reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Biało. W tym cyklu obiecałam sobie nie rozbierać testów, nie szukać cieni pod światło. Tutaj i tak nie ma czego szukać. Ale mi się zwyczajnie 23.03 podobał 😜 To dopiero 10/11 dpo. Teoretycznie wszystko się może jeszcze zdażyć. Chociaż jakoś tym razem nawet nadziei nie mam 😒
Kurcze, ja na tym plastikowym widzę lekką druga kreskę 🤔

No bezsensu, ale co zrobić.😭😭
Nie wiem czy próbować dalej czy bawić się w jakąś głębsza diagnostykę. Może coś z immunologii powinnam zbadać. Nie wiem.
Czuję comiesięczny spadek formy 😔
ja bym pomyślała o głębszej diagnostyce. Męża do lekarza z tymi jego nieprawidłowościami, a Ciebie do jakiegoś gina od niepłodności. U Was już minął rok starań, u Ciebie z tego co pamiętam to wszystko poza prolaktyną ok, a i ta już się w miarę ogarnęła. Myślę, że warto pójść dalej, może drożność? Ja mogę potwierdzić, że lekarz prywatnie może wystawić skierowanie na NFZ. Ja dostałam z Bociana skierowanie na histero do szpitala. Wczoraj zadzwoniłam do szpitala, akurat byłam w 2dc, to mam przyjść w poniedziałek na kwalifikacje do badania, a we wt lub czw prawdopodobnie będzie badanie - więc da się też ekspresowo, nie trzeba czekać miesiącami, pewnie z drożnością może być podobnie

A ja chyba jednak zapiszę się do gina na jutro na monitoring bo już zaczynam mieć śluz płodny a to dopiero 6dc. 🙈 Dwa miesiące temu owulację miałam w 11dc, w poprzednim miesiącu 10 dc a w tym chyba idę na rekord. 🙄
no to szybciutko masz te owulacje, faktycznie :) a endometrium nadąża?

Kurcze, ja na tym plastikowym widzę lekką druga kreskę 🤔
@kicikocia miała takie przeboje w poprzednim cyklu z cieniami i dupokreskami, że dla jej dobra i zdrowia psychicznego nie ma co się wpatrywać w jej testy w poszukiwaniu cienia :) ma dziewczyna rację, że po przeżyciach z poprzedniego testowania się nie wpatruje i czeka na coś widocznego gołym okiem, bez przyglądania się :)

reklama
Z tego co lekarze mówili na ostatnich dwóch monitoringach to było w porządku 👍
Ale cionsza brak.
a no to dobrze. Ja też mam dość wczesne owulacje, bo raczej w 11dc, zdążyło się też w 10dc (w 9dc miałam już 20mm pęcherzyki) i w sumie nic lekarze na to nie mówili - jedynym problemem było to, że u mnie endo nie nadąża.
Nie wiem jakie suple bierzesz, ale u mnie chyba mogą mieć wpływ na przyspieszenie, bo w tym cyklu nie chciało mi się brać i miałam owu prawdopodobnie dopiero 12dc

Do góry