reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Asze ja też miałam zero objawów:-D:-D(dla mnie widocznych;-))
Mrówa Super!buziaki i wracaj szybciutko.
Kasia dzięki i masz rację,"tu wszystkie dzieci nasze są...!":-)

reklama
Dusia - GRATULACJE!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Nie wrzucę dziś Michałka na listę dzieciaczków, bo popieprzył mi się HTML.

A ja miałam dziś wizytę u gina no i wszystko oki, dał mi skierowanie do szpitala (bo bez niego by mnie odesłali do innego).
Tymon ma 2400 g i niestety nie dało się go już zmierzyć, bo taki zwinięty w kuleczkę już jest.
Gin mówi, że za duży to on nie będzie (zresztą nie ma po kim :-p).
Oznak zbliżającego się porodu absolutnie żadnych :sorry2: a już troszkę bym chciała powoli się rozwierać... Stopień łożyska też dopiero I...
No i byłam ciekawa, czy ma włosy, ale już siedzi za głęboko w miednicy, żeby mozna było sprawdzić :dry:

Nygus dokucza już mi ciut za bardzo w tym brzuchu - tłucze się tak, że już dawno przestałam zapisywać ruchy w karcie...

No i jeszcze jeden dzisiejszy news - małżon wyjeżdża na poligon od razu po świętach, czyli w sam raz na termin porodu...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Za to moje kumpele są wniebowzięte, bo wcześniej obiecałam im, ze jak małżon nie mógłby być przy porodzie to je ze sobą tam wezmę...

Jutro jadę do teściów do Częstochowy (no i z małżonem się zobaczę, bo w końcu przeszedł do nowej jednostki i w końcu zaczyna się spełniać zawodowo - ta jednostka to juz elita w Polsce).
Ale u teściów bedę miała net więc bedę mogła na bieżąco Was czytać.

Aha - w końcu spakowałam się do szpitala :-p i biorę torbę ze sobą w razie czego (tfu tfu :-p)

Buziaki!
Dobrej nocki!

Witajcie z rańca...
Czekam na jakieś wieści...
Ninjacorps, cieszę się że wszystko u Was w porządku... szkoda że małż wyjeżdża akurat w tym okresie, ale służba nie drużba...
Poza tym możesz jeszcze podróżować na takie dalekie trasy? Ja bym się trochę obawiała... Sama myślałam, żeby jechać do Oświęcimia do teściowej, ale jeszcze się nie zdecydowałam...
Tylko pamiętaj o częstych postojach...
Dobrze, że przynajmniej torbę masz już spakowaną;-)

Witam wyjątkowo rano!:-D

Beti - jadę, bo gin powiedział, że spokojnie mogę - też się zastanawiałam wcześniej, ale co tam - no i moge jeszcze spokojnie prowadzić, bo dobrze się czuję za kółkiem. :tak:
A teściów to juz dawno nie widziałam to się ucieszą strasznie :tak:

Witam!!Ja dzisiaj do gina lecę na 17 i mam nadzieję,że już się coś rozwiera bo inaczej to zwariuję już w tej ciąży:dry::dry:
Ninja to witaj za parę godzin wmoim mieście:tak:Ostrzegam,że jest paskudnie-mży i w ogóle brrrrr
Dobrze,że u Mrowy wszystko w porządku i że wracają jutro do domciu:-)

siema!
mam troszkę doła więc nie będe Was zanudzać - melduję sie tylko ze dalej w dwupaku i że samopoczucie fizycznie jeszcze zipie:sorry2:
przegrałam wczoraj super aukcję z ciuszkami, podziabałam sie troszkę z mężem i nie mogłam spać pół nocy...nic tylko dobic się wizyta u dentysty i patrzeć ciagle w okno gdzie pogoda beznadziejna - szaro buro i do niczego:dry:

a moje to chyba nie ma zamiaru wychodzić:wściekła/y: wszystkie mnie prześcigniecie:dry:, zero objawów porodu:angry::wściekła/y::no:
Mam takie samo wrażenie:-(mi zostały 2 dni do terminu a tu kompletnie nic się nie dzieje, A im więcej robię to efekt i tak odwrotny wychodzi:wściekła/y: Chyba się położę i 2 dni plackiem będę lezeć to może jej się znudzi i postanowi wyjśc:-p
ninja ja już jak nie musze to nie prowadzę, ale że mieszkam na takiej wsi gdzie w sklepie nawet ziemniaków nie kupisz ("Pani ja nie mam ziemniaków bo wszytscy na jesieni sobie kupili po kilka worków na zimę...) Poza tym zaczełam doceniać Małżonowego Kangura bo jest wysoki i łatwo się wsiada i wysiada ;-) Ale generalnie nie jeżdzę bo mam jakieś otępienie i mam wolniejszy czas reakcji :baffled:
Niekat ja dziś też :frown::sad:meeeega dół zaczął się wczoraj wieczorem pół nocy wyłam jak głupia użalając się na siebie, a dziś rano jeszcze moja matka dobiłą mnie tekstem "Z W już nie chcę więcej rozmawiać ale z toba muszę bo jesteś moją córką" No żesz $%$##$$#W@:crazy: Jak jestem taką niedobrą i niewdzięczną córką to niech nie dzwoni i mnie nie denerwuje, będziemy sobie kartki na święta przesyłać i będzie wszytko ok:realmad::unsure:

Cześć dziewczyny.
Ja również nadalw dwupaku, i zamierzam jako ostatnia zamknąć narodziny marcówkowych dzieciaczków :-)

Też mam coraz więcej dni do d...Kłuje mnie coraz mocniej w kroczu, nie wiem jak długo to zniosę.

