reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Bo ja już spodziewam się tylko złych opcji 🤣.
Ale nie, zacznę od sono i nie będę kombinować. Z tym, że sono w Łodzi to tylko Salve i prywatne kliniki, więc trzeba zapłacić, trudno.
Niedługo wszystkich lekarzy w województwie odhaczysz 🤣
Pisałam już kiedyś, ze ja miałam drożność na NFZ ze skierowania od lekarki przyjmującej prywatnie i pracującej w czmp w Łodzi. Czekałam chyba półtora tygodnia, żeby iść w odpowiednim dniu cyklu.
Ja robiłam drożność na nfz i nie narzekam. Wszystko przebiegło ok. Bolało w uj ale wiadomo nie od nich zależne a pielęgniarka była przemiła i mnie głaskała po głowie 😅
Mam takie same doświadczenia :) co prawda baby na IP wszystkie do odstrzału ale już na oddziale super położne, miłe, opiekuńcze, troskliwe. Lekarze tak samo ;) nie narzekam na hsg na NFZ, co więcej dostałam nagranie na cd z badania wiec każdy lekarz może sam po obrazie stwierdzić czy i jak przeszedł płyn.

Niedługo wszystkich lekarzy w województwie odhaczysz 🤣
Pisałam już kiedyś, ze ja miałam drożność na NFZ ze skierowania od lekarki przyjmującej prywatnie i pracującej w czmp w Łodzi. Czekałam chyba półtora tygodnia, żeby iść w odpowiednim dniu cyklu.
Ej no, życz mi żeby Skalski był ostatni 😃😋.

kurcze mam spora rozkminke, moze Wy pomozecie 🙏
jutro mam wizyte u endokrynologa, mozliwe ze od razu zrobi mi badanie kontrolne krwi by sprawdzic jak letrox dziala. Wiem ze wspominano tu, ze powinno sie odstawiac suple etc ale czy z lekami na tarczyce tez tak jest? bo troche sie zastanawiam czy nie powinno sie spradzac jaki jest poziom TSH gdy sie bierze leki?

edit: plus bede 6 dni po owulacji, prosic by zbadali tez progesteron czy moze byc ponizej 10 i sie tylko zmartwie?

jutro mam wizyte u endokrynologa, mozliwe ze od razu zrobi mi badanie kontrolne krwi by sprawdzic jak letrox dziala. Wiem ze wspominano tu, ze powinno sie odstawiac suple etc ale czy z lekami na tarczyce tez tak jest? bo troche sie zastanawiam czy nie powinno sie spradzac jaki jest poziom TSH gdy sie bierze leki?
Nie można leków brać w dniu badania. Wcześniej normalnie bierz :)

edit: plus bede 6 dni po owulacji, prosic by zbadali tez progesteron czy moze byc ponizej 10 i sie tylko zmartwie?
Ja przed badaniem dzisiaj TSH nie wzięłam letroxu

na oznaczenie tsh nie ma wpływu czy przyjmiesz lek czy nie, na ft4 nie bierzemy leku

reklama
Dobra to nie biorę i najwyzej założę że na codzien mam TSH trochę nizsze, dzięki ciężarówki ❤️😘

A ten progesteron 6dpo? Lepiej cisnąć czy może być jeszcze trochę nisko?

Do góry