reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
aa, rozumiem czyli normalnie na zwykłej kontrolnej wizycie mogę poprosić o sprawdzenie nie muszę umawiać się specjalnie na to konkretne badanie?
Jeśli idziesz do lekarza, który na wizycie robi usg dopochwowe, to zagadnij go, czy są jakieś pęcherzyki, czy może widać pęcherzyk dominujący i (jeśli nie dostajesz opisu) zapamiętaj ile miał mm. Jak lekarz powie, że widzi dominujący, to zapytaj, kiedy spodziewać się owulacji.
Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz, ale tu dziewczyny pisały, że w niektórych pakietach, na wizycie u ginekologa nie robi się standardowo usg.

no dobra ale skąd wiesz czy pik był w nocy 10dc czy np rano 11dc? I skąd wiesz, że 11dc na pewno pękł pęcherzyk a nie na przykład w nocy między 11/12dc? Myślę, że nikt nie zna dokładnej godziny owulacji. Ale ok.
I tak jak najbardziej można zajść w ciążę i tydzień przed owulacją bo plemniki mogą tyle przeżyć. Ale żaden test ciążowy nie wykryje ciąży 4 dni po owulacji.
Oczywiście. Natomiast też kierowałam się obserwacją moją czyli śluz, odczucie ogólnie w okolicach jajnika itd. No i to wszystko miałam w 11 dc. No i ta temp. Nie mam teraz foto, ale tutaj nawet, jak pokazywałam, to same mi obstawiały kobietki, ze 11dc. Kolejna rzecz, też ja miałam krótkie cykle 24-26 dniowe, a nawet 23 dniowe, jak i rzadko było 28, ogólnie tak 25 dniowe średnio.

Nie chodzi teraz mi o to, żeby coś udowadniać itd. Wręcz przeciwnie, bo i prawda taka, ze monitoring dałby większą rację niż moja obserwacja. Natomiast śmiem jednak twierdzić, ze owu nie tylko jest od piku dalej niż sam on pokazuje. Tak samo seks nie musi być tylko przed samą, jak i w owu, żeby doszło do zapłodnienia.

Już zmykam, kciuki kobietki &&& :)

Cześć wszystkim!
Przepraszam za opóźnienia, ale wczoraj miałam koszmarnie utrudniony dzień...
Więc na dzień dzisiejszy u mnie pozytyw, beta przyrastająca prawidłowo, wczoraj było ponad 2600.
@pluto_nova możesz mi wpisać cokolwiek co tam oznacza pozytyw, ale wiecie, wg mojego systemu myślenia, to jest jeszcze lata świetlne od konkretów w postaci 🍼 ;-)
Nie ujawniałam się wcześniej, bo miałam po drodze plamienia i wolałam najpierw sprawdzić, czy nic się nie stało - na szczęście jest wszystko w porządku. Na ten moment oczywiście :-)

Oczywiście. Natomiast też kierowałam się obserwacją moją czyli śluz, odczucie ogólnie w okolicach jajnika itd. No i to wszystko miałam w 11 dc. No i ta temp. Nie mam teraz foto, ale tutaj nawet, jak pokazywałam, to same mi obstawiały kobietki, ze 11dc. Kolejna rzecz, też ja miałam krótkie cykle 24-26 dniowe, a nawet 23 dniowe, jak i rzadko było 28, ogólnie tak 25 dniowe średnio.

Nie chodzi teraz mi o to, żeby coś udowadniać itd. Wręcz przeciwnie, bo i prawda taka, ze monitoring dałby większą rację niż moja obserwacja. Natomiast śmiem jednak twierdzić, ze owu nie tylko jest od piku dalej niż sam on pokazuje. Tak samo seks nie musi być tylko przed samą, jak i w owu, żeby doszło do zapłodnienia.

Już zmykam, kciuki kobietki &&& :)
ale ja to wszystko wiem. Wiem również, że może być pik i śluz a owulacji nie być. Różne są przypadki i uważam, że żadna metoda nie daje 100%pewności a już teoria, żeby w owulację wyłapać hormon bhcg a w terminie miesiączki robić testy owu jest dla mnie śmieszna.

Jeśli idziesz do lekarza, który na wizycie robi usg dopochwowe, to zagadnij go, czy są jakieś pęcherzyki, czy może widać pęcherzyk dominujący i (jeśli nie dostajesz opisu) zapamiętaj ile miał mm. Jak lekarz powie, że widzi dominujący, to zapytaj, kiedy spodziewać się owulacji.
Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz, ale tu dziewczyny pisały, że w niektórych pakietach, na wizycie u ginekologa nie robi się standardowo usg.
zmieniłam lekarza niedawno, w styczniu była moja pierwsza wizyta u niego i było robione usg.
Ale jeszcze nie wiedziałam o istnieniu takiego fajnego forum i nie dopytałam o te pęcherzyki 🫢😁

Ogolnie dziwne jesteście. Mojr siki, testy i
Właśnie zrobilam tak jak pisalam, ze zrobię 24.03 progesteron i się upewnie, czy bezowulacyjny. To, ze siknelam to nic a ze wyszlo co wyszlo, to i powstał szum. Gdyby byl czysty, nid byloby tu o tym tematu🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
my dziwne? 😅 To my wiele razy cię namawialiśmy na lekarza bo możesz mieć torbiel, bo jesteś po Cp, bo masz dziwne plamienia, bo masz jeden jajnik i mogą być zawirowania. Ale to ty wolisz sikać i wkręcać nam, że to cienie ciążowe.

P. S nie wszystko co osikane trzeba wrzucać na wątek. Zresztą kiedys się przyznałaś, że źle robiłaś testy ciążowe 🤷🏻‍♀️

reklama
Cześć wszystkim!
Przepraszam za opóźnienia, ale wczoraj miałam koszmarnie utrudniony dzień...
Więc na dzień dzisiejszy u mnie pozytyw, beta przyrastająca prawidłowo, wczoraj było ponad 2600.
@pluto_nova możesz mi wpisać cokolwiek co tam oznacza pozytyw, ale wiecie, wg mojego systemu myślenia, to jest jeszcze lata świetlne od konkretów w postaci 🍼 ;-)
Nie ujawniałam się wcześniej, bo miałam po drodze plamienia i wolałam najpierw sprawdzić, czy nic się nie stało - na szczęście jest wszystko w porządku. Na ten moment oczywiście :-)
trzymam kciuki najmocniej jak się da ❤️

Do góry