reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A no widzisz. To chyba od przekonana kazdego po prostu zależy 😀
Mi tez mowil zeby za duzo supli nie brac bo to wcale nie dobrze (np. Mam jod w ogestanie i jeszcze osobno na receptę to mówił ze niepotrzebnie ale u niego bylam na zastepstwie wiec mimo wszystko zostawiam to co mówiła moja Profesor )
A tarczycę masz w porządku? Bo jod niekorzystanie działa na tarczycę (tak ostatnio mojej teściowej endokrynolog mówił).
Dla wyjaśnienia: nie, teściowa nie chce zajść w ciążę (chyba) i ma nadczynność tarczycy 🤣

Ostatnia edycja:
reklama
A to ciekawe. Ja za dzieciaka zawsze kojarzyłam, że się nad morze wysyłało jak ktoś miał problemy z tarczyca właśnie żeby się jodu "nawdychał" 🤣
A ja nie wiem. U mnie też się tak mówiło :D Tak tylko chciałam Wam zwrócić na to uwagę. Ten endokrynolog (przy nadczynności) powiedział nawet, żeby sprawdzać skład supli i jak będzie jod to nie brać ;)

Ostatnia edycja:
A ja nie wiem. U mnie też się tak mówiło :D Tak tylko chciałam Wam zwrócić na to uwagę. Ten endokrynolog powiedział nawet, żeby sprawdzać skład supli i jak będzie jod to nie brać ;)
Żeby nie było to wygooglałam: "jod – istotny pierwiastek w prawidłowej pracy tarczycy, jednakże jego nadmierne ilości mogą przyczynić się do powstania nadczynności tarczycy. Zaleca się spożywanie około 150 μg jodu dziennie."

reklama
Mojemu mężowi przy nadczynności tarczycy endokrynolog wręcz zabronił wyjeżdżać nad morze. Akurat chwilę po diagnozie miał z kumplami zaplanowany rejs po Bałtyku - babka kazała zrezygnować 😬 oczywiście nie posłuchał się

Do góry