reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Mamma BUZIAKI DLA GABRYSI

Darinia powodzenia na zaliczeniu!

Asze synek zadowolony z wycieczki czy z tego że wraca?

Weronika jak byłam w ciąży z Alą i poszłam do pani ginekolog w drugim miesiącu, to mi powiedziała, że jeszcze się nie mam za bardzo cieszyć bo jeszcze wszystko się może zdarzyć, a ileś tam procent ciąż to są samoistne poronienia...:szok: Zrezygnowałam z jej usług dopiero w szóstym miesiącu, kiedy po zapisywanych przez nią 3 kuracjach antybiotykami wylądowałam w szpitalu z zapaleniem nerek:wściekła/y: Co najlepsze to poleciła mi ją teściowa, że jest taką miłą panią doktor:-D

Kasik fajnie że już po chrzcinach, i już po wszystkich remontach, tak?

U nas w domu trochę niewesoło: Ala jest chora, po raz pierwszy w życiu:baffled:. Dopiero teraz wiem co to znaczy bać się o zdrowie swojego dziecka. Na szczęście lekarka stwierdziła, że wystrczą na jej gardełko syropki i tantum verde, więc chyba nie jest aż tak źle, ale tak mi jej żal, jak zaczyna kaszleć to aż sama jest zdziwiona, co się z nią dzieje. Najgorsze jest to, że dzisiaj o 3 w nocy Basia obudziła się i kilka razy kaszlała, więc mam już obawy o nią też.

reklama
AsiaM, dużo zdrówka dla dziewczynek. Żeby Ala szybko wyzdrowiała i basia się nie zaraziła.
Milenka już lepiej. Mówa, chyba to mleczko do nosa na prawdę pomaga :tak: Coś ta moja babeczka nie chce ostatnio spać na spacerach. Niby zaśnie, ale pośpi pół godzinki i już po spaniu. No i efekt jest taki, że jak przychodzimy wieczorem do domu to jest umęczona. Przy kąpieli to już histeria prawie. I potem nie może się wyciszyć. Mam nadzieję, że to przez te upały i jak się trochę ochłodzi to będzie lepiej spała. Za to w domu śpi ładnie i czasami w dzień pośpi nawet 2,5 godziny.

Gabryniu wszystkiego naj:-)
Asia zdróweczka dziewczynkom
Giza super ze pomaga;-)
Kasik super ze juz wreszcie skończyliście remonty:happy:

a ja wczoraj wysiedziłam sie z dziewczynami pod parasolkami:rofl2: wróciłam przed północa:-D
Melci dzis poszła do przedszkola za bardzo jej sie nie chciało:-pchyba odwykła;-)

Właśnie wróciłyśmy od pediatry. Jedyna dobra wiadomość to że Basia waży 5,5 kg
A za chwilę wybieramy się do szpitala bo jest podejrzenie zapalenia płuc.:-( trzeba zrobić zdjęcie i ocenić. Obyśmy tam nie zostały. Biedna ta Basia, tak mi jej szkoda. :-(

Witam
AsiaM współczuję:no::no:Oby się to nie okazało zapaleniem:-(Zdrówka dla dziewczynek!!!
Asze paluch chyba był tylko mocno obity bo krwiak zszedł ale trochę jeszcze pobolewa-tak a propos ledwo buty w niedzielę założyłam;-)
Mrowa fajnie że się spotkanie udało:tak::tak:
Darinia zdawaj,zaliczaj-powodzenia!!!!Dobrze że ja już ten etap dawno zakończyłam bo też by mi się nie chciało:zawstydzona/y:
Giza u mnie na spacerach to samo:baffled:
Moje dziecko coś ostatnio po kąpieli śpi godzinę i ryk:confused:Przestaje jej się podobać ta wstrętna poducha którą ma między nogami:crazy:
Lubi spać na boczku a w tym to tylko na wznak i zero ruchu nogami:baffled::no:Jak jej to zdejmuję to śpi spokojnie...
Dzisiaj u nas pochmurno więc ze spaceru nici:-(

Mamma, to Gabrysia musi nosić ta poduszkę całą dobę? Bidulka. Ale u takich maluszków to chyba szybko się wszystko rozwija i "naprawia" i nie będzie jej musiała długo nosić.
AsiaM, buziaczki dla Basi. Oby to jednak nie było zapalenie płuc i żeby Was w szpitalu nie zostawili.
A moja babeczka pochwalona, że tak ładnie śpi w domu dzisiaj spać nie chce :-( No i prawie nic nie zrobiłam od rana

Witam dziewczynki, ja jak zwykle ostatnio wpadam tylko na moment się zameldować. Dziękuję w imieniu Emilki za życzenia i ja też życzę wszystkiego najlepszego wszystkim solenizantom.U nas wszystko ok, zaczęłam czytać język niemowląt i po woli próbuję nauczyć Emilkę spania w dzień - ale ciężko mi to idzie. 40 min usypiania i max 30 min snu - ze trzy razy tak mi sie udało, ale będe próbować, zeby znaleźć więcej czasu dla siebie. 22.06.2008 mamy chrzciny. Organizuję przyjęcie dla najbliższej rodziny u moich rodziców, ale roboty mnie czeka i w sobotę jedziemy kupić Emilce sukieneczkę.Pozdrawiam, życzę wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia! uciekam już, bo Emilka wzywa...

Giza powinna w niej być non stop,ale...Po pierwsze jak były te upały to jej tego nie zakładałam bo to chyba w ogóle nie przepuszcza powietrza(bo to wygląda jak spodnie na szelkach z lat 80)-ona pod tym jest mokra:baffled:Chodziła w 2 tetrowych(co też grzało nieziemsko)
Po drugie wystraszyłam się bo po nocy w tym,rano jedną nogę ma w takim maksymalnym odwiedzeniu i zanim wróci ona do normalnej pozycji to mija pół godz.:baffled:Także generalnie różnie jest z tym noszeniem...

reklama
Ale mi ulżyło, Basia miała to zdjęcie rtg ale nic ono nie wykazało, więc pani pediatra ze szpitala kazała:
zakraplać nosek 10 razy dziennie i ściągać fridą
podawać cebion
w razie temperatury czopki
opukiwanie plecków oraz smarowanie maścią rozgrzewającą której nie kupiłam bo w aptece dowiedziałam się ze jest od 7 roku życia:no:

Do góry