reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Chorób cywilizacyjnych niestety będzie coraz więcej.

Apropo usg to my, babki, jakoś się pilnujemy (tak mi się wydaje) z usg piersi. A Wasi faceci robią usg jajek? Ja mojego regularnie wywalam (początkowo się buntował, ale teraz grzecznie raz w roku chodzi) od czasu jak wśród znajomych dwudziestoparolatków było kilka zachorowań w tym takie, które zakończyło się zgonem.

No ja w ogole jestem przewrażliwiona do ginekologa zawsze częściej chodzilam.
A na usg piersi poszlam w najgorszym możliwym momencie chyba jakos tydzien po owu (i cos tak hormonalnego zobaczyl) i tylko musiałam sie wystraszyć.
Ja mojego chcę wysłać wlasnie. Byl kilka lat temu u urologa, ale czas pojsc znowu 🙂

reklama

Apropo usg to my, babki, jakoś się pilnujemy (tak mi się wydaje) z usg piersi. A Wasi faceci robią usg jajek? Ja mojego regularnie wywalam (początkowo się buntował, ale teraz grzecznie raz w roku chodzi) od czasu jak wśród znajomych dwudziestoparolatków było kilka zachorowań w tym takie, które zakończyło się zgonem.
Mój niby dba o siebie, ale z bardziej inwazyjnymi (według niego inwazyjnymi) badaniami ma problem- na kolono zbiera się już ponad rok😞.

No ja w ogole jestem przewrażliwiona do ginekologa zawsze częściej chodzilam.
A na usg piersi poszlam w najgorszym możliwym momencie chyba jakos tydzien po owu (i cos tak hormonalnego zobaczyl) i tylko musiałam sie wystraszyć.
Ja mojego chcę wysłać wlasnie. Byl kilka lat temu u urologa, ale czas pojsc znowu 🙂
Ja tylko jestem wściekła na lekarkę, do której poprzednio mój trafił. Na wejściu zapytała co mu dolega. Jak powiedział, że nic i przychodzi kontrolnie to bardzo się zdziwiła i mu powiedziała, że tak to mało kto przychodzi a już na pewno nie w tym wieku. Jak my mamy wcześnie wykrywać nowotwory z takim podejściem lekarzy?

Ja tylko jestem wściekła na lekarkę, do której poprzednio mój trafił. Na wejściu zapytała co mu dolega. Jak powiedział, że nic i przychodzi kontrolnie to bardzo się zdziwiła i mu powiedziała, że tak to mało kto przychodzi a już na pewno nie w tym wieku. Jak my mamy wcześnie wykrywać nowotwory z takim podejściem lekarzy?

No to jakis kijowy lekarz.....ale mają takie podejścia niestety :(
A myślicie ze hormony mają wpływ na piersi? W sensie jak bylam po zastrzyku tydzien i tych gonadotropinach i zobaczył jakies zraziki i mówił, ze to raczej hormonalne

Ja mojego musiałam zmusić żeby poszedł po raz pierwszy, akurat była jakaś taka akcja że wykonywali badania w mobilnym punkcie w centrum handlowym. Przeżywał jakby tam musiał niewiadomo co zrobić 😅

No to jakis kijowy lekarz.....ale mają takie podejścia niestety :(
A myślicie ze hormony mają wpływ na piersi? W sensie jak bylam po zastrzyku tydzien i tych gonadotropinach i zobaczył jakies zraziki i mówił, ze to raczej hormonalne
Niestety, nie mam pojęcia.

reklama
Do góry