reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Uuu mam termin do doktorka na koniec kwietnia więc może do wakacji zdążę zrobić 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja to właśnie już chyba jak mi ten lekarz powie w piątek żeby zrobić to pójdę prywatnie, bo jeśli mam czekać kilka mc to bez sensu…ale z drugiej strony jeśli sono wykryje jakieś nieprawidłowości to i tak trzeba będzie zrobić laparo, więc też trochę średnio sensowne …

reklama
To ja tylko sprostuję- u osób z dłuższymi cyklami niekoniecznie do 10dc. Ważne żeby przed owulacją. Ja miałam w 16dc (prywatnie bo nie ufam lekarzom na NFZ) 🙂
tak, tak tylko lekarz mi tłumaczył, że na nfz jest procedura, że do 10dc i mogę iść w 11 czy 12 przed owu ale mam mówić, że 10dc 🤣 ale tak chodzi o to, żeby było przed owu

Ja to właśnie już chyba jak mi ten lekarz powie w piątek żeby zrobić to pójdę prywatnie, bo jeśli mam czekać kilka mc to bez sensu…ale z drugiej strony jeśli sono wykryje jakieś nieprawidłowości to i tak trzeba będzie zrobić laparo, więc też trochę średnio sensowne …
Mi się trochę nie widzi wydawać tysiaka na Hsg skoro mogę je miec za free. Jak już i tak tyle czasu czekamy to czy ten miesiąc dwa mnie zbawi? No nie sądzę.

tak, tak tylko lekarz mi tłumaczył, że na nfz jest procedura, że do 10dc i mogę iść w 11 czy 12 przed owu ale mam mówić, że 10dc 🤣 ale tak chodzi o to, żeby było przed owu
Ja byl ma nfz, tez mowili najpierw ze do 10dc. A lekarka, ktora mi robila mowila ze na spokojnie do 12.
Ale tak, tam założenie jest ze kazda ma owu 14dc książkowo

Tylko muszę w sumie jeszcze znaleźć lekarza, który pracuje w szpitalu i by mi to skierowanie wystawił. W luxbiedzie jest jedna, mam wizytę 4 kwietnia, ale pewnie nie będzie chciała i zaprosi mnie na wizytę do szpitala, a najbliższy termin to czerwiec …
a czemu miałaby nie chcieć wypisac skierowania? Możesz jej skłamać, że byłas już stymulowana a nie miałaś drożności. ogólnie nie tylko lekarz, który pracuje w szpitalu może takie skierowanie wypisać. może też taki, który ma umowę z nfz.

A dlaczego odrazu zakładasz, że masz niedrożne? Przecież nie miałaś żadnych zabiegów na macicy, poronień itp. 😉 niedrożne się zdarzają dosyć rzadko u kobiet bez żadnej historii.

Mi się trochę nie widzi wydawać tysiaka na Hsg skoro mogę je miec za free. Jak już i tak tyle czasu czekamy to czy ten miesiąc dwa mnie zbawi? No nie sądzę.
Szukasz w Krakowie? Probuj w poradni ginekologii endokrynologicznej szpitala uniwersyteckiego. Ja byłam z programu to mialam szybko. Ale moja koleżanka byla ze skierowaniem i miala termin w ciągu miesiąca.
Robia sono.

reklama
a czemu miałaby nie chcieć wypisac skierowania? Możesz jej skłamać, że byłas już stymulowana a nie miałaś drożności. ogólnie nie tylko lekarz, który pracuje w szpitalu może takie skierowanie wypisać. może też taki, który ma umowę z nfz.
Ale laparo to też znieczulenie ogólne, prawda?

Do góry