o 4.30 i nie mogac wytrzymac pobieglam do lazienki zrobic test.
I co zobaczylam - II KRESECZKI :))))))
Wprawdzie ta druga byla blado rozowa, ale mam nadzieje ze to tylko dlatego, ze jest tak wczesnie.
Na poniedzialek chce sie zapisac do mojego ginekologa.
Jestem w szoku, ze tak szybko sie udalo:w sumie cale dwa tygodnie staran!:))

A moje pierwsze objawy to:
-powiększone i bolesne piersi- szczegolnie sutki
-zatwardzienie
-lekkie przebarwienia na twarzy
-sennosc
-no a w ostatnim czasie oczywiscie brak miesiaczki

Juz nie moge doczekac sie wizyty u ginekologa.
Mam nadzieje, ze ten test nie klamal???

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane i staraczki;)))
I dzieki za trzymanie kciukow:)

kochana gratuluje z całego serca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiedziałam ze wyjdzie dwie II zapisuj sie szybko do gina i oczywiscie lec do apteki po KWAS FOLIOWY to bardzo wazna witamina przez pierwsze 3 mioesiace ciazy

Do góry