reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po chorobie😄

Role Playing Reaction GIF by Hyper RPG

"Co ja robię tu uuu"
ja dzisiaj też pod górę mąż mnie o 4 odchudził i już nie mogłam zasnąć wkurzona ale chociaż ogarnięta wyszłam do pracy a tu mi akumulator odmówił współpracy i mąż musiał mnie zawieść a jakby tego było mało to słuchacie dalej...w pracy chociaż już głodna to myślę zacznę od kawy i co ? du pa bo nie było mleka🤡 jestem dumna z siebie że dzisiaj nie wybuchłam jak bomba 💣

reklama
A ja nie wiem. U mnie też się tak mówiło :D Tak tylko chciałam Wam zwrócić na to uwagę. Ten endokrynolog (przy nadczynności) powiedział nawet, żeby sprawdzać skład supli i jak będzie jod to nie brać ;)
no bo chyba przy nadczynności jod może jeszcze bardziej wpłynąć na obniżenie TSH ale jeśli jest niedoczynność to już jest jak najbardziej wskazany. Po zajściu w ciążę TSH na ogół rośnie dlatego w suplach dla starających się/w ciąży jest jod by wspierać tarczycę czyli by TSH nie wyskoczyło

Żeby nie było to wygooglałam: "jod – istotny pierwiastek w prawidłowej pracy tarczycy, jednakże jego nadmierne ilości mogą przyczynić się do powstania nadczynności tarczycy. Zaleca się spożywanie około 150 μg jodu dziennie."

Kopnęłam się w ogestanie nie ma jodu, w Pregna start jest. Wiec może bede brała tylko w jednym.

no bo chyba przy nadczynności jod może jeszcze bardziej wpłynąć na obniżenie TSH ale jeśli jest niedoczynność to już jest jak najbardziej wskazany. Po zajściu w ciążę TSH na ogół rośnie dlatego w suplach dla starających się/w ciąży jest jod by wspierać tarczycę czyli by TSH nie wyskoczyło

Ooo no to chyba racja co piszesz

A właśnie zapomniałam pisać. Na wizycie mi tez mowil ze jak juz chce brać tego wiesiołka to moge ale nie ma potrzeby odstawiania po owulacji (śmiał się) . Nie wiem ile w tym prawdy ale mówię a napiszę Wam.

Tak tak inozytol z dodatkami ale niby lepsza firma 😅
No właśnie myślałam o nim ale szkoda że nie ma d-chiro-inozytolu jeśli dobrze pamiętam. Plus jednak wybrałam miovelie bo na niej zaszłam w pierwszą ciążę i uznałam że wracam do podstaw :D chociaż w niej stosunek tych dwóch inozytolow niby nie jest odpowiedni ale już trudno.

W ogóle zorientowałam się że dlatego teraz miovelia taka smaczna, bo ma białko, w sensie taką odżywkę białkową w sobie. I nigdzie na opakowaniu nie znalazłam ile tego białka, kalorii itp, no trochę słabo bo jakby ktoś trzymał dietę to lepiej wiedzieć. Pewnie bym mogła wygooglac to info albo przeoczyłam na opakowaniu :p ja tam akurat tak ściśle diety nie pilnuję.
ja dzisiaj też pod górę mąż mnie o 4 odchudził i już nie mogłam zasnąć wkurzona ale chociaż ogarnięta wyszłam do pracy a tu mi akumulator odmówił współpracy i mąż musiał mnie zawieść a jakby tego było mało to słuchacie dalej...w pracy chociaż już głodna to myślę zacznę od kawy i co ? du pa bo nie było mleka🤡 jestem dumna z siebie że dzisiaj nie wybuchłam jak bomba 💣
Jakby mnie mąż w nocy ODCHUDZIŁ to bym w sumie nie narzekała 😅 pożycz męża 🤣

reklama
A właśnie zapomniałam pisać. Na wizycie mi tez mowil ze jak juz chce brać tego wiesiołka to moge ale nie ma potrzeby odstawiania po owulacji (śmiał się) . Nie wiem ile w tym prawdy ale mówię a napiszę Wam.
Ja kojarzę, że @Owulacja pisała, że się nie bierze w 2 części cyklu ze względu na większe skurcze macicy, które mogą spowodować poronienie. Ale ja nie biorę to nie wiem 🙂

Do góry