reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jeżeli lekarz pracuje też na NFZ to może
Z tego co mi wiadomo to każdy lekarz może, nawet taki, który przyjmuje tylko prywatnie. Zdaje sie, ze w taki sposób ostatnio do szpitala na NFZ trafiła @LadyCaro.
Pewnie jeśli lekarz pracuje w szpitalu to zwyczajnie jest bardziej chętny, bo sam cię później przyjmie na oddziale i trzyma rękę na pulsie, ale tu nieraz dziewczyny powtarzały, ze KAŻDY ginekolog może wystawić takie skierowanie.

reklama
Inna sprawa. Ja wiem ze nie wszystko się da ale są przecież te NFZ poradnie niepłodności. Tam trzeba mieć rok nieudanych starań ale przecież chyba nikt nie zaglada nikomu pod kołdrę i nie sprawdzą czy dzisiaj faktycznie minął już rok

Z tego co mi wiadomo to każdy lekarz może, nawet taki, który przyjmuje tylko prywatnie. Zdaje sie, ze w taki sposób ostatnio do szpitala na NFZ trafiła @LadyCaro.
Pewnie jeśli lekarz pracuje w szpitalu to zwyczajnie jest bardziej chętny, bo sam cię później przyjmie na oddziale i trzyma rękę na pulsie, ale tu nieraz dziewczyny powtarzały, ze KAŻDY ginekolog może wystawić takie skierowanie.

No nie wiem 🤷‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20230314_164403_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230314_164403_Samsung Internet.jpg
    124 KB · Wyświetleń: 91
Słuchajcie, może to i śmieszne pytanie, ale testy lepiej zrobić rano, czy wieczorem też można i wynik będzie równie miarodajny? Jestem w 27 d.c, jedna aplikacja wskazuje okres na dzisiaj druga na czwartek, pewnie z racji kp, więc stwierdziłam, że można spróbować... Pytam, bo jestem zielona 🙄

tak, poprę Cię w tym. Mój lekarz nie ma umowy na NFZ, przyjmuje tylko prywatnie. O ile skierowania na badania są spoko, bo to lekarz z przychodni z umową Medicover i wtedy lecą mi z pakietu, to wszelkie skierowania niestety mogę zrealizować tylko prywatnie (czyli płać). Po poronieniach dał mi skierowanie do poradni genetycznej, ale że nie ma tego kodu na NFZ (bo nie ma umowy), to nie chcieli mi tego przyjąć. Poszłam do jakiegoś randomowego z umową na NFZ, powiedziałam co jest pięć, pokazałam dokumenty i mi od ręki wystawił z takim kodem i w poradni mi przyjeli i zarejestrowali na NFZ

reklama
tak, poprę Cię w tym. Mój lekarz nie ma umowy na NFZ, przyjmuje tylko prywatnie. O ile skierowania na badania są spoko, bo to lekarz z przychodni z umową Medicover i wtedy lecą mi z pakietu, to wszelkie skierowania niestety mogę zrealizować tylko prywatnie (czyli płać). Po poronieniach dał mi skierowanie do poradni genetycznej, ale że nie ma tego kodu na NFZ (bo nie ma umowy), to nie chcieli mi tego przyjąć. Poszłam do jakiegoś randomowego z umową na NFZ, powiedziałam co jest pięć, pokazałam dokumenty i mi od ręki wystawił z takim kodem i w poradni mi przyjeli i zarejestrowali na NFZ
Obeszlas system 😄👏🏻
mi tez wystawiała lekarka przyjmująca prywatnie ale dodatkowo pracująca na NFZ w szpitalu. Ale tu dziewczyny zawsze pisały, ze nie musi :) No w każdym razie jak widać:
Jednak musi :) na szczęście takich lekarzy jest sporo i jak się przedstawi temat odpowiednio to raczej dają to skierowanie.

Do góry