reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Witamy Cię w naszym zacnym gronie, mamy nadzieję, że nie na długo ;)
Napisz coś więcej ile się staracie dokąłdnie, ile staraliście sie o pierwsze, czy macie jakies badania za sobą? ;)

O pierwsze 8 cykli, z czego 2 na ovi (nie zadziałało), bez innych wspomagaczy poza suplami.
Badania takie podstawowe (morfo, tarczyca, wszystkie z listy "3-5 dc", krzywa cukrowa i insulinowa, amh, drożność HyCoSy) plus nasienie. Wyszyskie, poza insuliną po 1h wyszły dobre.

reklama
W lipcu urodziłam Młodą, więc sierpień jeszcze nie (chociaż mój Ł to by od razu mógł po porodzie ;)).
W październiku zaczęłam owulaki, a od listopada już starania tak na poważnie.
Właśnie tak mi się wydawało że coś bardzo wcześnie te starania :D noo to celowaliscie w bardzo małą różnicę wieku. Mój mały ma prawie 1,5 roku i z każdym nieudanym cyklem pocieszam się że chociaż tyle że będzie starszy, będzie trochę łatwiej.

Właśnie tak mi się wydawało że coś bardzo wcześnie te starania :D noo to celowaliscie w bardzo małą różnicę wieku. Mój mały ma prawie 1,5 roku i z każdym nieudanym cyklem pocieszam się że chociaż tyle że będzie starszy, będzie trochę łatwiej.
Ja bym chciała ok 2 lat różnicy (rocznikowo), więc po cichu liczę na maj/czerwiec. To dobrze mi też robi teraz, jak się nie udaje ;) oczywiście, jak będzie szybciej to będę mega szczęśliwa, ale nie spinam się.
Mój Ł chciałby jak najszybciej, bo ma problemy z kręgosłupem i boi się, że z upływem czasu będzie coraz mniej mógł urządzać zabaw fizycznych z dzieciakami.

Cześć,
Podczytywałam Was z ukrycia od chyba sierpnia (szacun za liczbę stron w lutym 💪) i postanowiłam, że to czas na ujawnienie się i dołączenie.
Krótko o mnie:
- lat 34 (jeszcze ;)), mąż 37
- długie cykle (35-37 dni)
- ja IO i nadwaga, mąż super nasienie
- w domu 8 miesięczna Gwiazda (8cs)

Mam nadzieję, że przyjmiecie do Zacnego Grona.
Na testowanie proszę zapisać na 6.03.
no pewnie, że przyjmiemy! Tylko się za bardzo nie rozgaszczaj, tylko jak najszybciej przenieś się na ciążowe 😉

Cześć,
Podczytywałam Was z ukrycia od chyba sierpnia (szacun za liczbę stron w lutym 💪) i postanowiłam, że to czas na ujawnienie się i dołączenie.
Krótko o mnie:
- lat 34 (jeszcze ;)), mąż 37
- długie cykle (35-37 dni)
- ja IO i nadwaga, mąż super nasienie
- w domu 8 miesięczna Gwiazda (8cs)

Mam nadzieję, że przyjmiecie do Zacnego Grona.
Na testowanie proszę zapisać na 6.03.
Miałam syna 8' miesięcy jak zaszłam z drugą w ciążę cudowna różnica wieku chociaż łatwo nie było pięknie się razem bawią teraz powoli sie dogadują teraz syn ma 3 córka 2 na dniach

Miałam syna 8' miesięcy jak zaszłam z drugą w ciążę cudowna różnica wieku chociaż łatwo nie było pięknie się razem bawią teraz powoli sie dogadują teraz syn ma 3 córka 2 na dniach
Super, na początku domyślam się że ciężko, ale po 2-3 latach będą się pewnie extra bawić i spędzać czas (dający tym samym wytchnienie rodzicom ;))

nie wiem czy był ten temat we wcześniejszych wątkach, ale badałyście kariotypy?
u nas jak za trzy miesiące nadal będą obniżone parametry nasienia to mamy zrobić kariotyp, AZF, CFTR, ale z tego wszystkiego nie wiem, czy to już pod kątem ivf czy nawet jak wyniki nasienia będą już pozwalały na naturalne zajście, ale będą nadal obniżone, to też to mamy robić

reklama
Wiesz, w pierwszym trymestrze nie jest zalecane latanie… ale o czym ja mówię …
W ogóle napiszesz mi swoją historie?
Marcowa kierowniczka, chciałabym znać 😀.
staram się od czerwca 2021 o trzecie dziecko (dla mojego męża będzie to pierwsze biologiczne). Grudzień 2021 pierwszy biochem, potem drugie poronienie na początku czerwca 2022 i trzecie poronienie w połowie lipca 2022. Od sierpnia diagnostyka poronień, kupa badań które wyszły ok, do tego skierowanie do immunologa i poradni genetycznej, ale lekarza zaniepokoiła moja nisza po CC i wysłał mnie do kolegi, który się w tym specjalizuje. On skierował mnie na histero jakoś we wrześniu i po histeroskopii od razu umawiał mnie do szpitala na operację naprawy niszy, którą miałam 8.12. Poza tym wszystkie hormony w normie, owulki swoje, nasienie perfekt i ogólne ideolo. Immunolog dał Nam do zrobienia 3 badania (ale je zrobimy dopiero jeśli teoria z niszą się nie sprawdzi) no i poradnię genetyczną na NFZ mamy dopiero pod koniec maja. To tak w skrócie 😝

Do góry