reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Cześć dziewczyny! Dobrego dnia dla Was wszystkich. Już czwartek wiec weekend za rogiem.
Chociaż ja mam dzisiaj tyle pracy, że na złość będzie za szybko czas leciał.
A jeszcze zwlec z łóżka się nie mogłam, bo dopadł mnie przedokresowy ból głowy.
Co do objawów przed okresem, czy wg Was 5-7DPO ból podbrzusza jest OK? Czy należy to skonsultować z lekarzem? Wydaje mi się, że na objawy pms to trochę za wcześnie.

reklama
Nie ma to znaczenia. Moja ostatnia ciąża: w owulację złapałam infekcję (wiadomo sexu już nie było), ale 3 dni przed owulacją był. Dostałam leki, które brałam do samego terminu miesiączki, która już się nie pojawiła.
Infekcje mogą pojawiać się przy staraniach ze względu na częste współżycie. Mój ginekolog twierdzi, że to bardzo częste.
U mnie pomaga zapobiegawczo codziennie dawka 100% soku z żurawiny. Wyciskam sama lub kupuje gotowca. Około 30zl za butelkę 450ml. Ale dosłownie kieliszek soku i dopełnione wodą. Małymi łyczkami 😉

Rzadko interesuje mnie życie "celebrytów" ale muszę bo się udusze - czy któraś z Was wie o dramacie między antkiem królikowskim a Asia Opozda i widziała co ten dzban wczoraj naodwalal na insta? Aż się wszystko we mnie gotuje! Gdybym tylko mogla to sama bym mu przywaliła, mam nadzieję że nigdy nie dostanie już żadnego zlecenia

Jeśli chodzi o probiotyki. Ja cały czas biorę doustnie Trivagin. W ciąży z córką też brałam i nie miałam żadnej infekcji przez całą ciążę.

Tu chodzi o infekcje grzybiczą, a nie zapalenie układu moczowego ;-)
No tak rozumiem, natomiast sok z żurawiny zawiera dużo witaminy c. Zakwasza to mocz. Dając niekorzystne warunki do namnażania drobnoustrojów. Dodatkowo regularne picie wody zapewnia im regularne opłukiwanie więc wypłukiwanie ewentualnych drobnoustrojów. 😉

reklama
Rzadko interesuje mnie życie "celebrytów" ale muszę bo się udusze - czy któraś z Was wie o dramacie między antkiem królikowskim a Asia Opozda i widziała co ten dzban wczoraj naodwalal na insta? Aż się wszystko we mnie gotuje! Gdybym tylko mogla to sama bym mu przywaliła, mam nadzieję że nigdy nie dostanie już żadnego zlecenia
Niestety nie widziałam, czytałam tylko teraz instastory Opozdy. Ale pewnie natknę się na nagraną relacje i o jakie materiały chodziły.
Królikowski to… szkoda słów nawet. Nie wierze w tą jego bajeczkę o zhakowaniu konta.

Do góry