reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Z takim niskim amh to pewnie poronienie z tego właśnie powodu?
Mylę, że raczej nie. Pierwszą ciążę dużo wcześniej straciłam na tym samym etapie - dokładnie 6+2.
Teraz wyszła mi taka nieprawidłowość: MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny i to mógł być powód.
Chociaż nigdy nie wiadomo. AMH mam prawidłowe ze względu na wiek.
Z drugiej strony AMH nie jest wyznacznikiem, bo o ciążę którą straciliśmy staraliśmy się 6 cykli.

pytam bo się uczę - dlaczego niskie amh miało by wpływać na poronienie? Samo amh nie decyduje o jakości jajeczek chyba
Jeden lekarz mówił mi, że niskie amh może zwiększyć ryzyko poronienia, nie czytałam o tym, bo nie chcę się nakręcać, ale wydaje mi się, że właśnie amh to raczej parametr ilościowy, nie jakościowy, wczoraj też słuchałam na ten temat podcastu lekarza z Bociana i mówił to co słyszałam już kilka razy- lepszą sytuacje ma na przykład kobieta w wieku 25 lat z amh 0,50 niż mająca lat 40 z amh 2,5.

Jeden lekarz mówił mi, że niskie amh może zwiększyć ryzyko poronienia, nie czytałam o tym, bo nie chcę się nakręcać, ale wydaje mi się, że właśnie amh to raczej parametr ilościowy, nie jakościowy, wczoraj też słuchałam na ten temat podcastu lekarza z Bociana i mówił to co słyszałam już kilka razy- lepszą sytuacje ma na przykład kobieta w wieku 25 lat z amh 0,50 niż mająca lat 40 z amh 2,5.
no właśnie to samo słyszałam! Choć ja akurat juz trochę stara więc czy amh niskie czy wysokie to i tak sytuacja nie jest zbyt dobra 😂

Mylę, że raczej nie. Pierwszą ciążę dużo wcześniej straciłam na tym samym etapie - dokładnie 6+2.
Teraz wyszła mi taka nieprawidłowość: MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny i to mógł być powód.
Chociaż nigdy nie wiadomo. AMH mam prawidłowe ze względu na wiek.
Z drugiej strony AMH nie jest wyznacznikiem, bo o ciążę którą straciliśmy staraliśmy się 6 cykli.
6 cykli, czyli masz na myśli, że udało się szybko?

reklama
tylko mu pewnie chodziło nie o amh a o całokształt, bo kobiety ok 40 mogą mieć więcej innych dolegliwości niż młoda dziewczyna

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry