reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Dziewczyny, która jest w czasie owulacji i potwierdzi lub zaprzeczy tej teorii? Bo być może, to przyczyna moich cienio-kresek dziś?
To post dziewczyny i jej test.
Gdzieś czytałam w necie, że beta HCG jest w 80% podobna do lh, może dlatego dziewczynom w ciąży wychodzą pozytywne testy owulacyjne. A czy działa to w drugą stronę, to nie wiem, pewnie jest to też związane ze stężeniem tych hormonów.

Cześć i czołem z rana! NEGATYWNY
Niestety temperatura znowu trochę w dół, ciąży ani owulacji tu raczej nie było i nie będzie. Skoro mi kolejny owulacyjny wyszedł na dniach, prawdopodobnie test hcg misiał coś wyłapać i stąd wybarwienie jego. Innej opcji nie ma. Niestety temperatury zaprzeczają ciąży z piku z dn 16.03 i test dzis negatywny a wczoraj jeszcze na wieczor zrobilam trzeci 🤣🤣🤣. Miło było usmiechnąć się do tej nadziei, chociaz rozsądek kazał spojrzeć na temperatury. Miałam nadzieję, ze dziś skoczy pod sufit.

Załączniki

• 20230323_224705.jpg
    20230323_224705.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 119
  • Screenshot_20230324-063040_OvuFriend.jpg
    Screenshot_20230324-063040_OvuFriend.jpg
    126,3 KB · Wyświetleń: 114
  • 20230324_055046.jpg
    20230324_055046.jpg
    608,1 KB · Wyświetleń: 115
Cześć i czołem z rana! NEGATYWNY
Niestety temperatura znowu trochę w dół, ciąży ani owulacji tu raczej nie było i nie będzie. Skoro mi kolejny owulacyjny wyszedł na dniach, prawdopodobnie test hcg misiał coś wyłapać i stąd wybarwienie jego. Innej opcji nie ma. Niestety temperatury zaprzeczają ciąży z piku z dn 16.03 i test dzis negatywny a wczoraj jeszcze na wieczor zrobilam trzeci 🤣🤣🤣. Miło było usmiechnąć się do tej nadziei, chociaz rozsądek kazał spojrzeć na temperatury. Miałam nadzieję, ze dziś skoczy pod sufit.
Nie rób wkoło testów jednej firmy tylko jak coś się wydaje drugą kreską to dla potwierdzenia tej kreski weź jakiś inny. Spróbuj może tych z Action 😏😏😏

Nie rób wkoło testów jednej firmy tylko jak coś się wydaje drugą kreską to dla potwierdzenia tej kreski weź jakiś inny. Spróbuj może tych z Action 😏😏😏
W następnym cyklu tak zrobię. Właśnie za bardzo polegałam na pinkach a warto zrobić inny. U mnie ten cykl jest zwariowany, raczej bezowulacyjny, chociaz po piku 16.03-17.03 były te dwa skoki o 0,5 ale potem tak nisko, że aż dziwnie. Nie wiem czy robić dziś ten prog, widać, że niski, skoro temperatura 36.40 mialam z kreską z wczoraj dziś z betą zrobić, ale nie ma to dziś sensu.

Dziewczyny, która jest w czasie owulacji i potwierdzi lub zaprzeczy tej teorii? Bo być może, to przyczyna moich cienio-kresek dziś?
To post dziewczyny i jej test.
Mojej koleżance wychodził pozytywny test ciazowy a bhcg miała negatywną, okazało się, ze ma dużą torbiel na jajniku i z jakiegoś powodu najprawdopodobniej ona powodowała cienie na testach. Nie zapomnijmy, ze testy ciążowe to nadal tylko kawałek papierka i plastiku, żadne rzetelne narzędzie diagnostyczne :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry