reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

marzena ja miałam pozyczoną kurteczkę-płaszczyk od kolezanki bo mi późno brzuch wyskoczył więc pozyczałam tylko na 2 mieś teraz niestety nie mam już w czym chodzić, kurtka zimowa jeszcze się dopina ale wyglądam w niej jak baleron sznurowany, na razie chodze w swetrze i jeansowej "katanie" muszę pochodzić po lumpeksach może kupię jakiś płaszczyk i do tego zamierzam sobie jakieś ponczo albo szeroki ciepły szaal
Co do prezentu to ja polecam książeczki te melodyjkami, piosenkami do śpiwania (np Kubuś Puchatek), albo jakiś chodzik-jeździk. A może jakieś ubranka na zimę. no nie wiem ciężko jest tak komuś coś doradzić, nie wiem jakie to jest dziecko i co ma w domu. Jedne dzieci ucieszą się z lali za 10 zł a innym chćbyś dawała cuda na kiju to one i tak będa znudzone.

reklama
Hej Dziewczyny!
Niekat- zrób prywatnie, pieniążki niewielkie, a lepiej mieć pewność i w razie co zaradzić!
Milla- kurcze muszę przetestować te jabłka po kątem zgagi:-):-):-)!
Jak do tej pory, tej ich funkcji jeszcze nie odkryłam:-D! Ja stosuję sprawdzony patent z poprzedniej ciąży czyli migdały, choć w 9 mcu nawet to mi nie pomagało:wściekła/y::zawstydzona/y:!
Mamma80- tak w nawiązaniu do tego co pisałaś,że Ci się brzuszek napina - to może Ty już masz skurcze Braxtona-Hiksa, (sorry za pisownie, bo nie pamiętam już jak to się pisało). Ja w poprzedniej ciąży miałam od 18 tygodnia. Na najbliższej wizycie po tym jak mi się zaczęły powiedziałam o tym lekarzowi, on sprawdził tylko czy szyjka "dobrze się trzyma" - i stwierdził,że to te skurcze i to nic groźnego. Miałam je do samego porodu. I faktycznie, tak jak pisała Skaba pojawiały się kiedy byłam zmęczona, to był znak,że trzeba wyhamować i troszkę poleżeć - (jak dasz radę przy Smyku:-)).
Marzena- płaszczyk pewnie okaże się bardziej praktyczny niż kurteczka, ale to tylko sugestia:-);-)! Poza tym moda teraz dość sprzyjająca bo wszystko takie jakieś ciążowe jest; rozkloszowane, tuniczki itd...

Co do obiadku to u mnie dziś potrawka z kurczaka od wczoraj i marchewka do tego- (wiem,wiem nie bijcie-piątek):zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:!
Dzięki Dziewczyny za radę z D3!
Miłego dzionka

Marzena- co do prezentu na urodzinki to podpisuję się pod tym co napisała Milla, może jakieś buciki na zimę, bo to zawsze się przyda, albo kurteczka. A jak nie jesteś pewna, to najlepiej zapytaj mamę maluszka, bo wtedy masz pewność, że to co kupisz na pewno się przyda i kaska nie będzie wywalona w błoto w razie kiepsko trafionego prezentu!:-):-)

witam
wczoraj poczulam silne jakby uderzenie od wewnatrz nawet musialam stanac w miejscu myslicie ze to pierwszy kopniak?;-)
Niekat- rob te badania na nic nie czekaj
marzena78 - dajesz taki prezent na jaki cie stac
PrzyszłaMamusia - gratuluję córci
co do stroju zimowego to stara kurtka jest na teraz a za miesiac to juz raczej sie nie zapne wiec zaczelam szukac nowej i masakra bo wszystkie w sklepach pasuja na juz i zadna nie ma miejsca na wielki brzuch wiec w koncu to co dorwalam i mialo miejsce kupilam po calotygodniowym chodzeniu po sklepie:-)
a mam pytanie wybiegam juz w dal ale ostatnio dowiedziałam sie od kolezanki ze do chrztu to juz nie w beciku a w bialym rożku? co wy na to
mam dzis wielkie plany na porzadki ale jakos od godziny nic mi sie nie chce wiec poczekam jeszcze na przypływ checi do tego u nas pada wiec pogoda nie nastraja

trzymajcie sie wszystkie ciepło pozdr.:-)

Marzena- i tak chyba będzie najlepiej, jak pójdziecie razem,przynajmniej zadowolona będzie. Według mnie 100 zł w zupełności wystarczy i już można coś za tą kwotę kupić. Chyba,że rodzice małej mają wymagania z "wyższej półki".
Ale przecież to Ty wiesz najlepiej ile możesz na prezent przeznaczyć. Wiec do dzieła i zdaj relację co zakupiłaś. Powodzenia:-):-)

Marzena ja tez bym chyba radzila po prostu poprosic rodzicow malucha o sugestie. Moze akurat okaze sie, ze maluch lubi ksiazeczki albo akurat woli klocki czy misia. Ja akurat jestem zwolenniczka zasady, ze od prezentow praktycznych to sa rodzice a chrezsni powinni rozpieszczac malucha zabawkami i podazc jego torem zainteresowan/wiekiem. Nie musi byc to absolutnie duza rzecz ale jednak cos dla malucha nie do chodzenia a do zabawy. A jak juz sie kupuje prezent praktycznty to chociaz malutki drobiazg zabawowy np. ksiazeczka. Ale najlepiej chyba zapytac rodzicow bo wiadomo,ze nikt tak jak oni malucha nie zna no i w koncu przynajmniej na poczatku to oni bardziej sie ciesza niz dziecko (przynajmniej na pierwszych urodzinach;-):-))

Fisher prise ma ciekawe propozycje zabawek edukacyjnych bo to chyba czas na takie teraz:tak:moja Oli dostała na roczek chyba ze trzy takie zabardzi i o dziwo do dziś sie nimi potrafi zabawic:-Di cena bedzie ok moim zdaniem

H&M
Marzena ja kupiłam sobie płaszczyk rozkloszowany w H&M za 179 zeta i jest barzdo fajny dodam tylko ze nie jest z kolekcji ciązowej;-)mam jeswzcze tak jak neikat płaszcz/kurtka puchową i tez idealna na ciazę w tamterj ciązy nonstop w niej chodziłam wiec myślę że teraz też sie zmieszcze;-):-D
co do prezentu to kupiłabym jakąż zabawkę edukacyjna plus jakiś ciuszek:tak:
Darina co do chrztu to ja myśle ze będziemy chrzcic tzn ja w miesiacach letnich wiec napewno kupię coś odlotowego nei koniecznie w kolorze białym bo wiem że będzie to tylko na jeden raz:confused::dry:

reklama
Fisher prise ma ciekawe propozycje zabawek edukacyjnych bo to chyba czas na takie teraz:tak:moja Oli dostała na roczek chyba ze trzy takie zabardzi i o dziwo do dziś sie nimi potrafi zabawic:-Di cena bedzie ok moim zdaniem
potwierdzam bardzo solidne i wytrzymałe:-) też mamy troche zabawek z tej firmy

Do góry