reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
czyli w sumie taniej niż w Pl :)
Ja widzialam w Krakowie za 12 tys z groszem. Oczywiście to jest bez leków po transferze. A w Gyncentrum mają jakiś pakiet 6 transferow za 23 tyś z jakąś gwarancja w przypadku braku ciąży ze zwrotem jakiejś części środków, ale w to się już nie wczytywałam. @hachette ostatnio podawała, że cała procedurą u nich wyszła około 15 tys jeśli nic nie przekręciłam.

Ja widzialam w Krakowie za 12 tys z groszem. Oczywiście to jest bez leków po transferze. A w Gyncentrum mają jakiś pakiet 6 transferow za 23 tyś z jakąś gwarancja w przypadku braku ciąży ze zwrotem jakiejś części środków, ale w to się już nie wczytywałam. @hachette ostatnio podawała, że cała procedurą u nich wyszła około 15 tys jeśli nic nie przekręciłam.
Poczytaj sobie opinie na Google o krakowskim gynocentrum. Mnie odrzuciły...

czyli w sumie taniej niż w Pl :)
Tak, jeszcze nie przeliczając bardziej się opłaca to jakieś 4 miechy moich wypłat, a w sumie moje wypłaty zawsze idą na remont albo costam, a z męża wypłaty żyjemy i na bieżąco wszystko kupujemy, także finansowo jak zepnie się dupe to kilka miechów oszczędzania, a w pl ... nie wyobrazam sobie przed jakim dylematem stoją ludzie borykający się z niepłodnością😧

ja nigdy się nie zagłębiałam w to ale z tego co dziewczyny pisały to zawsze do tego trzeba dorzucić wizyty, dojazdy, badania (które mają ważność) itp więc po podliczeniu wychodzi dużo, dużo więcej.

A 6 tyś brzmi fajnie bo wiadomo jak ktoś żyje za granicą to przecież nie przelicza :)

Nie wiem czy widziałaś, ale pisałam Ci o tym maslanie sodu. U nas to się nazywa Debutir 🙂
Ja dostałam go po leczeniu sterydami. Taka kuracja miesieczna mega pomogła bo czasami naprawdę nie szło klocka przez 2 tygodnie zrobić.
Obczaję na aptekach online , czy da radę to ogarnąć, to nie Polska niestety nie wyjdę do apteki i nie kupię. Ale zamowie na pewno jak się da, bo to na prawde problem jak wszystko stoi w kichach i brzuch wywali a lipa jak na kibel się siedzie...
Jeszcze zasrana poczta strajkuje na paczki do tygodnia czeka się półtora miecha🤷‍♀️

ja nigdy się nie zagłębiałam w to ale z tego co dziewczyny pisały to zawsze do tego trzeba dorzucić wizyty, dojazdy, badania (które mają ważność) itp więc po podliczeniu wychodzi dużo, dużo więcej.

A 6 tyś brzmi fajnie bo wiadomo jak ktoś żyje za granicą to przecież nie przelicza :)
No, ale to za granicą pewnie też nie jest full pakiet tylko plus wizyty i leki.

reklama
Do góry