reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Muszę się Wam pochwalić, że mój mąż w końcu idzie na badania nasienia 🙈 w pewnym momencie przestałam o to cisnąć i chyba musiał sam do tego dojrzeć… Planuje iść w poniedziałek, ciekawe czy faktycznie dojdzie 😁 Ja póki co zrobiłam tylko podstawowe badania, TSH u mnie to 2,45 - wiem, że do starań najlepiej jeszcze zejść, ale taka wartość sama w sobie raczej nie powinna wpływać aż tak na brak cionsza? Teraz pozostanie czekać na wyniki męża… Ale to już ciąg dalszy będzie na kwietniowym wątku 🙈
nie, tsh 2, 5 podobno jest ok do starań. Albo inaczej: moje wyniki oglądało 2 "standardowych" ginów i moja prowadząca w klinice niepłodności, mam właśnie ok. 2,5 i wszyscy mówili, że TSH jest ok. Trochę inaczej jest w sytuacji, gdy się podchodzi do stymulacji, bo niektóre leki podbijają TSH - wtedy przed stymulacją takie 2,5 się zbija

reklama
nie, tsh 2, 5 podobno jest ok do starań. Albo inaczej: moje wyniki oglądało 2 "standardowych" ginów i moja prowadząca w klinice niepłodności, mam właśnie ok. 2,5 i wszyscy mówili, że TSH jest ok. Trochę inaczej jest w sytuacji, gdy się podchodzi do stymulacji, bo niektóre leki podbijają TSH - wtedy przed stymulacją takie 2,5 się zbija
Rozumiem, dzięki za info! ☺️

Ja objawy pms mam już parę dni po owulacji, myślę, że to indywidualne.
A jajniki czuje przed owulacją, aż do samego okresu.
Ja mam tak w każdym cyklu, mniej więcej tydzień przed miesiączką a czasem nawet półtora tygodnia obrzmienie i ból piersi, wahania nastroju, bóle głowy i czasami lekkie skurcze w podbrzuszu
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. To jedne z moich pierwszych cykli bez antykoncepcji wiec można powiedzieć, że na nowo uczę się siebie.

Hej dziewczyny jak tam ? Mnie od wczoraj jakieś choróbsko dopadło gardło i mogdały bolą 😑 Zrobiłam ten test combo i wydaje mi się że jest delikatna kreska przy grypie typu B. 😑 Jutro rano zrobię kolejny żeby w razie co nie iść i nie kaszleć na ludzi w pracy. Ah te cienie 😅

dzban kompletny, wstawia filmy jak jego żona w ciąży płacze w depresji gdy on ją zdradza z sąsiadka i jeszcze nazywa ją chora psychicznie a 5 minut później gdy zasypuje go lawina komentarzy, usuwa i mówi że niby "zhakowano" mu konto. I cudownie po 5 minutach odzyskał dostęp

Tak mi ciśnienie podniosła ta sytuacja że tylko czekałam aż mąż oczy otworzy by mu opowiedzieć 😤
Znalazłam te filmiki na tiktoku. I to, że on je opublikował to świństwo, te zdjęcia i komentarz, że żaden normalny facet by tego nie wytrzymał i to za dużo, to tez słabe.
Ale z drugiej strony ona na tych nagraniach tez źle wyglada. Co najmniej jakby była w jakiejś manii.

Zaczynam żałować, że nigdy tabletek nie brałam. Ja nawet nie wiem jak to jest żyć bez tych dolegliwości co miesiąc 🤣🤣
Ja akurat byłam na implancie. Ma to swoje plusy, ale po odstawieniu tez widzę minusy jakie powodował. Np mocno obniżone libido, problemy z cerą.
Tabletek przez tyle lat bym nie zdecydowała się przyjmować. Jednak szkoda mi było żołądka i wątroby.

reklama
Muszę się Wam pochwalić, że mój mąż w końcu idzie na badania nasienia 🙈 w pewnym momencie przestałam o to cisnąć i chyba musiał sam do tego dojrzeć… Planuje iść w poniedziałek, ciekawe czy faktycznie dojdzie 😁 Ja póki co zrobiłam tylko podstawowe badania, TSH u mnie to 2,45 - wiem, że do starań najlepiej jeszcze zejść, ale taka wartość sama w sobie raczej nie powinna wpływać aż tak na brak cionsza? Teraz pozostanie czekać na wyniki męża… Ale to już ciąg dalszy będzie na kwietniowym wątku 🙈
Nie wiem jak u Was w labie, ale u nas trzeba się na badanie nasienia umówić wcześniej.

Do góry