Ale dziś zajrzałam do Was by poprawić Wam humor :-)

Zastanawialiście się kiedyś, gdyby maluchy, noworodki, niemowlaki miały swoje fora, to jakie byłyby tematy ich dyskusji? Oto kilka przykładów:

Pomocy! Mam pełnego pampersa. Doradźcie lepszy model!

Chce mnie nakarmić czerwoną kapustą. Jak zareagować?

Co sądzicie na temat nowego krzesełka Fisher-Price?

SOS! Mama przesypia całą noc!

Nie pozwalają zrywać tapet.

Jak podkraść się do kotka?

Kładzie mnie spać o 21. Jak z tym walczyć?

Nie pozwala bawić się kocim żwirkiem. Jak mam zareagować?

Fotki mojej nagiej pupy w internecie. Jak z tym walczyć?

Granie na ustach i inne sposoby twórcego samowyrażenia.

Zdjęli i pochowali wszystkie kryształy. Gdzie one są? Co mam teraz zrzucać z szafek?

Paw zupą marchewkową na 3 m . Kto plunie dalej?

Moi rodzice nie rozumieją, że z dwojga identycznych zabawek ta od mojej siostry zawsze jest fajniejsza. Jak ich przekonać?

Siadam pół centymetra od telewizora. Jak usiąść jeszcze bliżej? Pomoże ktoś?

Rodzice każą mi jeść śniadanie, obiad i kolację. Kurcze, ja tego nie wytrzymam...

Wie ktoś może jak upchnąć więcej niż siedem chusteczek w CD?

Czemu paczki chusteczek starcza tylko na połowę pokoju i gdzie mama trzyma drugą?

Co powinna umieć mama w wieku 27 lat?

Kto próbowal smaku maści Bepanten? Bardzo chcę, ale jak na razie się nie udało...

Cycka oddzielnie od mamy - jest taka możliwość?

Ile telefonów już zaśliniliście?

HELP! Nałożyli mi buciki! Jak mam teraz wstać?

Moja mama ma zupelnie nieelastyczny nos. To normalne?

Kto ma jaki pluszowy telefon? Znudziły mi się melodyjki, chętnie się zamienię...

Jak nauczyć się spać nie gubiąc piersi? Jak tylko zasypiam, wypada mi z ust...

Wypoczynek za granicą. Brać ze sobą rodziców?

Pomóżcie! Rosną mi włosy!

Czemu kozie bobki nie smakują jak draże?

Zapałki - Fakty i mity.

Wpływ diety marchwianej na zapach kupy.

Jak daleko od mamy da się odciągnąć jej założone kolczyki - podawajcie osiągnięcia.

Jaka tonacja jest najlepsza do wyrażenia niezadowolenia - buczymy czy piszczymy?

Rośliny doniczkowe - niedoceniane przez rodziców źródło witamin.

Po jakim czasie wasi rodzice odkryli kanapkę w odtwarzaczu wideo?

Śmieci - podział i zastosowanie.

Sprzedam komplet ubrań na mamę, rozmiar 46.

Jaką pozę przyjąć we śnie, żeby wszyscy domownicy przyglądali się z zachwytem? Podzielcie się pomysłami.

Doradźcie logopedę dla babci.

Mama to tak po prostu stuka w klawiaturę, czy to coś znaczy?

Co zjeść, żeby zrobić fioletową kupkę?

Czy was też całują w pupę?

Maleństwo, króliczek, słoneczko, rybcia, żabcia... Jak rozpoznać swoje imię?

Mama jak nienormalna cieszy się z moich kupek. Do jakiego specjalisty ją zaprowadzić?

Ma 25 lat i nie umie śpiewać. Do kogo się zwrócić?

Tacie nie zarasta łysina. Czy to groźne?

Dla mnie - puree z marchewki, sobie czekoladę. Gdzie sprawiedliwość!!??

Gdzie nosek? Gdzie oczka?... Czy oni sami nie wiedzą?

Moja mama ma długie włosy, czy one rosną szybciej, jeśli się je z całej siły ciągnie?

Co jest w pokoju, który tak pieczołowicie przede mną zamykają?? Wiem! szkliwo (kryształy) które zniknęły ze stołowego. I jak się do nich dobrać?

Dlaczego koty sikają do piaskownicy, skoro piasek z niej jest taki smaczny????

Mamie strasznie rośnie brzuch. Co się z nią dzieje?

Pytanie do karmionych piersią. Co chcielibyście, żeby wasza mama zjadła w sylwestrowy wieczór?

Pytanie: kto próbował roślin pokojowych? Które są smaczniejsze?

Znudziła mi się cyca mamy! Chcę taty! Ktokolwiek próbował?

Jak pozbyć się włosów z klaty ojca? Na wyrywanie reaguje krzykiem. Doradźcie mniej bolesny sposób.

Pomóżcie! Mama nie zaśnie dopóki ja nie possam jej piersi ze 40 minut.

JESTEM NAJEDZONY!!! Jak to wyjaśnić rodzicom?

Krzyk duszy: Kota karmią smaczniejszym, a wszystkie moje próby wprowadzenia sprawiedliwości spełzają na niczym. Dlaczego?

Dlaczego moja starsza siostra ciągle pokazuje mi język albo różki z palców? Niski poziom kultury?

Myją mnie codziennie. Są tu jeszcze takie brudasy?

Ssanie cycki i palca jednocześnie. Maksymalizm?

Aaa, kotki dwa... Ach śpij, kochanie... Ta Dorotka, ta malusia... A jaki jest potencjał twórczy waszych rodziców?

Gdzie, oprócz sernika na zimno, można schować ojcu kluczyki. Wpisujcie ciasta.

Poczytajcie, pośmiejcie się , a czas jakoś zleci :-)

reklama
Do góry