reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Co tam u Was, jak tam piąteczek?

Ja właśnie skończyłam pracę i czekam aż mąż skończy uczyć siostrzenice, to mnie zawiezie (autko w warsztacie 😢) do action po te piękna włóczkę, o której wiem dzięki @kicikocia 😍
Ja prosto po pracy pojechałam do fryzjera, teraz wróciliśmy do domu (wyszłam o 5:30 do pracy…) i padłam jak długa, ledwo żyje i chyba zaraz pójdę spać 🥴😂 piatunio 😂

reklama
A co u mnie - byliśmy w ogrodniczym kupić jakieś kolorowe kwiatki i posadzę je jutro na ROD. Tylko ja mam dwie lewe ręce do takich spraw i się zastanawiam ile z tych roślin uśmiercę 😅 ale pan w sklepie mi doradził jakieś wytrzymałe.
Teraz główkuję jak to posadzić żeby miało ręce i nogi, plus rozważam czy trzeba np nasypać jakiejś kupnej ziemii w miejscu posadzenia kwiatków 🤔 i będę szukać jakiejś apki która mi poda porady na moje roślinki :p

Nie kojarzę ale po opisie bym chętnie obejrzała :D

O aż mi się przypomniało, że to przecież u nich robiłam badanie Nifty w pierwszej ciąży. Dla tych co nie wiedzą - to badanie genetyczne płodu wykonywane z krwi matki, wykrywa kilkadziesiąt chorób, określa płeć na 100 procent itp. Koszt jedyne 2500 😅 w każdym razie - ja miałam zespół zanikającego bliźniaka, czyli na pierwszym USG w ciąży był widoczny drugi pęcherzyk ale był za mały i ostatecznie się wchłonął. Jak dzwoniłam się umawiać na badanie to spytałam czy nie musi być zachowany odstęp kilku tygodni od wchłonięcia bo gdzieś mi się obiło o uszy, a pielęgniarka że nie, spoko, mogę przyjść od razu. Na miejscu mnóstwo papierów do podpisania, nawet nie czytałam, pobrali krew, wróciłam do domu, czytam - a tu jak byk że musi minąć 8 tyg od wchłonięcia pęcherzyka. Spanikowałam że wydałam właśnie 2500 zł na badanie które może nic nie wnieść, na szczęście odkręciłam to już bezpośrednio z firmą Nifty. Ale mega słabo bo powinni w wywiadzie takie rzeczy wykluczać a akurat o to nie pytali, a jak ja spytałam to nawet nie wiedzieli że tak jest.
A to na pewno tam nie pójdę 😵
Takie akcje 🤦‍♀️

Tego przyrostu się bałam bardziej niż pierwszej bety, ale udało się 🥹

Dzięki dziewczyny za wszystko! Wiedzę, doświadczenia i miłe słowa ❤️

Załączniki

• 5E82BE6A-B5E6-4004-BFAA-DA3CC96704B6.jpeg
    5E82BE6A-B5E6-4004-BFAA-DA3CC96704B6.jpeg
    95,4 KB · Wyświetleń: 124
Apropo odpuszczania to mnie jeden lekarz też powiedział, że zdecydowanie zaleca wyluzowanie, seks jak jest ochota, nie na dzwonek… Może powinnam go była wtedy posłuchać i już dawno byłabym w ciąży?
Głupota…U nas był seks na dzwonek. Co dwa dni.
Jakoś jeszcze się kulamy.

Także ten doktor racji nie ma, na dzwonek też się da zajść.

reklama
Do góry