reklama
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
mi dał lekarz bez problemu jeszcze dodam, że poszłam prywatnie i nie chciał nic kasy za wydanie skierowania plus receptęJeżeli lekarz pracuje też na NFZ to może
Lauritaa
Moderator
W sensie jak nie masz dziecka to zalecają, czy nie?
Zalecają i tak czy tak. Ale jezeli masz dziecko to dopiero po kilku stymulacjach zaczną o tym myśleć. Wychodzą z zalozenia ze masz jedno dziecko to większe prawdopodobieństwo ze jest ok. Ale jak przez dłuższy czas nic to wtedy jednak chcą aby zrobić (ja nie miałam jeszcze)
Lauritaa
Moderator
Ja mam dwoje i nie widzę, żeby mój prawie już 2 letni problem z zajściem w ciąże był olewany bo mam dwoje dzieci i co ja chcę. Oczywiście mówię o lekarzach specjalizujących się w niepłodności, a nie jakiegoś tam z przypadku z lux med
Ja chodze do kliniki, ale dopiero 1 cykl pelny. I nie staram się 2 lata tylko kilka cykli i nie uważam zebym była olewana, tylko nie proponują tego od razu. Po drugie jak jest dlugi czas starań no to wiadomo ze to warto/trzeba zrobić.
Brownie1992
Moderator
Ja sie zgadzam z @hachette że nam się należy jak psu buda. I trzeba chodzić do oporu.@hachette co do drożności to mnie niestety żaden lekarz nie chciał skierować. Zapytam jeszcze w czwartek, ale podejrzewam, że w prywatnym gabinecie też stwierdzi, że na NFZ nie może dać.
Np lekarz u którego ja byłam powiedział mi wprost, że niepłodnością się nie zajmuje, prowadzi ciążę i wtedy mnie zaprasza. Ale na ten moment może mi robic monitoringi i po badaniu nasienia koniecznie drożność. Z grubszymi problemami polecił kilku swoich kolegów. Oczywiście, że można robić prywatnie. Jak ktoś ma hajs i chęci super. Ale same wizyty i suple kosztują w chu uj hajsu i nie każdą na to stać.
I mam nadzieję, że nie padną tu komentarze, że dziecko tez potem kosztuje to skoro Cię nie stać na badania to dzieci tez nie powinnaś mieć.
LadyCaro
właśnie należy nam się jak psu buda, ale np ja na histeroskopie na NFZ czekałam pół roku chyba w sumie, a gdybym robiła prywatnie to bym miała pewnie ją pewnie najszybciej jakbym mogła. I wcześniej bym wiedziała, że mam syf w macicy. A tak to nie miałam pojęcia i sobie czekałam pół roku.. Niestety, NFZ działa jak działa...Ja sie zgadzam z @hachette że nam się należy jak psu buda. I trzeba chodzić do oporu.
Np lekarz u którego ja byłam powiedział mi wprost, że niepłodnością się nie zajmuje, prowadzi ciążę i wtedy mnie zaprasza. Ale na ten moment może mi robic monitoringi i po badaniu nasienia koniecznie drożność. Z grubszymi problemami polecił kilku swoich kolegów. Oczywiście, że można robić prywatnie. Jak ktoś ma hajs i chęci super. Ale same wizyty i suple kosztują w chu uj hajsu i nie każdą na to stać.
I mam nadzieję, że nie padną tu komentarze, że dziecko tez potem kosztuje to skoro Cię nie stać na badania to dzieci tez nie powinnaś mieć.
Owulacja
ANA to pierwsze trzy litery słowa ANALANA to przeciwciała przeciwjądrowe, tyle wiem xD
Nasturtium
Dokładnie, u mnie terminy to minimum pół roku około, także …właśnie należy nam się jak psu buda, ale np ja na histeroskopie na NFZ czekałam pół roku chyba w sumie, a gdybym robiła prywatnie to bym miała pewnie ją pewnie najszybciej jakbym mogła. I wcześniej bym wiedziała, że mam syf w macicy. A tak to nie miałam pojęcia i sobie czekałam pół roku.. Niestety, NFZ działa jak działa...
Lilli2
Uciekam, aczkolwiek jeden cykl na Clo spróbuje. Może na mnie cudownie zadziała i zaskoczyzdecydowanie uciekaj, jeśli Ci zdrowie miłe
W międzyczasie jadę do Bociana w kierunku in vitro, więc tam zrobią mi podgląd.
reklama
Brownie1992
Moderator
No tak to prawda, ale też często padają komentarze ze można prywatnie.właśnie należy nam się jak psu buda, ale np ja na histeroskopie na NFZ czekałam pół roku chyba w sumie, a gdybym robiła prywatnie to bym miała pewnie ją pewnie najszybciej jakbym mogła. I wcześniej bym wiedziała, że mam syf w macicy. A tak to nie miałam pojęcia i sobie czekałam pół roku.. Niestety, NFZ działa jak działa...
Oczywiście można.
Nie każdego stać właśnie na wydanie kilku tyś na histeroskopię czy ponad tysiaka na drożność.