reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A dlaczego odrazu zakładasz, że masz niedrożne? Przecież nie miałaś żadnych zabiegów na macicy, poronień itp. 😉 niedrożne się zdarzają dosyć rzadko u kobiet bez żadnej historii.
Bo ja już spodziewam się tylko złych opcji 🤣.
Ale nie, zacznę od sono i nie będę kombinować. Z tym, że sono w Łodzi to tylko Salve i prywatne kliniki, więc trzeba zapłacić, trudno.

reklama
Mi się trochę nie widzi wydawać tysiaka na Hsg skoro mogę je miec za free. Jak już i tak tyle czasu czekamy to czy ten miesiąc dwa mnie zbawi? No nie sądzę.
Twój wybór- ja np nie ufam lekarzom na NFZ bo robią to taśmowo i byle jak. Moja znajoma miała drożność w szpitalu- napisali, że drożne. Jej lekarz stwierdził, że chciałby powtórzyć HSG u siebie bo według niego na USG nawet widać, że ujścia jajowodów mogą być niedrożne czy cos takiego. I się okazało, że żaden nie jest drożny- różnica miesiąca w badaniach. Później miała laparoskopię która potwierdziła, że ma całkowicie niedrożne jajowody bo dużo w nich zrostów czy coś takiego.

Bo ja już spodziewam się tylko złych opcji 🤣.
Ale nie, zacznę od sono i nie będę kombinować. Z tym, że sono w Łodzi to tylko Salve i prywatne kliniki, więc trzeba zapłacić, trudno.
Plus ejst taki, że płacisz, idziesz i masz zrobione. Nie będziesz musiałą się stresować na izbie przyjęć, denerwować się niemiłymi pielęgniarkami.... zawsze jakiś pozytyw :D

Szukasz w Krakowie? Probuj w poradni ginekologii endokrynologicznej szpitala uniwersyteckiego. Ja byłam z programu to mialam szybko. Ale moja koleżanka byla ze skierowaniem i miala termin w ciągu miesiąca.
Robia sono.
Nie mam jeszcze skierowania w ogóle. Lekarz na Nfz który mi powiedzial ze wystawi skierowanie na drożność po badaniu nasienia dopiero ma termin na koniec kwietnia.
Do programu się nie zapisaliśmy bo mój mąż zdecydował, ze badanie nasienia zrobimy prywatnie. A w ogóle w tym programie jak z terminami ? Są terminy po godzinie 16? Mój mąż jest niedyspozycyjny ze względu na pracę nie ma możliwości urwania się w trakcie dnia.

Twój wybór- ja np nie ufam lekarzom na NFZ bo robią to taśmowo i byle jak. Moja znajoma miała drożność w szpitalu- napisali, że drożne. Jej lekarz stwierdził, że chciałby powtórzyć HSG u siebie bo według niego na USG nawet widać, że ujścia jajowodów mogą być niedrożne czy cos takiego. I się okazało, że żaden nie jest drożny- różnica miesiąca w badaniach. Później miała laparoskopię która potwierdziła, że ma całkowicie niedrożne jajowody bo dużo w nich zrostów czy coś takiego.
dziwne, to jakiś konował musiał robić. Bo przecież widać czy płyn przeszedł...

Nie mam jeszcze skierowania w ogóle. Lekarz na Nfz który mi powiedzial ze wystawi skierowanie na drożność po badaniu nasienia dopiero ma termin na koniec kwietnia.
Do programu się nie zapisaliśmy bo mój mąż zdecydował, ze badanie nasienia zrobimy prywatnie. A w ogóle w tym programie jak z terminami ? Są terminy po godzinie 16? Mój mąż jest niedyspozycyjny ze względu na pracę nie ma możliwości urwania się w trakcie dnia.
Nie ma opcji. Przewaznie wizyty sa między 9 a 13. A oczekiwanie na 1 wizyte to jakoś 2-3 miesiące. Potem następne oda od strzala jak już jesteś wciagnieta w system.
Ale na sama drożność do poradni mozesz uderzać, tam nie tylko z programu sa, na skierowania NFZ tez biorą.

reklama
Myślę, że Twój przypadek jest wyjątkowo trudny i pewnie będąc na Twoim miejscu też wybrałabym się prywatnie. Ale ja póki co nie mam podstaw żeby sądzić ze jajowody są niedrozne. Nie miałam zabiegów, nie byłam nigdy w ciąży, nie poroniłam. Nie wiem dlaczego miałby być niedrożne. Ale jednak jest to punkt który chce odhaczyć jako wykonany.

Do góry