reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Uuu mam termin do doktorka na koniec kwietnia więc może do wakacji zdążę zrobić 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja to właśnie już chyba jak mi ten lekarz powie w piątek żeby zrobić to pójdę prywatnie, bo jeśli mam czekać kilka mc to bez sensu…ale z drugiej strony jeśli sono wykryje jakieś nieprawidłowości to i tak trzeba będzie zrobić laparo, więc też trochę średnio sensowne …

reklama
To ja tylko sprostuję- u osób z dłuższymi cyklami niekoniecznie do 10dc. Ważne żeby przed owulacją. Ja miałam w 16dc (prywatnie bo nie ufam lekarzom na NFZ) 🙂
tak, tak tylko lekarz mi tłumaczył, że na nfz jest procedura, że do 10dc i mogę iść w 11 czy 12 przed owu ale mam mówić, że 10dc 🤣 ale tak chodzi o to, żeby było przed owu

Ja to właśnie już chyba jak mi ten lekarz powie w piątek żeby zrobić to pójdę prywatnie, bo jeśli mam czekać kilka mc to bez sensu…ale z drugiej strony jeśli sono wykryje jakieś nieprawidłowości to i tak trzeba będzie zrobić laparo, więc też trochę średnio sensowne …
Mi się trochę nie widzi wydawać tysiaka na Hsg skoro mogę je miec za free. Jak już i tak tyle czasu czekamy to czy ten miesiąc dwa mnie zbawi? No nie sądzę.

tak, tak tylko lekarz mi tłumaczył, że na nfz jest procedura, że do 10dc i mogę iść w 11 czy 12 przed owu ale mam mówić, że 10dc 🤣 ale tak chodzi o to, żeby było przed owu
Ja byl ma nfz, tez mowili najpierw ze do 10dc. A lekarka, ktora mi robila mowila ze na spokojnie do 12.
Ale tak, tam założenie jest ze kazda ma owu 14dc książkowo

Tylko muszę w sumie jeszcze znaleźć lekarza, który pracuje w szpitalu i by mi to skierowanie wystawił. W luxbiedzie jest jedna, mam wizytę 4 kwietnia, ale pewnie nie będzie chciała i zaprosi mnie na wizytę do szpitala, a najbliższy termin to czerwiec …
a czemu miałaby nie chcieć wypisac skierowania? Możesz jej skłamać, że byłas już stymulowana a nie miałaś drożności. ogólnie nie tylko lekarz, który pracuje w szpitalu może takie skierowanie wypisać. może też taki, który ma umowę z nfz.

A dlaczego odrazu zakładasz, że masz niedrożne? Przecież nie miałaś żadnych zabiegów na macicy, poronień itp. 😉 niedrożne się zdarzają dosyć rzadko u kobiet bez żadnej historii.

Mi się trochę nie widzi wydawać tysiaka na Hsg skoro mogę je miec za free. Jak już i tak tyle czasu czekamy to czy ten miesiąc dwa mnie zbawi? No nie sądzę.
Szukasz w Krakowie? Probuj w poradni ginekologii endokrynologicznej szpitala uniwersyteckiego. Ja byłam z programu to mialam szybko. Ale moja koleżanka byla ze skierowaniem i miala termin w ciągu miesiąca.
Robia sono.

reklama
a czemu miałaby nie chcieć wypisac skierowania? Możesz jej skłamać, że byłas już stymulowana a nie miałaś drożności. ogólnie nie tylko lekarz, który pracuje w szpitalu może takie skierowanie wypisać. może też taki, który ma umowę z nfz.
Ale laparo to też znieczulenie ogólne, prawda?

Do góry