reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

ja bym pomyślała o głębszej diagnostyce. Męża do lekarza z tymi jego nieprawidłowościami, a Ciebie do jakiegoś gina od niepłodności. U Was już minął rok starań, u Ciebie z tego co pamiętam to wszystko poza prolaktyną ok, a i ta już się w miarę ogarnęła. Myślę, że warto pójść dalej, może drożność? Ja mogę potwierdzić, że lekarz prywatnie może wystawić skierowanie na NFZ. Ja dostałam z Bociana skierowanie na histero do szpitala. Wczoraj zadzwoniłam do szpitala, akurat byłam w 2dc, to mam przyjść w poniedziałek na kwalifikacje do badania, a we wt lub czw prawdopodobnie będzie badanie - więc da się też ekspresowo, nie trzeba czekać miesiącami, pewnie z drożnością może być podobnie
Tak właśnie chce zrobić drożność. Z Luxmedu mi nikt nie wystawi skierowania bo się tłumaczą, że to nie jest placówka do leczenia niepłodności i wysylaja do kliniki. Mam termin na koniec kwietnia do gina na NFZ, który mówił, że wystawi po badaniu nasienia.
Boje się tej immunologii ze względu na moje liczne alergie i AZS. Tylko nie wiem co tu zbadać

reklama
@kicikocia miała takie przeboje w poprzednim cyklu z cieniami i dupokreskami, że dla jej dobra i zdrowia psychicznego nie ma co się wpatrywać w jej testy w poszukiwaniu cienia :) ma dziewczyna rację, że po przeżyciach z poprzedniego testowania się nie wpatruje i czeka na coś widocznego gołym okiem, bez przyglądania się :)
Ale ja ją widzę bez wpatrywania się 😜

a no to dobrze. Ja też mam dość wczesne owulacje, bo raczej w 11dc, zdążyło się też w 10dc (w 9dc miałam już 20mm pęcherzyki) i w sumie nic lekarze na to nie mówili - jedynym problemem było to, że u mnie endo nie nadąża.
Nie wiem jakie suple bierzesz, ale u mnie chyba mogą mieć wpływ na przyspieszenie, bo w tym cyklu nie chciało mi się brać i miałam owu prawdopodobnie dopiero 12dc
Biorę tylko acard w sumie drugi miesiąc i prenatal uno, nic więcej. A czy Ty kochana wstajesz jeszcze o 6? 😁

Tak właśnie chce zrobić drożność. Z Luxmedu mi nikt nie wystawi skierowania bo się tłumaczą, że to nie jest placówka do leczenia niepłodności i wysylaja do kliniki. Mam termin na koniec kwietnia do gina na NFZ, który mówił, że wystawi po badaniu nasienia.
Boje się tej immunologii ze względu na moje liczne alergie i AZS. Tylko nie wiem co tu zbadać
ja (ja, moja prywatna opinia, opinia laika, nic nie narzucam) nie wchodziłabym sama w badania z immunologii, bo tego jest tyle... No i też kosztują swoje. Chyba bym wtedy poszła do jakiegoś immunologa od niepłodności (nie musi być od razu taki, do którego się czeka pół roku i kosztuje 500 zł wizyta), żeby dobrał odpowiednie badania, zrobila co on kazał i wtedy kombinowała co dalej

@Brownie1992 ja też jestem w takim zawieszeniu jak Ty. Jeśli wyjdą mi niedrożne jajowody to prawdopodobnie mamy przyczynę. Jeśli wyjdą drożne to znowu będziemy z mężem w punkcie wyjścia, bo pozornie patrzeć mamy dobre warunki na cionsza. Ludzie mają więcej utrudnień i się udaje.

a kiedy masz drożność?
Mam nadzieję że w kwietniu. Jak dostanę okres mam się zgłosić do mojej gin i ona albo mi powie, że mam się szykowac na któryś kwiecień, albo powie że dopiero maj. Ogólnie ze zrobieniem drożności mi nie po drodze, robię ją od grudnia😛 najpierw jedna gin ze mną zwlekała, bo albo sprzęt się psuje, albo nie ma miejsca, bo takie obłożenie. Poszłam do drugiej i mam nadzieję, że się uda w końcu 🥲 mój mąż tak jak mówił wcześniej, że to znak od niebios, że nie muszę robić, bo zajdę bez tego, tak teraz przebiera nogami z niecierpliwością, kiedy w końcu mi zrobią te badanie, bo czas leci 😃💆

reklama
ja (ja, moja prywatna opinia, opinia laika, nic nie narzucam) nie wchodziłabym sama w badania z immunologii, bo tego jest tyle... No i też kosztują swoje. Chyba bym wtedy poszła do jakiegoś immunologa od niepłodności (nie musi być od razu taki, do którego się czeka pół roku i kosztuje 500 zł wizyta), żeby dobrał odpowiednie badania, zrobila co on kazał i wtedy kombinowała co dalej
Właśnie chciałam iść z czymś konkretnym już.
Ale faktycznie tego jest tak dużo i dla mnie na razie to czarna magia.
Chyba, że bardziej doświadczone dziewczyny doradza co bym mogła zbadać ?
Na razie patrzyłam na znanym lekarzy to z twarzy nikt do mnie nie przemówił 😅

Do góry