reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Co do tych szwów to wczoraj czytałam w książce"moje dziecko"o przebiegu porodu i było też o szwach:baffled:pośrodkwe nacięcie goi się szybciej i niemal bezboleśnie,ale to trzeba miec wysokie krocze.Najczęściej nacinają pośrodkowo-bocznie 2-3cm w kierunku pośladka.Rzadko wykonują nacięcie boczne,bo rana mocno krwawii,jest bolesna i pozostawia brzydką bliznę:eek:.Więc jak usłyszę to będę kopała będę protestowała!
Ej no i wyczytałam,że dziecko donoszone rodzi się między 38 a 42 tc:confused2:no to jak coś mam jeszcze dwa tygodnie:-(

reklama
P.Mamusiu to akurat takie rodzinne autko:tak:zresztą ładne jest,jaki kolor żeście wybrali?Ale sępy w tym państwie!!!:wściekła/y:byle najtańszym kosztem...

Witam dziewczyny! Marteczka co ty tu jeszcze robisz !? Idz cos w domciu
h071.gif
h073.gif

Kurde czytalam teraz jaki porod miala kropecka-lutowka i to byl jej 2!
c021.gif
Az mi sie odechciewa! Mam nadzieje ze mi pojdzie sprawniej
e052.gif

Kasik a myślisz,że leżę?Od wczoraj sprzątam,piorę,prasuję i gotuję i...nic:-DNie no muszę na chłopa poczekać,całe szczęście już wraca,ale taki zrąbany,że nie wiem,czy jak wejdzie to nie padnie spac od razu:-(

Ja to nawet nie czytam o takich porodach bo będę się schizowała.:eek:A dla mnie sam pobyt w szpitalu będzie traumatycznym przeżyciem,ostatnio byłam...po urodzeniu właśnie:-)...a jak idę w odwiedziny to mi się nogi uginają już na wejściu:baffled:

Marteczka juz sie nie mozesz doczekac co :-) a mąz wróci za chwil kilka to go zaciągniesz do miłek roboty i moze Zuzia będize juz na wiecie ;-)
Przyszła mamusiu najważniejsz eże juz za tydzień bedziecie miec nowa brykę , a już neidługo sny sioe przerodza w rzeczywistość :-)

zjadłam wieelkiego placka po węgiersku:sorry:
Mrówa coś ty mąż wraca ale o 15wyjechał dopiero z Torunia więc zejdzie mu do 23 napewno,a ty tu nie bajerz tylko mów jak po badaniach:tak:

Marteczka -tak tylko pisze he he.A mezula moze rozkrecisz wiesz jak to faceci
f055.gif
ja wczoraj juz dorwalam mezula po dlugiej przerwwwwwiiiieeeee
h020.gif
no i pozniej myslalam ze mi noga odpadnie jak te zylska potrafia bolec szok ale uf uf:-D teraz czekamy do marca to moze co podzialamy
a025.gif

reklama
Do góry