reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Widać dni i godziny na testach. Wręcz uważałam, że to nie możliwe, żeby się udało...
no dobra ale skąd wiesz czy pik był w nocy 10dc czy np rano 11dc? I skąd wiesz, że 11dc na pewno pękł pęcherzyk a nie na przykład w nocy między 11/12dc? Myślę, że nikt nie zna dokładnej godziny owulacji. Ale ok.
I tak jak najbardziej można zajść w ciążę i tydzień przed owulacją bo plemniki mogą tyle przeżyć. Ale żaden test ciążowy nie wykryje ciąży 4 dni po owulacji.

Przepraszam, że się wtrącę. Wręcz nie powinnam tu w ogóle pisać. Zaglądam tutaj, bo pewnym osobom kibicuję cały czas po cichu.

Chcę zdementować to, że po piku trzeba czekać na owu, gdyż ja jestem przypadkiem takim, że pik u mnie oznaczał dzień, moment owulacji. Dodaję tutaj moje testy, gdzie 11dc to był pik (temp. rowniez wskazywala, ale na telefonie nie mam foto, wiec teraz nie wkleje), a seks 2 razy był tylko w 7dc. Dzisiaj jestem w 31tc. Tak więc pik może oznaczać, że owu jest tuż tuż, jak nie już, albo będzie w granicach 2 dni.

I też teoria taka, że nie trzeba tuż przed lub w samą owu, żeby była ciąża. U mnie, jak widać, bylo kilka dni przed owu.
Są różne przypadki, gdzie nie wrzuca się wszystkich do jednego worka.

Kciuki dla Was, mniej spin, bo po co to. Każda chce tu osiągnąć ten sam cel, wspierajcie się, a nie kłóćcie :)

Edit. Zapomniałam o totce i nick mój wcześniej to Muszkietery, może ktoś pamięta;)
A to u mnie w drugą stronę, szczęśliwy traf był na drugi dzień po piku. Pik wyłapany 08.03 po południu (koło 17) a próba (udana) dopiero na drugi dzień koło 13-14

No nie wytrzymam.
Ani testy owulacyjne, ani testy ciążowe nie są wyrocznią.
Sikacie na papier którego produkcja kosztuje kilka groszy i zwijają go małe chiński rączki po drugiej stronie globu.
Czy można mieć pik po owulacji? Można. Czy można mieć 72 godziny przed? Można. Czy można nie mieć piku, a mieć owulacje? Można. Czy można mieć pik a nie mieć owulacji?
Można.
A dlaczego?
A no dlatego, że testy się zwyczajnie mogą mylić!
Są super kierunkowskazem, ale nie prawdą objawioną. Dlatego wszytkie rozsądne staraczki mówią rób testy, ale sprawdzaj na monitoringu jak działają u Ciebie.
Nie dorabiajcie ideologii z piekła rodem.
Później na forum roi się od trolli bo ktoś gdzieś w necie przeczytał bzdurę.
Tyle tu mądrych, doświadczonych i przebadanych staraczek, czasem warto posłuchać ich wiedzy bo poświeciły masę czasu, pieniędzy i zdrowia na wizyty u lekarzy.
Idźcie i rozmnażajcie się w pokoju!
😂😍

@Owulacja, nie masz czkawki przypadkiem? 😇😂
no dobra ale skąd wiesz czy pik był w nocy 10dc czy np rano 11dc? I skąd wiesz, że 11dc na pewno pękł pęcherzyk a nie na przykład w nocy między 11/12dc? Myślę, że nikt nie zna dokładnej godziny owulacji. Ale ok.
I tak jak najbardziej można zajść w ciążę i tydzień przed owulacją bo plemniki mogą tyle przeżyć. Ale żaden test ciążowy nie wykryje ciąży 4 dni po owulacji.

Jak wyglada monitoring? Którego dnia cyklu należy się zgłosić i ile razy iść?
Mam wizytę kontrolną 13 kwietnia u ginekologa wtedy to będzie 12 dc czy wtedy może mi to badanie wykonać czy będzie za późno?

reklama
Jak wyglada monitoring? Którego dnia cyklu należy się zgłosić i ile razy iść?
Mam wizytę kontrolną 13 kwietnia u ginekologa wtedy to będzie 12 dc czy wtedy może mi to badanie wykonać czy będzie za późno?
Wtedy już coś powinni być widać, jak wyglądają pecherzyki i który może być dominujący :)

Do góry