reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dzień dobry w marcu, nowy miesiąc, nowe nadzieje i WIOSNA na horyzoncie!

Wczoraj odebraliśmy klucze do mieszkanka i dziś po pracy będę tam szorować. Zagubiły mi się gdzieś testy owulacyjne, ale i tak nie testuję na razie, zacznę testować od pierwszego dnia śluzu płodnego, bo w zeszłym miesiącu zaczęłam za wcześnie i wykorzystałam wszystkie 10 pasków clearblue, mierze też ładnie temperaturę w cipce, bo poprzednio pod pachą, co pewnie nie było zbyt dokładne.

Na szczęście nie mam już takiego parcia na ciążę, jak w zeszłym cyklu. Już za momencik rozpoczęcie sezonu wspinaczkowego, więc będę miała swoje projekty i cele inne niż seksy w owu i testowanie. UF.

reklama
Ja się witam w marcu pozytywnym snem mojego męża: śniło mu się, że urodziłam pięcioraczki, więc jednego zostawiam dla siebie, a resztę mnożę i podsyłam dla każdej z Was. ☺️
Też poproszę jednego :) Idealnie :) Już urodzony, więc fajnie :) Chociaż jakbym miała wybrzydzać to bym wzięła, jak będzie miało roczek

Dziewczyny, czy niski estradiol powinien oznaczać cienkie endo, czy niekoniecznie?
na początku cyklu endo generalnie jest cienkie. Rośnie sobie estradiol i rosną sobie pęcherzyki, a z nimi rośnie endometrium. Więc po tym jednym wyniku za wiele się nie stwierdzi w tym zakresie.

Mi na przykład nie rośnie endo, bo ja mam na starcie estradiol ok. 150, pęcherzyk zaczyna rosnąć za wcześnie, przez co nie ma takiego ładnego stopniowego wzrostu i endo nie nadąża

A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Nie, owulakow jeszcze nawet nie zaczęłam robić 😅

Załączniki

• e67bda36-21d1-43b1-b518-98e727ccc5c1.jpeg
    e67bda36-21d1-43b1-b518-98e727ccc5c1.jpeg
    24,4 KB · Wyświetleń: 76
Też poproszę jednego :) Idealnie :) Już urodzony, więc fajnie :) Chociaż jakbym miała wybrzydzać to bym wzięła, jak będzie miało roczek
nie wiedziałabyś co tracisz. Zapach małego niemowlaczka jest najcudowniejszy :)
Nowy miesiąc, nowa ja - postanowiłam, że wykupie karnet na siłownie (znowu) 8-) Trzymajcie kciuki aby moja motywacja potrwała dłużej niż tydzień 🤣
Ale jako, że w życiu chodzi o ✨ balans ✨ to zamierzam dziś upiec brownie z truskawkami 😇😅
witaj siostro. Ja też znowu aktywowałam w pracy kartę na siłownie od 1 marca...zobaczymy po ilu mój zapał klapnie
A tak odnośnie szybkiego wzrostu pęcherzyków, to Wam pokaże ciekawostkę. Dopiero wczoraj, w 6dc zaczęłam mierzyć temperaturę i była standardowa jak na pierwszą fazę cyklu. A dzisiaj taka historia :D pytanie: czy to stres, czy winko (chociaż do tej pory nigdy nie miało wpływu), czy zaliczyłam owu w 6dc 😅
Co tu się zadziało:o🫣

Co tu się podziało 🤔 Może zrób dziś test owu, jeśli byłaby owulacja to kreska i tak powinna być jeszcze dość ciemna, prawda?

Co tu się podziało 🤔 Może zrób dziś test owu, jeśli byłaby owulacja to kreska i tak powinna być jeszcze dość ciemna, prawda?
właśnie robię, ale widzę, że chyba będzie w miarę jasna. Chociaż w sumie nie wiem jak mi wychodzą owulaki po owu, bo nie robiłam już nigdy po skoku temperatury. Na razie obstawiam, że stres = zły sen i coś się tu zepsuło, albo termometr oszalal :D zobaczymy jutro

reklama
Byłam w poniedziałek na monitoringu bo coś miałam przeczucie ze ten cykl się różni od wcześniejszych i miałam racje, chociaż nie monitoruje owulacji testami ani temperatura. Okazało się ze 13dc a dwa pecherzyki maja tylko 14mm nie wiem co to może zwiastować, ale pewnie cykl bez owulacji 😏

Do góry